L
T L
T
,Chapter 01: The Past, Present, and Future
L
T L
T L
T T L T L L
T
Leifer: Introduction to Maternity and Pediatric Nursing, 9th Edition
L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T
MULTIPLE CHOICE T L
1. A patient chooses to have the certified nurse-
T L T L L
T L
T L
T L
T L
T
midwife (CNM) provide care during herpregnancy. L
T L
T L
T L
T L
T
L
TWhat does the CNM‘s scope of practice include? L
T T L T L L
T T L T L T L
a. Practice independent from medical supervision L
T L
T L
T T L
b. Comprehensive prenatal care L
T T L
c. Attendance at all deliveries L
T L
T L
T
d. Cesarean sections L
T
ANSWER : B L
T T L
The CNM provides comprehensive prenatal and
L
T L
T T L T L L
T
postnatal care, attends uncomplicated deliveries, and
L
T L
T L
T T L T L L
T
ensures that a backup physician is available in case of
L
T L
T L
T L
T L
T T L L
T T L L
T L
T
unforeseen problems.
L
T L
T
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p.
T L T L L
T L
T T L T L
6 OBJ: 5 L
T L
T
TOP: Advance Practice Nursing Roles KEY: Nursing Process Step: Implementation
T L T L L
T L
T T L L
T T L L
T L
T
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Prevention and Early Detection of
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
Disease
L
T
2. Which medical pioneer discovered the relationship between the incidence of
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
L
T puerperal fever and unwashed hands? T L L
T T L L
T
a. Karl Credé L
T
b. Ignaz Semmelweis L
T
c. Louis Pasteur T L
d. Joseph Lister L
T
ANSWER : B L
T T L
Ignaz Semmelweis deduced that puerperal fever was septic, contagious, and
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
L
Ttransmitted by the unwashed hands of physicians and medical students. T L L
T L
T L
T L
T L
T T L T L L
T
DIF: Cognitive Level: Knowledge T REF: p. 2
L OBJ: 1 T L T L T L L
T L
T
TOP: The Past
L
T KEY: Nursing Process Step: N/A
T L T L T L L
T T L L
T
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Safety and Infection Control
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
3. A pregnant woman who has recently immigrated to the United States comments to
L
T L
T T L T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
L
Tthe nurse, “I am afraid of childbirth. It is so dangerous. I am afraid I will die.” What
L
T L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
L
Tis the best nursing response reflecting cultural sensitivity?
L
T T L T L L
T L
T L
T L
T
a. “Maternal mortality in the United States is extremely low.” L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
b. “Anesthesia is available to relieve pain during labor and childbirth.” L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
c. “Tell me why you are afraid of childbirth.” L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
d. “Your condition will be monitored during labor and delivery.” L
T L
T L
T L
T T L L
T L
T L
T
ANSWER : C L
T L
T
Asking the patient about her concerns helps promote understanding and
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
individualizes patient care.
L
T L
T L
T
DIF: Cognitive Level: ApplicationT REF: pp. 6-8 L OBJ: 8 L
T T L T L L
T L
T
L
TTOP: Cross-Cultural Care KEY: Nursing Process Step:
T L L
T L
T L
T L
T
Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: Psychological Adaptation L
T L
T L
T L
T L
T T L
,4. An urban area has been reported to have a high perinatal mortality rate. What
L
T L
T T L L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
L
Tinformation does this provide? L
T L
T L
T
a. Maternal and infant deaths per 100,000 live births per year L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T
b. Deaths of fetuses weighing more than 500 g per 10,000 births per year L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T T L
c. Deaths of infants up to 1 year of age per 1000 live births per year L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T T L T L
d. Fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T
ANSWER : D L
T T L
The perinatal mortality rate includes fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year.
L
T L
T L
T L
T L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 13 | Box
T L T L L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T
1.6 OBJ: 9
L
T TOP: The Present-Child Care T L L
T L
T L
T
L
TKEY: Nursing Process Step: Implementation
L
T T L L
T L
T
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
T L L
T L
T T L L
T T L L
T
5. What is the focus of current maternity practice?
T L L
T L
T T L L
T L
T L
T
a. Hospital births for the majority of women L
T L
T L
T L
T L
T L
T
b. The traditional family unit L
T L
T L
T
c. Separation of labor rooms from delivery rooms L
T L
T L
T L
T L
T L
T
d. A quality family experience for each patient
L
T L
T L
T L
T L
T L
T
ANSWER : D L
T T L
Current maternity practice focuses on a high-quality family experience for all families,
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
traditional or otherwise.
L
T T L L
T
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 6
T L OBJ: 5 T L L
T T L T L T L L
T
TOP: The Present-Maternity Care
L
T KEY: Nursing Process Step:
T L L
T L
T L
T L
T L
T
N/A MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
L
T L
T L
T L
T L
T L
T T L
6. Who advocated the establishment of the Children‘s Bureau?
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
a. Lillian Wald L
T
b. Florence Nightingale L
T
c. Florence Kelly L
T
d. Clara Barton L
T
ANSWER : A L
T T L
Lillian Wald is credited with suggesting the establishment of a federal Children‘s Bureau.
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
DIF: Cognitive Level: Knowledge T REF: p. 4 L OBJ: 1 | T L L
T T L L
T L
T L
T
2 TOP: The Past KEY: Nursing Process Step: Implementation
L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Growth and Development
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
7. What was the result of research done in the 1930s by the Children‘s Bureau?
L
T L
T L
T L
T T L L
T L
T L
T T L T L L
T T L L
T
a. Children with heart problems are now cared for by pediatric cardiologists. L
T L
T L
T L
T L
T T L L
T T L L
T T L
b. The Child Abuse and Prevention Act was passed. L
T L
T L
T L
T L
T T L L
T
c. Hot lunch programs were established in many schools. L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
d. Children‘s asylums were founded. L
T L
T L
T
ANSWER : C L
T T L
School hot lunch programs were developed as a result of research by the Children‘s
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
Bureau on the effects of economic depression on children.
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T T L L
T
DIF: T L T L Cognitive Level: Knowledge L
T L
T REF: T L p. 4 T L OBJ: 2 | 3 L
T L
T T L
, TOP: The Past KEY: Nursing Process Step: N/A
T L L
T L
T L
T L
T L
T
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Coordinated Care
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
8. What government program was implemented to increase the educational
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
L
Texposure of preschool children? L
T L
T L
T
a. WIC
b. Title XIX of Medicaid L
T L
T L
T
c. The Children‘s Charter L
T L
T
d. Head Start L
T
ANSWER : D L
T L
T
Head Start programs were established to increase educational exposure of preschool
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
children.
L
T
DIF: Cognitive Level: Knowledge
T L REF: p. 3
T L OBJ: 3 L
T L
T T L L
T T L
TOP: Government Influences in Maternity and Pediatric Care
T L KEY: Nursing Process L
T L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T
Step: N/A MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Growth and Development
L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
9. What guidelines define multidisciplinary patient care in terms of expected
L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
L
T outcome and timeframe from different areas of care provision? L
T L
T L
T T L T L L
T T L L
T
a. Clinical pathways L
T
b. Nursing outcome criteria L
T L
T
c. Standards of care L
T L
T
d. Nursing care plan L
T L
T
ANSWER : A L
T L
T
Clinical pathways, also known as critical pathways or care maps, are collaborative
L
T L
T L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T
guidelines that define patient care across disciplines. Expected progress within a
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T T L L
T L
T
specified timeline is identified.
L
T L
T L
T L
T
DIF: Cognitive Level: Knowledge
T REF: p. 13
L OBJ: 10 L
T L
T T L L
T L
T
TOP: Health Care Delivery Systems KEY: Nursing Process Step:
L
T T L L
T T L T L L
T L
T L
T
N/A MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated
L
T L
T L
T T L T L L
T L
T L
T
Care
L
T
10. A nursing student has reviewed a hospitalized pediatric patient chart, interviewed her
L
T T L T L T L T L L
T L
T L
T T L L
T L
T
L
Tmother, and collected admission data. What is the next step the student will take to
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
L
Tdevelop a nursing care plan for this child? T L L
T L
T L
T T L L
T L
T
a. Identify measurable outcomes with a timeline. L
T L
T L
T L
T L
T
b. Choose specific nursing interventions for the child. L
T L
T L
T L
T L
T L
T
c. Determine appropriate nursing diagnoses. L
T L
T L
T
d. State nursing actions related to the child‘s medical diagnosis.
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
ANSWER : C L
T L
T
The nurse uses assessment data to select appropriate nursing diagnoses.
L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T L
T
Outcomes and interventions are then developed to address the relevant
L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T T L L
T
nursing diagnoses.
L
T L
T
DIF: Cognitive Level: Application
T L TREF: p. 12
L OBJ: 7 L
T L
T T L L
T T L
TOP: Nursing Process T L KEY: Nursing Process Step: Nursing L
T L
T T L T L L
T
Diagnosis MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
L
T L
T T L L
T L
T L
T L
T L
T L
T
11. A nursing student on an obstetric rotation questions the floor nurse about the
L
T L
T L
T L
T L
T L
T T L T L L
T L
T L
T T L
L
Tdefinition of the LVN/LPN scope of practice. What resource can the nurse suggest to L
T L
T L
T L
T L
T L
T T L L
T T L L
T L
T T L L
T
L
Tthe student?L
T
a. American Nurses Association T L T L