J
Introduction to Maternity and Pediatric Nursing,
8th Edition by Gloria Leifer
UNI I: An Overview of Maternity and Pediatric Nursing
J
Chapter 1: The Past, Present, and Future
UNI II: Maternal-Newborn Nursing and Women’s Health
J
Chapter 2: Human Reproductive Anatomy and Physiology
Chapter 3: Fetal Development
Chapter 4: Prenatal Care and Adaptations to Pregnancy
Chapter 5: Nursing Care of Women with Complications during Pregnancy
Chapter 6: Nursing Care of Mother and Infan during Labor and Birth
J
Chapter 7: Nursing Managemen of Pain during Labor and Birth
J
Chapter 8: Nursing Care of Women with Complications during Labor and
Birth
Chapter 9: The Family after Birth
Chapter 10: Nursing Care of Women with Complications Following Birth
Chapter 11: The Nurse’s Role in Women’s Health Care
Chapter 12: The Term Newborn
Chapter 13: Preterm and Post-Term Newborns
Chapter 14: The Newborn with a Perinatal Injury or Congenital
Malformation
UNI III: The Growing Child and Family
J
Chapter 15: An Overview of Growth, Development, and Nutrition
Chapter 16: The Infant
Chapter 17: The Toddler
Chapter 18: The Preschool Child
Chapter 19: The School-Age Child
Chapter 20: The Adolescent
UNI IV: Adapting Care to the Pediatric Patient
J
Chapter 21: The Child’s Experience of Hospitalization
Chapter 22: Health Care Adaptations for the Child and Family
UNI V: The Child Needing Nursing Care
J
Chapter 23: The Child with a Sensory or Neurological Condition
Chapter 24: The Child with a Musculoskeletal Condition
Chapter 25: The Child with a Respiratory Disorder
Chapter 26: The Child with a Cardiovascular Disorder
Chapter 27: The Child with a Condition of the Blood, Blood-Forming Organs or Lymphatic System
Chapter 28: The Child with a Gastrointestinal Condition
Chapter 29: The Child with a Genitourinary Condition
Chapter 30: The Child with a Skin Condition
Chapter 31: The Child with a Metabolic Condition
Chapter 32: Childhood Communicable Diseases, Bioterrorism, Natural Disasters and the Maternal-Child
Patient
Chapter 33: The Child with an Emotional or Behavioral Condition
UNI VI: The Changing Health Care Environment
J
Chapter 34: Complementary and Alternative Therapies in Maternity and Pediatric Nursing
, INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING 8TH EDITION LEIFER TES BANK J
2
Chapter 01: The Past, Present, and Future
MULTIPLE CHOICE
1. A patient chooses to have the certified nurse midwife (CNM) provide care duringher pregnancy. What does the
J J J J J J J J J J J J J J J J J
CNMs scope of practice include? J J J J
a. Practice independent from medical supervision J J J J
b. Comprehensive prenatal care J J
c. Attendanceat all deliveries J J J
d. Cesarean sections J
ANS: B J
TheCNM providescomprehensive prenatal andpostnatal care,attendsuncomplicated deliveries,and ensures that a
J J J J J J J J J J J J J J J
backup physician is available in case of unforeseen problems.
J J J J J J J J
DIF: Cognitive Level: ComprehensionREF: Page 6
J J J J J J
TOP: Advance PracticeNursing Roles KEY: NursingProcess Step: Implementation
J J J J J J J J J
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Prevention andEarlyDetection of Disease
J J J J J J J J J J J
2. Whichmedical pioneer discoveredthe relationship betweenthe incidenceof puerperal fever and unwashed
J J J J J J J J J J J J J J
hands?
a. Karl Cred J
b. Ignaz Semmelweis J
c. Louis Pasteur J
d. Joseph Lister J
ANS: B J
Ignaz Semmelweis deducedthat puerperal fever was septic, contagious,and transmitted bythe unwashed hands of
J J J J J J J J J J J J J J J J
physicians and medical students. J J J
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2 TOP:
J J J J J J J J
ThePast KEY: NursingProcess Step: N/A
J J J J J J
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Safetyand Infection Control
J J J J J J J J J
3. A pregnant woman who has recently immigrated to the United States comments to the nurse, I am afraid of
J J J J J J J J J J J J J J J J J J J
childbirth. It is so dangerous. I am afraid I will die. What is the best nursing response reflecting cultural sensitivity?
J J J J J J J J J J J J J J J J J J J
a. Maternal mortalityin the United States is extremely low. J J J J J J J J
b. Anesthesia is available torelieve pain duringlabor and childbirth. J J J J J J J J J
c. Tell me whyyou are afraid of childbirth.
J J J J J J J
d. Your condition will be monitored during labor and delivery.
J J J J J J J J
ANS: C J
Askingthe patient about her concerns helps promoteunderstanding andindividualizes patient care.
J J J J J J J J J J J J
DIF: Cognitive Level: ApplicationREF: Page 7
J J J J J J
TOP:Cross-CulturalCareKEY:NursingProcessStep: Implementation
J J J J J J J J
MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: Psychological Adaptation
J J J J J
4. Anurban area has beenreported to have a highperinatal mortalityrate. What information does this provide?
J J J J J J J J J J J J J J J J J
a. Maternal andinfant deaths per 100,000 live births per year J J J J J J J J J
b. Deaths of fetuses weighing more than 500 gper 10,000 births per year
J J J J J J J J J J J J
c. Deaths of infants upto 1 year of age per 1000 live births per year
J J J J J J J J J J J J J J
d. Fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year
J J J J J J J J J
ANS: D J
Theperinatal mortalityrate includes fetal andneonatal deaths per 1000 live births per year. DIF:
J J J J J J J J J J J J J J J J
Cognitive Level: Comprehension REF: Page 12 J J J J J
, INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING 8TH EDITION LEIFER TES BANK J
3
OBJ: 9 TOP: The Present-Child Care
J J J J J
KEY: NursingProcess Step: Implementation
J J J J
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
J J J J J J J
5. What is the focus of current maternity practice? J J J J J J J
a. Hospital births for the majorityof women J J J J J J
b. Thetraditional familyunit J J J
c. Separation of labor rooms from deliveryrooms J J J J J J
d. A qualityfamily experience for each patient
J J J J J J
ANS: D J
Current maternity practice focuses on a high-qualityfamily experience for all families, traditional or otherwise.
J J J J J J J J J J J J J J
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 6
J J J J J J
TOP: ThePresent-MaternityCare KEY:NursingProcess Step: N/A MSC:
J J J J J J J J J J
NCLEX: Health Promotion and Maintenance J J J J
6. Who advocated the establishment of the Childrens Bureau?
J J J J J J J
a. Lillian Wald J
b. FlorenceNightingale J
c. FlorenceKelly J
d. ClaraBarton J
ANS: A J
Lillian Wald is credited with suggesting the establishment of a federal Childrens Bureau.
J J J J J J J J J J J J
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 4
J J J J J J
TOP: The Past KEY: Nursing Process Step: Implementation
J J J J J J J
MSC: NCLEX: HealthPromotion and Maintenance: Growth andDevelopment
J J J J J J J J
7. What was the result of research done in the 1930s bythe Childrens Bureau?
J J J J J J J J J J J J
a. Children with heart problems are nowcaredfor bypediatric cardiologists. J J J J J J J J J J
b. The Child Abuse and Prevention Act was passed.
J J J J J J J
c. Hot lunch programs were established in manyschools.
J J J J J J J
d. Childrens asylums were founded. J J J
ANS: C J
School hot lunch programs were developed as a result of research bythe Childrens Bureau on the effects of
J J J J J J J J J J J J J J J J J J J
economic depression on children. J J J
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 4 TOP:
J J J J J J J J
ThePast KEY: NursingProcess Step: N/A
J J J J J J
MSC: NCLEX: HealthPromotion and Maintenance: Coordinated Care
J J J J J J J
8. What government program was implemented to increase the educational exposure of preschool children?
J J J J J J J J J J J J
a. WIC
b. Title XIX of Medicaid J J J
c. The Childrens Charter J J
d. HeadStart J
ANS: D J
Head Start programs were established to increase educational exposure of preschool children.
J J J J J J J J J J J
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 3
J J J J J J
TOP:Government Influences in MaternityandPediatric CareKEY: NursingProcess Step: N/A
J J J J J J J J J J J J J
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Growth and Development
J J J J J J J J
9. What guidelines define multidisciplinarypatient care in terms of expected outcome and timeframe from
J J J J J J J J J J J J J J
different areas of care provision? J J J J
, INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING 8TH EDITION LEIFER TES BANK J
4
a. Clinicalpathways J
b. Nursing outcome criteria J J
c. Standards of care J J
d. Nursingcare plan J J
ANS: A J
Clinical pathways, also knownas critical pathways or caremaps,arecollaborative guidelines that define patient
J J J J J J J J J J J J J J J J
care across disciplines. Expected progress within a specified timeline is identified.
J J J J J J J J J J
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 12
J J J J J J
TOP:Health CareDeliverySystems KEY: NursingProcess Step: N/A MSC:
J J J J J J J J J J J
NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated CareJ J J J J J
10. Anursingstudent has reviewedahospitalized pediatric patient chart, interviewed her mother, and collected
J J J J J J J J J J J J J J J
admission data. What is the next step the student will take to develop a nursing care plan for this child?
J J J J J J J J J J J J J J J J J J J
a. Identify measurable outcomes with a timeline. J J J J J
b. Choose specific nursing interventions for the child. J J J J J J
c. Determine appropriate nursing diagnoses. J J J
d. State nursing actionsrelatedto the childs medical diagnosis.
J J J J J J J J
ANS: C J
Thenurseuses assessment data to select appropriate nursing diagnoses fromthe NANDA-Ilist. Outcomes and
J J J J J J J J J J J J J J J J
interventions are then developed to address the relevant nursing diagnoses. J J J J J J J J J
DIF: Cognitive Level: Application REF: Page11
J J J J J J
TOP:NursingProcessKEY: NursingProcess Step: NursingDiagnosis
J J J J J J J J J
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
J J J J J J J
11. A nursing student on anobstetric rotation questions the floor nurse about the definition of the LVN/LPN scope
J J J J J J J J J J J J J J J J J J
ofpractice.WhatresourcecanthenurseNsUu RgSgIe Ns tGtoTBth.CeOstMu dent?
J J J J J J J J J J J J J J J
a. American Nurses Association J J
b. States board of nursing J J J
c. Joint Commission J
d. Associationof Womens Health, Obstetric andNeonatal Nurses J J J J J J J
ANS: B J
Thescope of practice of the LVN/LPN is published by the states board of nursing.
J J J J J J J J J J J J J J
DIF:Cognitive Level:ComprehensionREF:Page3
J J J J J J J
OBJ: 18 TOP: Critical Thinking
J J J J
KEY: NursingProcess Step: Implementation
J J J J
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
J J J J J J J
12. What was recommended byKarl Cred in 1884? J J J J J J J
a. All women should be deliveredin a hospital setting.
J J J J J J J J
b. Chemical means should be usedto combat infection. J J J J J J J
c. Podalic version should be done onall fetuses. J J J J J J J
d. Silver nitrate should be placed in the eyes of newborns.
J J J J J J J J J
ANS: D J
In 1884 Karl Credrecommended the use of 2% silver nitrate inthe eyes of newborns to reduce the incidence of
J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J
blindness.
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 2
J J J J J J
TOP: Use of Silver Nitrate KEY: NursingProcess Step: N/A
J J J J J J J J J
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Prevention andEarlyDetection of Disease
J J J J J J J J J J J
13. What is the purpose of the White House Conference on Children and Youth?
J J J J J J J J J J J J
a. Set criteria for normal growthpatterns.
J J J J J