Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK FOR FUNDAMENTAL ORTHOPEDIC MANAGEMENT FOR THE PHYSICAL THERAPIST ASSISTANT 4TH EDITION BY ROBERT C. MANSKE | COMPLETE CHAPTERS | QUESTIONS COMPLETE WITH 100% VERIFIED ANSWERS

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
174
Cijfer
A+
Geüpload op
18-03-2026
Geschreven in
2025/2026

Chapter 01: Patient Supervision and Observation During Treatment MULTIPLE CHOICE 1. Who is responsible for carrying out prescribed selected interventions, patient supervision, data collection, and appropriate supervision of a patient during physical therapy? a. Physical therapist (PT) b. Physical therapist assistant (PTA) c. Nursing assistant d. Medical doctor ANS: B The PTA is responsible for carrying out prescribed selected interventions, patient supervision, data collection skills, and appropriate problem-solving and clinical decision making. REF: P. 3 2. Which of the following is NOT a purpose of the clinical patient supervision process? a. To gather relevant information and data b. To establish and enhance rapport, trust, and confidence c. To prescribe interventions the patient requires d. To assist in the management of the patient ANS: C PTAs do not prescribe interventions for the patient. The PTA observes, documents, and discusses patient observations with the PT. REF: P. 4 3. Select the open-ended question. a. What is your pain level today on a scale of 1-10? b. When did the pain begin? c. Tell me about the time that you injured knee. d. When did you take your last pain medication? ANS: C The open-ended question leads the patient to say more than yes or no. Open-ended questions provide much richer details about the incident or experience. REF: P. 6 4. Which of the following statements is true regarding the working environment of PTAs? a. PTAs work in isolation with their patient assignments. b. PTAs work with a team of experts in all areas of a patient’s care. c. PTAs work only with the PT in providing therapy. d. PTAs are the most important people on the rehabilitation team when providing therapy. ANS: B The PTA must be aware of the key members of the rehabilitation team. Occupational therapists, PTs, nurses, respiratory therapists, psychologists, and audiologists are only a few of the important members of the rehabilitation team. The PTA does not work in isolation. REF: P. 4 5. Which of the following statements would be used in a discussion with a patient? a. Your blood pressure is 150/90, which indicates hypertension and could lead to a cerebral vascular accident if you don’t take your medications. b. Your blood pressure is higher than normal today, 150/90. Did you take your blood pressure medication this morning? c. The doctor prescribed a beta-blocker for you a month ago. Has that been helping your blood pressure? d. The combination of your calcium-channel blocker and beta-blocker do not seem to be controlling your blood pressure. Let’s call the doctor. ANS: B The PTA should learn to communicate openly, freely, and in a professional manner. The PTA must employ appropriate and professional medical terminology with professional people—but use familiar (lay) terms to describe the same condition to a patient or a family member. Avoiding the use of medical jargon (hypertension, beta-blocker, calcium-channel blocker) with patients is required by PTAs. REF: P. 4 6. How can a PTA demonstrate accountability in their practice? a. Maintain timely documentation about patient interventions. b. Maintain good rapport with patients. c. Continue their education past their initial degree. d. Report all findings to the supervising PT so that modifications can be made in response to changes in patient status. ANS: D PTAs are responsible for reporting all findings to the supervising PT so that modifications can be made in accordance with changes in patient status. REF: P. 6 7. Which type of questioning would you use to find facts or obtain specific responses from a patient about an injury to a limb or joint? a. Open-ended questions b. Closed-ended questions c. A pause d. Neutral phrase ANS: B Figure 1-1. Closed-ended questions are used to find out specific details, direct the discussion, or elicit specific responses from the patient. REF: P. 8 8. Which of the following is an example of prompting during a physical therapy session? a. “When you walk up the steps, which foot will you move first?” b. “All right, now pick up your right foot and put it on the next step.” c. Point to the step and touch the patient’s right leg. d. Observe the behavior of the patient to see if they will lift up the correct foot while walking up the steps. ANS: A Prompting a patient to perform a task can be viewed as the presentation of a question. Prompting allows patients to decipher information, solve problems, and provide solutions to activities they must overcome during recovery. Cues are directions. REF: P. 9 9. Who holds the ultimate responsibility for the patient’s physical therapy? a. PTA b. Medical doctor c. Nurse d. PT ANS: D To minimize the confusing array of treatment protocols, the PTA must effectively and efficiently communicate with the supervising PT to clarify differences in patient care, always remembering that the PT has the ultimate responsibility for the interventions provided. REF: P. 10 10. Which of the following actions should you take if you have a disagreement with the PT? a. Refuse to provide the treatment or intervention on the PT’s plan of care. b. Change the treatment for the day and then report to the PT what was done at the end of the day. c. Follow the plan of care no matter what changes are observed in the patient and document later. d. Discuss your findings and rationale with the PT to learn and provide better care. ANS: D A full understanding of the rationale and purpose of PT interventions allows for improved delivery of care and safe and effective care. PTAs cannot change the plan of care by themselves. REF: P. 10 11. What type of behavior is the PTA using in the following example? The PTA quickly agrees to the patient’s request to slow down and stop the treatment for the day instead of discussing the purpose and benefits of the treatment. a. Dominance b. Submission c. Hostility d. Warmth ANS: B Figure 1-2. Submission is defined as being passive. People who show submissive behavior are willing to take a back seat and are quick to comply and reluctant to try to exert influence. REF: P. 8 12. What type of behavior is the PTA using in the following example? The PT insists the patient continue treatment for the full time limit even when the tearful patient reports a fear of continuing exercise of a particular joint. a. Dominance b. Submission c. Hostility d. Warmth ANS: C A dominant PTA would try to sway the patient to think or behave in a certain way. In this example, the PTA ignores the patient’s complaints and feelings and continues with the treatment. REF: P. 8 13. In the basic dimensional model, which behaviors would be seen in a warm but submissive person? a. Stubborn, argumentative b. Sincere, open, candid, responsive c. Talks little, doesn’t listen well d. Appeases; compromise leads to lack of focus ANS: D Figure 1-3, B. The submissive-warm person demonstrates a lack of organization, appeasing behavior, and compromises. REF: P. 8 14. In the basic dimensional model, which behaviors would be seen in a dominant-hostile person? a. Stubborn and argumentative b. Sincere, open, candid, responsive c. Talks little and doesn’t listen well d. Appeases; compromise leads to lack of focus ANS: A Figure 1-3, B. The dominant-hostile person would be stubborn and argumentative, taking fixed positions and sticking to them, talking a lot rather than listening, and being pushy and arrogant. REF: P. 8 15. In the basic dimensional model, which behaviors would be seen in a dominant-warm person? a. Stubborn and argumentative b. Sincere, open, candid, responsive c. Talks little and doesn’t listen well d. Appeases; compromise leads to lack of focus ANS: B Figure f1-3, fB. fThe fdominant-warm fperson fis fsincere, fopen, fand fcandid; flistens; fis fopen- fminded fand fflexible. REF: f P. f8 16. In fthe fbasic fdimensional fmodel, fwhich fbehaviors fwould fbe fseen fin fa fsubmissive-hostile fperson? a. Talks fa flot frather fthan flistens fand fis fbelligerent. b. Sincere, fopen, fcandid, fresponsive c. Talks flittle fand fdoesn’t flisten fwell fand favoids fissues d. Appeases; fcompromise fleads fto flack fof ffocus ANS: f C Figure f1-3, fB. fThe fsubmissive-hostile fperson ftalks flittle, fdoesn’t flisten fwell, favoids for fignores fissues, fis funinvolved, fquiet, fand fbacks fdown feasily. REF: f P. f8 17. When fcan fa fPTA fadjust for fmodify fa fprogram fof ftreatment? a. When fthe fPTA fobserves fcertain fsigns fand fsymptoms fin fthe fpatient. b. After fseeking finput fand fdirection ffrom fthe fsupervising fPT. c. The fPTA fcannot fever fchange fthe fplan fof fcare. d. None fof fthe fabove. ANS: f B The fPTA, fwith fdirection fand finput ffrom fthe fsupervising fPT, fcan fadjust for fmodify fthe fprogram fof ftreatment. REF: f P. f9 18. The fPTA’s fclinical fdecision-making fprocess fshould fbegin fwith a. taking forderly fand fspecific fsteps fto fnotify fthe fsupervising fPT. b. recognizing fthat fa fproblem fexists. c. adjusting fthe fprogram faccording fto fthe fpatient’s fneeds.

Meer zien Lees minder
Instelling
FUNDAMENTAL ORTHOPEDIC MANAGEMENT
Vak
FUNDAMENTAL ORTHOPEDIC MANAGEMENT

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK FOR FUNDAMENTAL ORTHOPEDIC MANAGEMENT FOR
THE PHYSICAL THERAPIST ASSISTANT 4TH EDITION BY ROBERT C.
MANSKE | COMPLETE CHAPTERS | QUESTIONS COMPLETE WITH 100%
VERIFIED ANSWERS

,Chapter 01: Patient Supervision and Observation During Treatment


MULTIPLE CHOICE

1. Who is responsible for carrying out prescribed selected interventions, patient supervision, data
collection, and appropriate supervision of a patient during physical therapy?
a. Physical therapist (PT)
b. Physical therapist assistant (PTA)
c. Nursing assistant
d. Medical doctor
ANS: B
The PTA is responsible for carrying out prescribed selected interventions, patient supervision,
data collection skills, and appropriate problem-solving and clinical decision making.

REF: P. 3

2. Which of the following is NOT a purpose of the clinical patient supervision process?
a. To gather relevant information and data
b. To establish and enhance rapport, trust, and confidence
c. To prescribe interventions the patient requires
d. To assist in the management of the patient
ANS: C
PTAs do not prescribe interventions for the patient. The PTA observes, documents, and discusses
patient observations with the PT.

REF: P. 4

3. Select the open-ended question.
a. What is your pain level today on a scale of 1-10?
b. When did the pain begin?
c. Tell me about the time that you injured knee.
d. When did you take your last pain medication?
ANS: C
The open-ended question leads the patient to say more than yes or no. Open-ended questions
provide much richer details about the incident or experience.

REF: P. 6

,4. Which of the following statements is true regarding the working environment of PTAs?
a. PTAs work in isolation with their patient assignments.
b. PTAs work with a team of experts in all areas of a patient’s care.
c. PTAs work only with the PT in providing therapy.
d. PTAs are the most important people on the rehabilitation team when providing therapy.
ANS: B
The PTA must be aware of the key members of the rehabilitation team. Occupational therapists,
PTs, nurses, respiratory therapists, psychologists, and audiologists are only a few of the
important members of the rehabilitation team. The PTA does not work in isolation.

REF: P. 4

5. Which of the following statements would be used in a discussion with a patient?
a. Your blood pressure is 150/90, which indicates hypertension and could lead to a cerebral
vascular accident if you don’t take your medications.
b. Your blood pressure is higher than normal today, 150/90. Did you take your blood pressure
medication this morning?
c. The doctor prescribed a beta-blocker for you a month ago. Has that been helping your blood
pressure?
d. The combination of your calcium-channel blocker and beta-blocker do not seem to be
controlling your blood pressure. Let’s call the doctor.
ANS: B
The PTA should learn to communicate openly, freely, and in a professional manner. The PTA
must employ appropriate and professional medical terminology with professional people—but
use familiar (lay) terms to describe the same condition to a patient or a family member. Avoiding
the use of medical jargon (hypertension, beta-blocker, calcium-channel blocker) with patients
is required by PTAs.

REF: P. 4

6. How can a PTA demonstrate accountability in their practice?
a. Maintain timely documentation about patient interventions.
b. Maintain good rapport with patients.
c. Continue their education past their initial degree.
d. Report all findings to the supervising PT so that modifications can be made in response to
changes in patient status.
ANS: D
PTAs are responsible for reporting all findings to the supervising PT so that modifications can
be made in accordance with changes in patient status.

REF: P. 6

7. Which type of questioning would you use to find facts or obtain specific responses from a
patient about an injury to a limb or joint?
a. Open-ended questions
b. Closed-ended questions

, c. A pause
d. Neutral phrase
ANS: B
Figure 1-1. Closed-ended questions are used to find out specific details, direct the discussion,
or elicit specific responses from the patient.

REF: P. 8

8. Which of the following is an example of prompting during a physical therapy session?
a. “When you walk up the steps, which foot will you move first?”
b. “All right, now pick up your right foot and put it on the next step.”
c. Point to the step and touch the patient’s right leg.
d. Observe the behavior of the patient to see if they will lift up the correct foot while walking
up the steps.
ANS: A
Prompting a patient to perform a task can be viewed as the presentation of a question.
Prompting allows patients to decipher information, solve problems, and provide solutions to
activities they must overcome during recovery. Cues are directions.

REF: P. 9

9. Who holds the ultimate responsibility for the patient’s physical therapy?
a. PTA
b. Medical doctor
c. Nurse
d. PT
ANS: D
To minimize the confusing array of treatment protocols, the PTA must effectively and
efficiently communicate with the supervising PT to clarify differences in patient care, always
remembering that the PT has the ultimate responsibility for the interventions provided.

REF: P. 10

10. Which of the following actions should you take if you have a disagreement with the PT?
a. Refuse to provide the treatment or intervention on the PT’s plan of care.
b. Change the treatment for the day and then report to the PT what was done at the end of the
day.
c. Follow the plan of care no matter what changes are observed in the patient and document
later.
d. Discuss your findings and rationale with the PT to learn and provide better care.
ANS: D
A full understanding of the rationale and purpose of PT interventions allows for improved
delivery of care and safe and effective care. PTAs cannot change the plan of care by
themselves.

Geschreven voor

Instelling
FUNDAMENTAL ORTHOPEDIC MANAGEMENT
Vak
FUNDAMENTAL ORTHOPEDIC MANAGEMENT

Documentinformatie

Geüpload op
18 maart 2026
Aantal pagina's
174
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$16.99
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
maingirose Chamberlain College Of Nursing
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
9
Lid sinds
3 maanden
Aantal volgers
0
Documenten
820
Laatst verkocht
1 week geleden
MaingiRose

THE PREMIUM STUDY RESOURCE HUB – VERIFIED ANSWERS FOR EVERY LEARNER COMPREHENSIVE STUDY GUIDES DESIGNED FOR SUCCESS. EVERY QUESTION NUMBERED. EVERY ANSWER CONFIRMED. DETAILED EXPLANATIONS THAT BUILD UNDERSTANDING. ALL ANSWER CHOICES INCLUDED FOR COMPLETE PREPARATION. CLEAR, ACCURATE, AND EASY TO USE. FORMATTED FOR QUICK REFERENCE AND FAST LEARNING. PERFECT FOR STUDENTS, PROFESSIONALS, AND LIFELONG LEARNERS SEEKING RELIABLE, TRUSTWORTHY MATERIALS. COMPLETE PATIENT CASE ANALYSES WITH SOAP NOTES. COMPREHENSIVE Q&A COLLECTIONS WITH STEP-BY-STEP RATIONALES. TECHNICAL GUIDES WITH PRACTICAL APPLICATIONS. ALL CONTENT VERIFIED FOR ACCURACY. YOUR TRUSTED SOURCE FOR QUALITY STUDY MATERIALS. MASTER YOUR SUBJECTS. STUDY SMARTER. ACHIEVE MORE.

Lees meer Lees minder
5.0

2 beoordelingen

5
2
4
0
3
0
2
0
1
0

Recent door jou bekeken

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen