Medical Terminology: A Short Co
o o o o
urse 9th Edition by Davi-
o o o o
Ellen Chabner
o
TESTBANK o
,Chapter 01: Basic Word Structure
o o o o
Chabner: Medical Terminology: A Short Course, 9th Edition
o o o o o o o
MULTIPLEoCHOICE
1. Aocombiningoformoisothe:
a. wordoending
b. rootoplusocombiningovowel
c. prefix
d. prefixoplusocombiningovowel
e. rootoplusosuffix
ANS:o B
2. Theocombiningoformomeaningo“joint”ois:
a. aden/o
b. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o
ANS:o D
3. Aosuffixomeaningo“inflammation”ois:
a. -itis
b. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy
ANS:o A
4. Aowordopartomeaningo“below”,“lessothanonormal,”ooro“under”ois:
a. re-
b. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-
ANS:o E
5. Aosuffixomeaningo“studyoof”ois:
a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis
ANS:o B
6. Aotumoroofoaoglandoisocalled:
, a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS:o C
7. Visualoexaminationoofotheourinaryobladderoisocalled:
a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
ANS:o A
8. Predictionoaboutotheooutcomeoofoanoillnessoorotreatmentoisocalled:
a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
d. biopsy
e. pathology
ANS:o A
9. (Conditionoof)onerveopainoisocalled:
a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia
ANS:o E
10. Ren/ooandonephr/oobothomean:
a. heart
b. liver
c. blood
d. kidney
e. intestine
ANS:o D
11. Whichotermorelatesotootheobrain?
a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy
ANS:o B
, 12. Aocancerousotumoroisoa(n):
a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma
ANS:o E
13. Aoredobloodocelloisoa(n):
a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection
ANS:o C
14. Abnormaloconditionoofoclotoformation:
a. gastritis
b. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis
ANS:o E
15. Anoinstrumentotoovisuallyoexamineotheourinaryobladderoisocalledoa(n):
a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision
ANS:o B
16. Anoexcessiveo(moreothanonormal)oamountoofosugaroinotheobloodoisocalled:
a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
ANS:o C
17. Aogastrectomyoisoa(n):
a. gastricoexcision
b. gastroscopy
c. visualoexaminationoofotheoabdomen
d. incisionoofotheostomach
e. incisionoofoaogland