L
T
F L
T
F
,Chapter 01: The Past, Present, and Future
L
T
F L
T
F L
T
F T
F L L
T
F L
T
F
Leifer: Introduction to Maternity and Pediatric Nursing, 9th Edition
L
T
F L
T
F T
FL L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F T
F L
MULTIPLE CHOICE FT L
1. A patient chooses to have the certified nurse-
FT L L
FT FT L L
FT L
FT L
FT L
FT
midwife (CNM) provide care during herpregnancy. L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F
What does the CNM‘s scope of practice include?
FT L L
FT FT L FT L L
FT FT L FT L L
FT
a. Practice independent from medical supervision L
T
F L
FT L
FT L
FT
b. Comprehensive prenatal care L
T
F FT L
c. Attendance at all deliveries L
FT FT L L
FT
d. Cesarean sections L
T
F
ANSWER : FT L F T L B
The CNM provides comprehensive prenatal and
L
FT L
FT FT L L
FT L
FT
postnatal care, attends uncomplicated deliveries, and
FT L FT L L
FT L
FT FT L FT L
ensures that a backup physician is available in case of
FT L L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT
unforeseen problems.
FT L L
FT
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p.
F T L F T L FT L L
FT F T L F T L
6 OBJ: 5 L
FT L
FT
TOP: Advance Practice Nursing Roles KEY: Nursing Process Step: F T L FT L FT L L
FT F T L L
FT FT L L
FT
Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Prevention and
FT L FT L L
T
F L
FT L
T
F L
T
F L
FT L
FT L
T
F
Early Detection of Disease
L
FT L
T
F L
T
F FT L
2. Which medical pioneer discovered the relationship between the incidence of
L
FT FT L L
FT L
FT L
T
F L
FT L
T
F L
T
F L
FT
FT L puerperal fever and unwashed hands? FT L FTL L
FT L
FT
a. Karl Credé L
FT
b. Ignaz Semmelweis L
FT
c. Louis Pasteur FT L
d. Joseph Lister L
FT
ANSWER : FT L F T L B
Ignaz Semmelweis deduced that puerperal fever was septic, contagious, and
L
FT L
FT L
FT L
T
F L
FT L
FT L
FT L
FT L
T
F
transmitted by the unwashed hands of physicians and medical students.
FT L FT L L
FT FT L L
FT L
FT L
FT L
FT FT L L
FT
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 2
F T OBJ: 1 L L
FT FT L F T L L
FT L
T
F
TOP: The Past KEY: Nursing Process Step: N/A
FT L F T L FT L FT L FT L FT L L
FT
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Safety and Infection Control
L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
FT L
T
F
3. A pregnant woman who has recently immigrated to the United States comments to
L
FT FT L L
FT L
FT FT L L
T
F L
FT FT L L
FT L
FT L
FT L
FT
the nurse, “I am afraid of childbirth. It is so dangerous. I am afraid I will die.” What
FT L L
T
F L
FT L
T
F L
FT FT L L
FT L
FT L
FT FT L L
FT L
FT L
T
F L
FT L
FT L
T
F L
FT L
FT
is the best nursing response reflecting cultural sensitivity?
FT L L
FT L
FT L
FT FT L FT L L
FT L
FT
a. “Maternal mortality in the United States is extremely low.” L
FT L
T
F L
FT L
FT L
T
F FT L L
FT L
T
F
b. “Anesthesia is available to relieve pain during labor and childbirth.” L
T
F L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT FT L L
FT
c. “Tell me why you are afraid of childbirth.” L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F
d. “Your condition will be monitored during labor and delivery.” L
FT L
FT FT L L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT
ANSWER : C FT L L
FT
Asking the patient about her concerns helps promote understanding and L
T
F L
T
F L
FT L
FT L
FT L
FT L
T
F L
FT L
T
F
individualizes patient care.
FT L L
FT L
FT
DIF: Cognitive Level: Application REF:F pp. 6-8 OBJ: 8
T L FTL FT L F T L L
FT L
FT
TOP:
FT L Cross-Cultural Care KEY: Nursing Process Step:
F T L L
FT L
T
F L
T
F L
T
F
Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: Psychological Adaptation L
T
F L
T
F FTL L
FT L
T
F L
FT
,4. An urban area has been reported to have a high perinatal mortality rate. What
FT L L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT FT L L
FT L
T
F L
FT
information does this provide?
L
FT FT L FT L L
FT
a. Maternal and infant deaths per 100,000 live births per year L
FT FTL L
FT L
FT L
FT FT L FT L L
FT FT L
b. Deaths of fetuses weighing more than 500 g per 10,000 births per year FT L L
FT L
FT L
FT FT L FT L FT L L
FT L
FT L
FT L
FT FT L
c. Deaths of infants up to 1 year of age per 1000 live births per year FT L L
FT L
FT FT L L
FT L
FT L
FT FT L L
FT FT L L
FT L
FT L
FT F T L
d. Fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year FT L FT L L
FT FT L FT L FT L FT L FT L L
FT
ANSWER : D L
FT L
FT
The perinatal mortality rate includes fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year.
L
T
F L
FT L
T
F FT L L
FT L
FT FT L L
FT L
FT FT L L
FT L
FT L
FT L
FT
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 13 | Box
F T L F T L L
FT L
FT F T L L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F
1.6 OBJ: 9 L
FT TOP: The Present-Child Care F T L L
T
F L
T
F L
T
F
KEY: Nursing Process Step: Implementation
L
FT FT L L
FT L
FT FT L
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
FT L FT L FT L FT L L
FT L
FT L
FT
5. What is the focus of current maternity practice?
L
FT FTL L
FT L
FT L
FT FT L L
T
F
a. Hospital births for the majority of women FT L L
FT L
FT L
FT L
T
F L
FT
b. The traditional family unit L
T
F FT L L
T
F
c. Separation of labor rooms from delivery rooms L
FT FT L L
FT FT L L
FT L
T
F
d. A quality family experience for each patient
L
FT L
FT L
T
F FT L FTL L
T
F
ANSWER : D L
FT L
FT
Current maternity practice focuses on a high-quality family experience for all families,
L
FT L
T
F L
FT L
T
F L
FT FT L L
T
F L
T
F L
FT L
FT L
FT
traditional or otherwise.
L
FT FT L FT L
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 6
F T OBJ: 5 L FT L FT L F T L F T L L
FT L
FT
TOP: The Present-Maternity Care
L
FT KEY: Nursing Process Step:
F T L L
FT L
FT L
T
F L
T
F L
T
F
N/A MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
L
FT FT L L
FT FT L L
FT L
FT L
FT
6. Who advocated the establishment of the Children‘s Bureau?
L
FT L
FT L
FT FT L L
FT FT L L
T
F
a. Lillian Wald L
T
F
b. Florence Nightingale L
T
F
c. Florence Kelly L
T
F
d. Clara Barton L
FT
ANSWER : A L
FT L
FT
Lillian Wald is credited with suggesting the establishment of a federal Children‘s Bureau.
L
T
F L
FT FT L L
FT L
FT L
T
F L
FT FT L L
FT L
FT L
FT L
FT
DIF: Cognitive Level: Knowledge
F REF: p. 4 T OBJ: 1 |L FT L FT L F T L FT L L
T
F L
T
F
2 TOP:
L
FT L
FT The Past KEY: Nursing Process F T L FT L L
FT FT L
Step: Implementation
L
FT FT L
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Growth and Development
L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F
7. What was the result of research done in the 1930s by the Children‘s Bureau?
FT L L
FT FT L L
FT FT L L
FT FT L L
FT L
FT FT L L
T
F L
FT L
FT
a. Children with heart problems are now cared for by pediatric cardiologists. FT L FT L L
FT L
FT L
FT L
FT FT L L
FT L
T
F L
FT
b. The Child Abuse and Prevention Act was passed. L
FT FT L L
T
F L
FT L
FT FT L FT L
c. Hot lunch programs were established in many schools. FT L FT L L
FT FT L L
FT L
FT L
T
F
d. Children‘s asylums were founded. L
T
F L
FT L
FT
ANSWER : C L
FT L
FT
School hot lunch programs were developed as a result of research by the Children‘s
L
FT FT L L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
T
F FT L
Bureau on the effects of economic depression on children.
L
FT FT L FT L L
FT FT L L
FT L
FT L
FT L
FT
DIF: F T L F T L Cognitive Level: Knowledge L
T
F L
T
F REF: F T L p. 4 L
FT OBJ: 2 | 3 L
FT FT L FT L
, TOP: The Past KEY: Nursing Process Step: N/A
F T L FT L L
T
F L
T
F L
T
F L
FT
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Coordinated Care
L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F L
T
F
8. What government program was implemented to increase the educational
L
FT L
FT L
FT L
T
F L
FT L
T
F L
T
F L
FT
exposure of preschool children?
L
FT FT L L
FT FT L
a. WIC
b. Title XIX of Medicaid L
FT L
FT L
T
F
c. The Children‘s Charter L
T
F L
T
F
d. Head Start L
FT
ANSWER : D L
FT L
FT
Head Start programs were established to increase educational exposure of preschool
L
T
F L
FT FT L L
T
F L
FT L
FT L
FT FT L L
T
F L
FT
children.
L
FT
DIF: Cognitive Level: Knowledge
F TREF: p. 3
L OBJ: 3 F T L L
T
F L
T
F F T L L
FT F T L
TOP: Government Influences in Maternity and Pediatric Care KEY: Nursing Process
F T L L
FT FT L L
FT L
FT FT L L
FT L
T
F L
T
F
Step: N/A MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Growth and
L
FT L
FT FT L L
FT FT L FT L L
FT L
FT FT L FT L
Development
L
FT
9. What guidelines define multidisciplinary patient care in terms of expected
L
FT L
FT L
FT L
T
F L
FT L
T
F L
T
F L
FT L
FT
outcome and timeframe from different areas of care provision?
L
FT L
FT FT L L
FT FT L FT L L
FT L
FT FT L
a. Clinical pathways L
FT
b. Nursing outcome criteria L
FT L
FT
c. Standards of care L
T
F L
FT
d. Nursing care plan L
T
F FT L
ANSWER : A L
FT L
FT
Clinical pathways, also known as critical pathways or care maps, are collaborative
L
FT FT L L
FT L
T
F L
FT L
T
F FT L L
FT L
FT L
FT L
FT
guidelines that define patient care across disciplines. Expected progress within a
L
FT FT L FT L FT L L
FT L
FT FT L L
FT FT L FT L L
FT
specified timeline is identified.
L
FT L
FT L
FT L
FT
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 13
F OBJ: 10
T L FT L L
FT F T L FT L L
T
F
TOP: Health Care Delivery Systems KEY: Nursing Process Step:
L
FT F T L L
FT L
FT FT L L
FT L
FT L
FT
N/A MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated
L
FT FT L L
FT FT L L
FT L
FT FT L L
FT
Care
L
FT
10. A nursing student has reviewed a hospitalized pediatric patient chart, interviewed
L
FT FT L L
FT L
FT FT L L
FT FT L FT L FT L FT L
her mother, and collected admission data. What is the next step the student will
L
FT L
FT FT L FT L L
FT L
FT L
FT L
FT FT L L
FT FT L L
FT FT L L
FT
take to develop a nursing care plan for this child?
L
FT L
FT FTL FT L FT L L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT
a. Identify measurable outcomes with a timeline. L
T
F L
FT FT L L
FT L
T
F
b. Choose specific nursing interventions for the child. FT L FT L L
FT L
FT FT L FT L
c. Determine appropriate nursing diagnoses. L
T
F L
FT L
T
F
d. State nursing actions related to the child‘s medical diagnosis. L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT
ANSWER : C L
FT L
FT
The nurse uses assessment data to select appropriate nursing diagnoses.
L
T
F L
T
F L
FT FT L L
T
F L
FT L
FT L
FT L
T
F
Outcomes and interventions are then developed to address the relevant
L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT FT L
nursing diagnoses.
L
FT L
FT
DIF: Cognitive Level: Application
F T REF: p. 12
L OBJ: 7 F T L L
T
F L
T
F F T L FT L F T L
TOP: Nursing Process KEY: Nursing Process Step: Nursing
F T L FT L L
FT FT L FT L FT L
Diagnosis MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
L
FT L
FT FT L L
FT L
FT L
FT FT L FT L L
FT
11. A nursing student on an obstetric rotation questions the floor nurse about the
L
FT FT L L
FT FT L L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT L
FT
definition of the LVN/LPN scope of practice. What resource can the nurse suggest
L
FT FT L L
FT FT L FT L L
FT FT L L
FT FT L L
FT FT L L
FT L
FT
to the student?
L
FT L
FT FT L
a. American Nurses Association L
FT L
FT