x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
, TestBank-MicrobiologywithDiseasesbyBodySystem,6e(Bauman,2023)
x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
Microbiologywith Diseases byBodySystem, 6e (Bauman) x, x, x, x, x, x, x,
Chapter 1 ABrief History of Microbiology
x, x , x, x, x, x,
MultipleChoiceQuestions x, x,
1) Antonivan Leeuwenhoekwasthefirstpersoninhistorytox, x, x, x, x, x, x, x, x,
A) useamagnifyingglass.
x, x, x,
B) developataxonomicsystem. x, x, x,
C) viewmicroorganisms andrecordtheseobservations.
x, x, x, x, x,
D) disprovespontaneousgeneration. x, x,
E) usethegermtheoryofdisease.
x, x, x, x, x,
Answer: C
x, x ,
Bloom's Taxonomy: Knowledge x, x ,
Section:TheEarlyYearsofMicrobiology
x, x, x, x, x,
Learning Outcome: 1.1
x, x, x ,
2) The microbes commonly known as
x, x, x, x, aresingle-celledeukaryotesthataregenerally
x, x, x, x, x,
motile.
x,
A) archaea
B) bacteria
C) fungi
D) protozoa
E) viruses
Answer: D
x, x ,
Bloom's Taxonomy: Comprehension
x, x,
Section:TheEarlyYearsofMicrobiology
x, x, x, x, x, x,
Learning Outcome: 1.3
x, x, x ,
3) Whichofthe following are prokaryotes? x, x, x, x, x,
A) algae
B) molds
C) protozoa
D) archaea
E) worms
Answer: D
x, x ,
Bloom's Taxonomy: Comprehension
x, x,
Section:TheEarlyYearsofMicrobiology
x, x, x, x, x, x,
Learning Outcome: 1.5
x, x, x ,
, TestBank-MicrobiologywithDiseasesbyBodySystem,6e(Bauman,2023)
x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
4) LouisPasteurdemonstratedthatfermentationto producealcoholiscausedby
x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
A) aerobes.
B) facultativeanaerobes. x,
C) obligateparasites. x,
D) archaea.
E) prokaryotes.
Answer: B
x, x ,
Bloom's Taxonomy: Knowledge
x, x ,
Section:TheGoldenAgeofMicrobiology
x, x, x, x, x,
Learning Outcome: 1.6
x, x, x ,
5) Whichofthefollowingscientistsprovidedevidenceinfavoroftheconceptofspontaneous
x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
generation?
x,
A) Pasteur
B) Needham
C) Redi
D) Buchner
E) Spallanzani
Answer: B
x, x ,
Bloom's Taxonomy: Knowledge
x, x ,
Section:TheGoldenAgeofMicrobiology
x, x, x, x, x,
Learning Outcome: 1.7
x, x, x ,
6) Pasteur's experimentsonfermentationlaidthefoundationfor
x, x, x, x, x, x, x,
A) industrialmicrobiology. x,
B) epidemiology.
C) immunology.
D) abiogenesis.
E) antisepsis.
Answer: A
x, x ,
Bloom's Taxonomy: Comprehension
x, x,
Section:TheGoldenAgeofMicrobiology
x, x, x, x, x, x,
Learning Outcome: 1.10
x, x, x ,
7) Whichofthefollowingstatements about fungi isFALSE?
x, x, x, x, x, x, x, x,
A) Fungiareeukaryotes. x, x,
B) Moldsare multicellular. x, x,
C) Fungihaveacell wall.
x, x, x, x,
D) Fungiarephotosynthetic.
x, x,
E) Yeastsareunicellular. x, x,
Answer: D x ,
Bloom's Taxonomy: Comprehension
x, x,
Section:TheEarlyYearsofMicrobiology
x, x, x, x, x, x,
LearningOutcome: 1.3 x, x ,
, TestBank-MicrobiologywithDiseasesbyBodySystem,6e(Bauman,2023)
x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
8) Whichofthefollowingcontributetothesuccessful applicationofKoch's postulates?
x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
A) thedevelopmentof thecompound microscope
x, x, x, x, x,
B) the theoryof abiogenesis
x, x, x,
C) theabilitytorecordtheappearanceofbacteriaphotographically
x, x, x, x, x, x, x, x,
D) thedevelopmentofsimplebacterialstainingtechniques
x, x, x, x, x, x,
E) thedevelopmentoftechniquesforsteriletransferofbacteria
x, x, x, x, x, x, x, x,
Answer: E
x, x ,
Bloom's Taxonomy: Application
x, x ,
Section:TheGoldenAgeofMicrobiology
x, x, x, x, x,
Learning Outcome: 1.13
x, x, x ,
9) Whichofthefollowingindividualspioneeredtheuseofchemicalstoreducetheincidenceof
x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
infections during surgery?
x, x, x,
A) Nightingale
B) Snow
C) Ehrlich
D) Lister
E) Semmelweis
Answer: D
x, x ,
Bloom's Taxonomy: Comprehension
x, x,
Section:TheGoldenAgeofMicrobiology
x, x, x, x, x, x,
Learning Outcome: 1.16
x, x, x ,
10) Thetechniquedeveloped byHansChristianGram isimportant forbacterial
x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
A) etiology.
B) identification.
C) classification.
D) isolation.
E) epidemiology.
Answer: B
x, x ,
Bloom'sTaxonomy: Knowledge
x, x ,
Section:TheGoldenAgeofMicrobiology
x, x, x, x, x,
Learning Outcome: 1.15
x, x, x ,
11) Theuseofchemical agents to harmorkillmicrobes is
x, x, x, x, x, x, x, x, x, x,
A) immunology.
B) chemotherapy.
C) epidemiology.
D) serology.
E) biotechnology.
Answer: B
x, x ,
Bloom's Taxonomy: Knowledge
x, x ,
Section:TheGoldenAgeofMicrobiology
x, x, x, x, x,
LearningOutcome: 1.18 x, x ,