ST
13th Edition
UV
TEST BANK
IA
_A
PP
Gerard Tortora
Berdell Funke
RO
Christine Case
Comprehensive Test Bank for Instructors
VE
and Educators
D?
© Gerard Tortora, Berdell Funke & Christine Case
??
All rights reserved. Reproduction or distribution without permission is prohibited.
©STUDYSTREAM
, TABLE OF CONTENTS
Microbiology: An Introduction – 13th Edition
Gerard J. Tortora, Berdell R. Funke, Christine L. Case
ST
Part I: Fundamentals of Microbiology
UV
Chapter 1. The Microbial World and You
Chapter 2. Chemical Principles
Chapter 3. Observing Microorganisms Through a Microscope
Chapter 4. Functional Anatomy of Prokaryotic and Eukaryotic Cells
Chapter 5. Microbial Metabolism
IA
Chapter 6. Microbial Growth
Chapter 7. The Control of Microbial Growth
Chapter 8. Microbial Genetics
Chapter 9. Biotechnology and DNA Technology
_A
Part II: A Survey of the Microbial World
Chapter 10. Classification of Microorganisms
Chapter 11. The Prokaryotes: Domains Bacteria and Archaea
Chapter 12. The Eukaryotes: Fungi, Algae, Protozoa, and Helminths
PP
Chapter 13. Viruses, Viroids, and Prions
Part III: Interaction Between Microbe and Host
Chapter 14. Principles of Disease and Epidemiology
RO
Chapter 15. Microbial Mechanisms of Pathogenicity
Chapter 16. Nonspecific Defenses of the Host
Chapter 17. Specific Defenses of the Host: The Immune Response
Chapter 18. Practical Applications of Immunology
Chapter 19. Disorders Associated with the Immune System
VE
Chapter 20. Antimicrobial Drugs
Part IV: Microorganisms and Human Disease
Chapter 21. Microbial Diseases of the Skin and Eyes
Chapter 22. Microbial Diseases of the Nervous System
D?
Chapter 23. Microbial Diseases of the Cardiovascular and Lymphatic Systems
Chapter 24. Microbial Diseases of the Respiratory System
Chapter 25. Microbial Diseases of the Digestive System
Chapter 26. Microbial Diseases of the Urinary and Reproductive Systems
??
Part V: Environmental and Applied Microbiology
Chapter 27. Environmental Microbiology
Chapter 28. Applied and Industrial Microbiology
, Chapter 1
1) Which of the following pairs is mismatched?
ST
A) Pasteur proof of biogenesis B) Ehrlich chemotherapy
C) Jenner vaccination D) Koch aseptic surgery
Answer: D
UV
2) Which of the following is a scientific name?
A) Streptococcus pyogenes
B) Flesh-eating bacteria
C) IGAS
D) Streptococci
E) Group A streptococcus
IA
Answer: A
3) Which of the following is NOT a domain in the three-domain system?
A) Animalia B) Eukarya C) Archaea D) Bacteria
_A
Answer: A
4) Which of the following statements about fungi is true?
A) All are prokaryotic.
B) All are multicellular.
PP
C) All are plants.
D) All grow using sunlight and carbon dioxide.
E) All require organic material for growth.
Answer: E
RO
5) Which of the following statements about protozoa is false?
A) All are eukaryotic.
B) All have complex cells.
C) They are classified by their method of locomotion.
D) All are unicellular.
E) They have rigid cell walls.
VE
Answer: E
6) Which of the following statements about viruses is false?
A) They have both DNA and RNA.
B) They lack cells.
D?
C) They are parasites.
D) They cannot metabolize nutrients.
E) They cannot reproduce themselves.
Answer: A
??
, 7) Regarding the experiments that "proved" spontaneous generation, which of the following statements is
probably true?
A) Microorganisms were already present.
B) Air was lacking.
C) Too much heat was applied.
ST
D) The food source could not support life.
E) Excess carbon dioxide was present.
Answer: A
UV
8) Regarding Pasteur's experiments with the S-neck flask, which of the following statements is true?
A) All microorganisms were killed before beginning.
B) Any possibility of contamination was removed.
C) There was air involved.
D) There was a food source involved.
E) All of the above.
IA
Answer: E
9) Which of the following statements about insect control by microorganisms is true?
A) This technique is just as dangerous as the use of chemical pesticides.
B) The insects develop resistance to the microorganisms.
_A
C) The microorganisms are specific for the insect pest.
D) The microorganisms are permanent in the environment.
E) The microorganisms may cause disease in other animals.
Answer: C
PP
10) Which of the following pairs is mismatched?
A) Hooke cell theory
B) van Leeuwenhoek germ theory
C) Jenner vaccines
D) Pasteur fermentation
RO
E) Lister aseptic surgery
Answer: B
11) Who disproved the theory of spontaneous generation?
A) Hooke
B) Pasteur
VE
C) Koch
D) Virchow
E) van Leeuwenhoek
Answer: B
D?
12) Who observed cells in plant material?
A) Koch
B) Pasteur
C) Lister
D) Hooke
??
E) van Leeuwenhoek
Answer: D