exam Latest 2026/2027 Version |
100% Verified with Correct
Questions and Answers |
Complete IT Management Exam
Prep Study Resource with
Solution
1. Question: The components of an information systems
are:
CORRECT ANSWER: Input, processing, and output.
2. Question: ______________ is the raw material from
which information is composed.
CORRECT ANSWER: Data
3. Question: Characteristics of valuable information are:
, CORRECT ANSWER: Accurate, complete,
economical.
4. Question: The computer based information system
(CBIS) components are:
CORRECT ANSWER: Hardware, software, databases,
telecommunications, people, and procedures.
5. Question: The type of computer based information
systems that organizations use can be classified into four
basic groups:
CORRECT ANSWER: E-commerce and m-commerce,
RAM and TOM, MIS and DSS, knowledge management
and specialized business information systems.
6. Question: Electronic commerce (e-commerce) involves:
CORRECT ANSWER: B2B, C2C, B2C, B2 public
sector, and C2 public sector.
7. Question: Knowledge management systems are
organized collections of people, procedures, software,
databases, and devices used to:
, CORRECT ANSWER: Create, store, share, and use the
organization's knowledge and experience.
8. Question: The technology acceptance model (TAM):
CORRECT ANSWER: Specifies the factors that can
lead to higher acceptance and usage of technology in an
organization.
9. Question: Organizations employ strategies to achieve a
competitive advantage such as:
CORRECT ANSWER: Forming alliances with other
companies, developing a niche market, maintaining
higher production, and creating product differentiation.
10. Question: Productivity is a measure of the:
CORRECT ANSWER: Output achieved divided by the
input required × 100.
11. Question: Customer relationship management
(CRM) programs help companies:
CORRECT ANSWER: Manage all aspects of customer
encounters including marketing and sales.
, 12. Question: Total cost of ownership is a measure of:
CORRECT ANSWER: The total cost paid for all raw
materials used in the production department.
13. Question: Which is true?
1. Programmers help users determine what outputs that
they need from the system and construct the plans
needed to develop the necessary programs that
produce these outputs.
2. Programmers then work with one or more system
analysts who make sure that the appropriate
programmers are used.
3. A computer programmer uses the plans created by
the systems analyst to develop or adapt one or more
computer programs that produce the desired
outputs.
CORRECT ANSWER: 1. Programmers help users
determine what outputs that they need from the system
and construct the plans needed to develop the necessary
programs that produce these outputs.
14. Question: The overall role of the chief information
officer (CIO) is to: