Fauber's Radiographic
Imaging and Exposure
ST
7th Edition
UV
TEST BANK
IA
_A
Terri L. Fauber
PP
────────────────────────────────────────────────────
Comprehensive Test Bank for Instructors
and Students
RO
||| ||| || ||| || | || ||| | || ||| |
VE
9780443114502
© Terri L. Fauber. All rights reserved.
D?
Reproduction or distribution without permission is
prohibited.
© MEDCONNOISSEUR
, Edrftgyihu jiuh
Fauber's Radiographic Imaging and Exposure — Test
Bank
Terri L. Fauber
ISBN: 9780443114502
ST
Chapter 1: Radiation and Its Discovery
Chapter 2: Fundamentals of Radiation Production
UV
Chapter 3: The X-ray Beam
Chapter 4: Image Formation and Radiographic Quality
Chapter 5: Digital Image Characteristics, Receptors, and Image Acquisition
Chapter 6: Digital Image Processing, Display, and Health Information Management
Chapter 7: Exposure Technique Factors
IA
Chapter 8: Scatter Control
Chapter 9: Exposure Technique Selection
Chapter 10: Dynamic Imaging: Fluoroscopy
_A
PP
RO
VE
D?
© MEDCONNOISSEUR
,Chapter 01: Radiation and Its Discovery
Fauber: Radiographic Imaging and Exposure, 7th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. When were X-rays discovered?
a. October 8, 1985
ST
b. November 8, 1895
c. January 23, 1896
d. August 15, 1902
CORRECT ANSWER: B
UV
X-rays were discovered by Wilhelm Conrad Roentgen on November 8, 1895.
REFFERENCE: p.1
2. What type of tube was Roentgen working with in his lab when X-rays were discovered?
a. Crookes tube
IA
b. Fluorescent tube
c. High-vacuum tube
d. Wurzburg tube
_A
CORRECT ANSWER: A
Roentgen was working with a low-vacuum tube known as a Crookes tube.
REFFERENCE: p.2
3. Which of the following terms could be defined as the instantaneous production of light only
PP
during an interaction between a type of energy and some element or compound?
a. Phosphorescence
b. Afterglow
c. Glowing
d. Fluorescence
RO
CORRECT ANSWER: D
Fluorescence is the instantaneous emission of light from a material due to the interaction with some
type of energy.
REFFERENCE: p.2
VE
4. Barium platinocyanide was the:
a. type of dark paper Roentgen used to darken his laboratory.
b. material Roentgen used to produce the first radiograph of his wife’s hand.
c. metal used to produce the low-vacuum tube.
D?
d. fluorescent material that glowed when the tube was energized.
CORRECT ANSWER: D
A piece of paper coated with barium platinocyanide glowed each time Roentgen energized his tube.
REFFERENCE: p.2
, 5. The first radiograph produced by Roentgen, of his wife’s hand, required an exposure time of:
a. 15 s.
b. 150 s.
c. 15 min.
d. 150 min.
ANS: C
It took a 15-min exposure time to produce the first radiograph.
REFFERENCE: p.3
ST
6. The letter x in x-ray is the symbol for:
a. electricity.
b. the unknown.
UV
c. penetrating.
d. discovery.
ANS: B
The letter x represents the mathematical symbol of the unknown.
REFFERENCE: p.3
IA
7. The first Nobel Prize for physics was received in 1901 by:
a. Marie Curie.
b. William Crookes.
_A
c. Wilhelm Roentgen.
d. Albert Einstein.
ANS: C
Wilhelm Roentgen received the first Nobel Prize for physics in 1901.
PP
REFFERENCE: p.4
8. X-rays were at one time called:
a. Becquerel rays.
b. Roentgen rays.
RO
c. Z-rays.
d. none of the above.
ANS: B
X-rays were at one time called Roentgen rays.
VE
REFFERENCE: p.4
9. Erythema, an early sign of biologic damage due to x-ray exposure, is:
a. reddening of the skin.
b. a malignant tumor.
D?
c. a chromosomal change.
d. one of the most serious effects of x-ray exposure.
ANS: A