Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

Examenopgaven Allergie bij Chronische Aandoeningen

Beoordeling
-
Verkocht
2
Pagina's
12
Cijfer
A+
Geüpload op
10-05-2026
Geschreven in
2025/2026

Dit document bevat de gestelde vragen en antwoorden van Allergie bij Chronische aandoeningen uit 2024 en 2025, 1ste examenmoment, 2de examenmoment en herexamen.(het is pas vanaf 2024 in de vorm van 10 meerkeuzevragen, dus van de jaren ervoor heeft geen zin) goed om al eens te oefenen voor het examen zelf!

Meer zien Lees minder
Instelling
Vak

Voorbeeld van de inhoud

10 meerkeuzevragen, sinds 2024 nieuwe examenvorm
2024-2025
Examenmoment 1
1. Vraag:
Een vrouw van 45 jaar met op en af dagelijks urticaria. Had hier al 8 weken
last van, maar verdwenen telkens binnen de 24 uur. Huisarts had H1-
agonist opgestart, dit hielp wel maar het ging er niet mee weg. Dag erop
krijgt ze jeukende, opgezwollen lip.
A. Medicatie allergie
B. Hereditiair Angio-oedeem
C. Chronische spontane urticaria
Antwoord: C

2. Vraag:
Vanaf welke leeftijd ga je bij een zuigeling IgE’s bepalen?
A. Vanaf de geboorte
B. Vanaf 3 maanden
C. Vanaf 1 jaar (bij borstvoeding)
D. Doe je niet bij een zuigeling
Antwoord: B

3. Vraag:
Hoe kan je het verschil maken tussen een milde en een ernstige pinda-
allergie?
A. IgE tegen pindacomponenten
B. IgG tegen pindacomponenten
C. IgG4 tegen pinda
D. IgG4 tegen pindacomponenten
Antwoord: A

4. Vraag:
Jongen die een wespensteek had gekregen. Zijn hand was fors
opgezwollen en duurde 3 dagen. Wat doe je?
A. Ik stel de jongen gerust, normale reactie op een insectenbeet
B. Dit is een teken van een insectengifallergie. Ik schrijf een auto-injector
voor.
C. Dit is een teken van een insectengifallergie. Ik bepaal IgE’s en schrijf
een auto-injector voor.
D. Dit is een teken van een insectengifallergie. Ik bepaal IgE’s, schrijf een
auto-injector voor en doe aan desensibilisatie.
Antwoord: A

5. Vraag:
Wie stuur je niet door naar een allergie-specialist voor een penicilline
allergie bepaling (wie ga je niet doorsturen voor verder onderzoek)?
A. Patiënt waarbij de moeder een penicilline reactie heeft gedaan
B. Patiënt die allergisch is voor andere antibiotica
C. Patiënt die immuungecompromitteerd is
D. Patiënt die een hevige allergische reactie heeft gedaan op penicilline

1

, Antwoord: A

6. Vraag:
Bij een berkenpollenallergie. Wat is hier fout?
A. Bij het eten van een appel krijg ik prikkels, maar bij appelmoes niet
B. Bij het manipuleren van rauwe aardappels, maar bij gekookte
aardappelen niet
C. Bij contact met latex, banaan, avocado
D. Bij hazelnoot, niet bij hazelnootpasta
Antwoord: C

7. Vraag:
Wanneer schrijf je geen auto-injector voor?
A. Bij oraal allergie syndroom
B. Ernstige allergische reactie
C. Pinda-allergie zonder voorgeschiedenis van anafylaxie maar hoge Ara
H2
Antwoord: A

8. Vraag:
Waarbij komt rBet v1 voor?
A. Allergie voor PR10
B. Glutenintolerantie
C. Allergie voor gliadine
D. Allergie voor …
Antwoord: A

9. Vraag:
Was iemand die 2 keer uren na ei urticaria + AE had gekregen. Was dan
verder uitgezocht en bleek een cofactor gemedieerde voedselallergie. Hoe
heet dit?
A. NECD
B. NEFA
C. SNIUAA
D. –
(namen stonden blijkbaar wel uitgeschreven)
Antwoord: B

10. Vraag:
Waar plaats je een auto-injector?
A. Adrenaline injector: anterolateraal ⅓ dij
B. Adrenaline injector: lateraal 1/3de dij
Antwoord: A




2

Geschreven voor

Instelling
Studie
Vak

Documentinformatie

Geüpload op
10 mei 2026
Bestand laatst geupdate op
5 juni 2026
Aantal pagina's
12
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$8.22
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
ClaraPol Katholieke Universiteit Leuven
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
14
Lid sinds
2 jaar
Aantal volgers
0
Documenten
13
Laatst verkocht
4 weken geleden

0.0

0 beoordelingen

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen