Introduction to Maternity and Pediatric Nur
. . . . .
sing,9th Edition by Gloria Leifer.
. . . . .
UNIT.I:.An.Overview.of.Maternity.and.Pediatric.Nursing
Chapter. 1:.The.Past,.Present,.and.Future
UNIT.II:.Maternal-
Newborn.Nursing.and.Women’s.Health.Chapter.2:.Human.Re
productive.Anatomy.and.Physiology.Chapter. 3:.Fetal.Develop
ment
Chapter. 4:.Prenatal.Care.and.Adaptations.to.Pregnancy
Chapter.5:.Nursing.Care.of.Women.with.Complications.during.Pregnancy.C
hapter.6:.Nursing.Care.of.Mother.and.Infant.during.Labor.and.Birth.Chapte
r. 7:.Nursing.Management.of.Pain.during.Labor.and.Birth
Chapter.8:.Nursing.Care.of.Women.with.Complications.during.Labor.and.B
irth
Chapter.9:.The.Family.after.Birth
Chapter.10:.Nursing.Care.of.Women.with.Complications.Following.Birth.C
hapter. 11:.The.Nurse’s.Role.in.Women’s.Health.Care
Chapter. 12:.The.Term.Newborn
Chapter. 13:.Preterm.and.Post-Term.Newborns
Chapter.14:.The.Newborn.with.a.Perinatal.Injury.or. Congenital.
Malformation
UNIT.III:.The.Growing.Child.and.Family
Chapter.15:.An.Overview.of.Growth,.Development,.and.Nutrition.Chapter.
16:.The.Infant
Chapter. 17:.The.Toddler.Chapte
r. 18:.The.Preschool.Child
Chapter. 19:.The.School-
Age.Child.Chapter. 20:.The.Adolesc
ent
UNIT.IV:.Adapting.Care.to.the.Pediatric.Patient
Chapter.21:.The.Child’s.Experience.of.Hospitalization.Chapter
.22:.Health.Care.Adaptations.for. the.Child.and.Family.UNIT. V:.
The.Child.Needing.Nursing.Care
Chapter.23:.The.Child.with.a.Sensory.or.Neurological.Condition.C
hapter. 24:.The.Child.with.a. Musculoskeletal.Condition.Chapter. 2
5:.The.Child.with.a. Respiratory.Disorder
Chapter.26:.The.Child.with.a.Cardiovascular. Disorder
Chapter.27:.The.Child.with.a.Condition.of.the.Blood,.Blood-
Forming.Organs.or.Lymphatic.System.Chapter. 28:.The.Child.with.a. Gastrointestinal.Condition
Chapter. 29:.The.Child.with.a.Genitourinary.Condition.Chapter.
30:.The.Child.with.a. Skin.Condition
Chapter. 31:.The.Child.with.a.Metabolic.Condition
Chapter.32:.Childhood.Communicable.Diseases,.Bioterrorism,.Natural.Disasters.and.the.Maternal-
Child.Patient
Chapter.33:.The.Child.with.an.Emotional.or. Behavioral.Condition
UNIT.VI:.The.Changing.Health.Care.Environment
Chapter.34:.Complementary.and.Alternative.Therapies.in.Maternity.and.Pediatric.Nursing
, 2
Chapter 01: The Past, Present, and Future
. . . . . .
MULTIPLE. CHOICE
1. A.patient. chooses. to. have. the. certified. nurse. midwife. (CNM). provide. care. during. her. pregnancy.. What. does.th
e. CNMs. scope. of. practice.include?
a. Practice. independent. from. medical. supervision.
b.. Comprehensive.prenatal.care
c.. Attendance.at.all.deliveries
d.. Cesarean.sections
ANS:.B
The. CNM. provides. comprehensive. prenatal. and. postnatal. care,. attends. uncomplicated. deliveries,. and. ensures.that.
a. backup. physician.is. available.in. case. of. unforeseen. problems.
DIF:. Cognitive. Level:. Comprehension. REF:. Page. 6
TOP:. Advance. Practice. Nursing. Roles. KEY:. Nursing.Process. Step:. Implementation
MSC:. NCLEX:. Health. Promotion. and. Maintenance:. Prevention. and. Early. Detection. of. Disease
2. Which. medical. pioneer. discovered. the. relationship. between. the. incidence. of. puerperal. fever. and. unwashed.ha
nds?
a. Karl. Cred
b. Ignaz. Semmelweis
c. Louis. Pasteur
d. Joseph. Lister
ANS:.B
Ignaz.Semmelweis.deduced.that.puerperal.fever.was.septic,.contagious,.and.transmitted.by.the.unwashed.hands.
of.physicians.and.medical.students.
DIF:. Cognitive. Level:. Knowledge. REF:. Page. 2.TOP:.
The. Past. KEY:. Nursing.Process. Step:. N/A
MSC:. NCLEX:. Safe,. Effective. Care. Environment:. Safety. and. Infection. Control
3. A. pregnant. woman. who. has. recently. immigrated. to.the. United. States. comments. to.the. nurse,. I. am.afraid. of.ch
ildbirth..It.is.so.dangerous..I.am.afraid.I.will.die..What.is.the.best.nursing.response.reflecting.cultural.sensitivity?
a. Maternal. mortality. in.the. United. States. is. extremely. low.
b. Anesthesia.is.available.to.relieve.pain.during.labor.and.childbirth..c..
Tell. me.why.you.are.afraid.of.childbirth.
d.. Your. condition. will. be. monitored. during.labor. and.delivery.
ANS:.C
Asking. the. patient. about. her. concerns. helps. promote. understanding. and. individualizes. patient. care.
DIF:. Cognitive. Level:. Application. REF:. Page.7
TOP:. Cross-
Cultural. Care. KEY:. Nursing. Process. Step:. Implementation.MSC:. NCLE
X:. Psychosocial. Integrity:. Psychological. Adaptation
4. An. urban.area. has. been.reported. to. have. a. high.perinatal. mortality. rate.. What. information. does. this. provide?
a. Maternal.and.infant. deaths. per. 100,000. live. births. per. year
b. Deaths. of.fetuses. weighing. more. than.500. g.per. 10,000. births. per. year
c. Deaths. of.infants. up.to.1. year. of.age. per. 1000.live. births. per. year.d.
. Fetal.and.neonatal.deaths.per.1000.live.births. per.year
ANS:.D
The.perinatal. mortality.rate. includes. fetal. and.neonatal. deaths. per. 1000. live. births. per. year..D
IF:. Cognitive. Level:. Comprehension. REF:. Page.12
, 3
OBJ:. 9. TOP:. The. Present-Child. Care
KEY:. Nursing. Process. Step:. Implementation
MSC:. NCLEX:. Safe,. Effective. Care. Environment:. Coordinated. Care
5. What. is.the. focus. of. current. maternity. practice?
a. Hospital.births. for. the. majority.of. women
b. The. traditional. family. unit
c. Separation. of. labor. rooms. from. delivery. rooms.
d.. A.quality.family.experience.for.each.patient
ANS:.D
Current. maternity. practice. focuses. on.a. high-quality. family. experience. for. all. families,. traditional. or. otherwise.
DIF:. Cognitive. Level:. Comprehension. REF:. Page.6
TOP:. The. Present-
Maternity. Care. KEY:. Nursing. Process. Step:. N/A.MSC:. NCLEX:. Health.
Promotion. and.Maintenance
6. Who.advocated.the.establishment.of.the.Childrens.Bureau?.a..
Lillian.Wald
b. Florence. Nightingale
c. Florence. Kelly
d. Clara. Barton
ANS:. A
Lillian. Wald. is. credited. with.suggesting. the. establishment. of. a. federal. Childrens. Bureau.
DIF:. Cognitive. Level:. Knowledge. REF:. Page. 4
TOP:. The. Past. KEY:. Nursing. Process. Step:. Implementation
MSC:. NCLEX:. Health. Promotion. and. Maintenance:. Growth. and. Development
7. What. was. the. result. of.research. done. in.the. 1930s. by.the. Childrens. Bureau?
a. Children. with. heart. problems. are. now. cared. for. by. pediatric. cardiologists.
b. The. Child. Abuse. and. Prevention. Act. was. passed.
c. Hot. lunch. programs. were. established. in. many.schools.
d. Childrens. asylums. were. founded.
ANS:.C
School. hot. lunch. programs. were. developed. as. a. result. of. research. by.the. Childrens. Bureau.on.the. effects. of.economic
. depression. on. children.
DIF:. Cognitive. Level:. Knowledge. REF:. Page. 4.TOP:.
The. Past. KEY:. Nursing.Process. Step:. N/A
MSC:. NCLEX:. Health. Promotion. and. Maintenance:. Coordinated. Care
8. What.government. program. was. implemented. to. increase. the. educational. exposure. of. preschool. children?
a. WIC
b. Title. XIX. of. Medicaid
c. The. Childrens. Charter.
d.. Head.Start
ANS:.D
Head.Start. programs. were. established. to. increase. educational. exposure. of. preschool. children.
DIF:. Cognitive. Level:. Knowledge. REF:. Page. 3
TOP:. Government. Influences. in. Maternity.and. Pediatric. Care. KEY:. Nursing. Process. Step:. N/A.M
SC:. NCLEX:. Health.Promotion. and. Maintenance:. Growth.and.Development
9. What.guidelines.define.multidisciplinary.patient.care.in.terms.of.expected.outcome.and.timeframe.from.diff
erent.areas.of. care.provision?