TEST BANK
x#
Paramedic Care: Principles & Practice, 6th edition
x# x# x# x# x# x#
Volume 1: Introduction to Advanced Pre-hospital Care
x# x# x# x# x# x#
(Bledsoe) Chapter 1 to 15
x# x# x# x#
,x#
Table of contents:
x# x#
CHAPTER 1: Introduction to Paramedicine
x# x# x# x#
CHAPTER 2: EMS Systems
x# x# x#
CHAPTER 3: Roles and Responsibilities of the Paramedic
x# x# x# x# x# x# x#
CHAPTER 4: Workforce Safety and Wellness
x# x# x# x# x#
CHAPTER 5: EMS Research
x# x# x#
CHAPTER 6: Public Health
x# x# x#
CHAPTER 7: Medical/Legal Aspects of Out-of-Hospital Care
x# x# x# x# x# x#
CHAPTER 8: Ethics in Paramedicine
x# x# x# x#
CHAPTER 9: EMS Systems and Communications
x# x# x# x# x#
CHAPTER 10: Documentation
x# x#
CHAPTER 11: Pathophysiology
x# x#
CHAPTER 12: Human Lifespan Development
x# x# x# x#
CHAPTER 13: Emergency Pharmacology
x# x# x#
CHAPTER 14: Intravenous Access and Medication Administration
x# x# x# x# x# x#
CHAPTER 15: Airway Management and Ventilation
x# x# x# x# x#
, lOMoARcPSD|81 17673
x#
Chapter 1: Introduction to Paramedicine
x# x # x# x#
1) What is one of the emerging roles and responsibilities of a paramedic in the 21st centur
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
A)y?Third-party biller
x# x#
B) Managed health care
x# x# x#
C) Health promotion
x# x#
D) Internet education
x# x#
Answer: C x #
Diff: 1x# Page Ref: 4
x # x# x#
Standard: Preparatory (EMS Systems)
x # x# x#
Objective: 4 x#
2) Safety inspections, accident prevention, and medical screening of employees are some of t
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
he
responsibilities for paramedics working in: x# x# x# x#
A) industrial medicine.
x# x#
B) community clinics.
x# x#
C) correctional institutions.
x# x#
D) sports medicine.
x# x#
Answer: A x #
Diff: 1x# Page Ref: 8
x # x# x#
Standard: Preparatory (EMS Systems)
x # x# x#
Objective: 5 x#
3) Which of the following best describes the initial education program of the paramedic
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
A)? It addresses everything one needs to know to practice paramedicine.
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
B) It is a rite of passage, but information is inconsistent with how things really should be don
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
e.
C) It is the base and beginning of one's professional education, not the end.
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
D) Lectures prepare students, but all learning occurs on the job during the internship phase.
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
Answer: C x #
Diff: 1x# xPage Ref: 5
# x# x#
Standard: Preparatory (EMS Systems)
x # x# x#
Objective: 3 x#
4) Which of the following best describes the paramedic's professional obligation
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
A)? Acceptance and adherence to a code of professional ethics and etiquett
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
e
B) Placing the system's well-being above that of the patient
x# x# x# x# x# x# x# x# x#
C) Absolute adherence to medical protocols
x# x# x# x# x#
D) Following long-standing traditions in practice
x# x# x# x# x#
Answer: A x #
Diff: 2x# xPage Ref: 6
# x# x#
Standard: Preparatory (EMS Systems)
x # x# x#
Objective: 3 x#
1
, lOMoARcPSD|81 17673
x#
5) A major advance in the education of out-of-
x# x# x# x# x# x# x# x#
A)hospital
x# wasofthe:
formation the National Association of Emergency Medical Technicians.
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
B) 2009 publication National EMS Services Education Standards.
x# x# x# x# x# x# x#
C) passage of the Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
D) establishment of the National Registry computer-based certification exam.
x# x# x# x# x# x# x# x#
Answer: B x #
Diff: 1x# Page Ref: 5
x # x# x#
Standard: Preparatory (EMS Systems)
x # x# x#
Objective: 4 x#
6) Which of the following statements about a paramedic's skill competency is TRUE?
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
A) High-frequency, low-criticality skills should be reviewed often.
x# x# x# x# x# x# x#
B) Low-frequency, high-criticality skills should be rarely reviewed.
x# x# x# x# x# x# x#
C) All skills should be reviewed equally, regardless of criticality.
x# x# x# x# x# x# x# x# x#
D) Frequent review of infrequently used skills is critical to ensure competency.
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
Answer: D x #
Diff: 1x# Page Ref: 5
x # x# x#
Standard: Preparatory (EMS Systems)
x # x# x#
Objective: 3 x#
7) The paramedic's right to care for patients, administer medications, and perform other relat
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
ed falls on the license of:
tasks x# x# x# x# x#
A) the EMS system medical director.
x# x# x# x# x#
B) the state secretary of health.
x# x# x# x# x#
C) the receiving hospital personnel.
x# x# x# x#
D) the state medical director.
x# x# x# x#
Answer: A x #
Diff: 1x# Page Ref: 4
x # x# x#
Standard: Preparatory (EMS Systems)
x # x# x#
Objective: 4 x#
8) Many professional sports teams have found paramedics to be effective complements to the
x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x# x#
A)ir:team physicians.
x# x#
B) physical therapists.
x# x#
C) athletic trainers.
x# x#
D) rehabilitation programs.
x# x#
Answer: C x #
Diff: 1x# Page Ref: 8
x # x# x#
Standard: Preparatory (EMS Systems)
x # x# x#
Objective: 5 x#
2