2026 (Actual Exam) Questions
witverified Answers (Latest
Update 2026) UPDATE!!
1. Which storage type uses laser technology to store data?
CORRECT ANSWER: Optical Storage
2. State examples of Optical Storage.
CORRECT ANSWER:
• CD-ROM
• CD-R
• CD-RW
• DVD-ROM
• DVD-R
• DVD-RW
• Blu-Ray
3. State examples of an embedded computer system.
,CORRECT ANSWER:
• Smart Television
• MP3 Players
• Mobile Phones
• Video Game Consoles
• Digital Cameras
• DVD Players
• GPS
• Microwave
• Washing Machine
• Traffic Lights
• Printers
• Digital Watches
4. When the computer is working on a given instruction, it
is called:
CORRECT ANSWER: Processing
5. The most suitable device for the output of architectural
drawing is a:
CORRECT ANSWER: Plotter
, 6. An input device commonly used in marking multiple-
choice examination questions is:
CORRECT ANSWER: Optical Mark Recognition (OMR)
7. What device is used in banks to process cheques?
CORRECT ANSWER: Magnetic Ink Character Recognition
(MICR)
8. The primary input and control device for computer
software like word-processing, spreadsheet, and database
management is:
CORRECT ANSWER: The Keyboard
9. What are the two main categories of printers?
CORRECT ANSWER: Impact and Non-Impact
10. Which printer should a company choose for printing
large quantities of mail-merged letters?
CORRECT ANSWER: Laser Printer
11. A ____________________ is an input device that
converts printed material to a form the computer can use.