’6TH’EDITION’BY’SUSAN’K’GROVE’&’JENNIFER’R’GRAY’&’NANCY’BURN
S
TABLE’OF’CONTENT
Chapter’01:’Introduction’to’Nursing’Research’and’Evidence-
Based’Practice’Chapter’02:’Introduction’to’the’Quantitative’Research
Chapter’03:’Introduction’to’the’Qualitative’Research’Chapt
er’04:’Examining’Ethics’in’Nursing’Research’Chapter’05:’R
esearch’Problems,’Purposes,’and’Hypotheses
Chapter’06:’Understanding’and’Critically’Appraising’the’Literature’Review’Chapter
’ 07:’Understanding’Theory’and’Research’Frameworks
Chapter’08:’Clarifying’Quantitative’Research’Designs’Chapter
09:’Examining’Populations’and’Samples’in’Research
’
Chapter’10:’Clarifying’Measurement’and’Data’Collection’in’Quantitative’Research’
Chapter’11:’Understanding’Statistics’in’Research
Chapter’12:’Critical’Appraisal’of’Quantitative’and’Qualitative’Research’for’Nursing’Practice’Cha
pter’13:’Building’an’Evidence-Based’Nursing’Practice
Chapter’14:’Outcomes’Research
,Chapter’01:’Introduction’to’Nursing’Research’and’Evidence-
’Based’Practice
Grove:’Understanding’ Nursing’Research,’6th’Edition
MULTIPLE’ CHOICE
1. Which’ best’ describes’ evidence-based-practice’ (EBP)?
a. A’combination’of’best’research
evidence,’clinical’expertise,’and’th
e’needs’and’values’of’patients.
b. A’determination’of’the’factors
necessary’to’control’patient’respon
ses’to’care.
c. The’development’of’population
care’guidelines’applicable’to’all’pat
ients.
d. The’ utilization’ of’ quantitative
and’qualitative’studies’to’enhanc
e’patient’outcomes.
ANS:’ A
PTS:’ 1 DIF:
Cognitive’level:’Remembering’(Knowledge)’REF:’p
.’3
2. The’nurse’is’collecting’data’about’the’sleep’patterns’of’breastfed’babie
s’as’part’of’a’larger’research’study.’Which’research’method’will’the’nurs
e’use’when’collecting’data’for’this’study?
a. Control
b. Description
c. Explanation
d. Prediction
ANS:’ B
PTS:’ 1
DIF:’ Cognitive’level:’Understanding’(Comprehension)’R
EF:’p.’6
3. The’nurse’is’participating’in’a’study’and’is’collecting’data’identifying’th
e’number’of’obese’adults’whose’parents’were’also’obese’or’overweight.
’Which’research’method’is’being’used’in’this’study?
a. Control
b. Description
c. Explanation
d. Prediction
, ANS:’ D
PTS:’ 1 DIF:
Cognitive’level:’Applying’(Application)’REF:’p
p.’7-8
4. The’ nurse’reviews’ a’study’in’which’adherence’to’an’asthma’action’plan’i
s’compared’among’groups’of’adolescents’who’received’different’asthma’
education.’ Which’research’ method’ does’this’represent?
a. Control
b. Description
c. Explanation
d. Prediction
ANS:’ C
PTS:’ 1 DIF:
Cognitive’level:’Applying’(Application)’REF:’p
.’7
5. A’nurse’manager’is’interested’in’learning’which’attitudes’among’staff’nur
ses’may’indicate’relative’risk’of’needle-
stick’injuries.’To’study’this,’the’nurse’manager’will’employ’which’metho
d’of’study?
a. Control
b. Description
c. Explanation
d. Prediction
ANS:’ D
PTS:’ 1 DIF:
Cognitive’level:’Applying’(Application)’REF:’p
p.’7-8
6. Which’is’the’most’important’result’of’Florence’Nightingale’s’data’c
ollection’and’statistical’analysis’during’the’Crimean’War?
a. Bringing’awareness’of’the’rigors’o
f’war’to’the’general’public.
b. Developing’a’process’for
statistical’analysis’and’nursing’docu
mentation.
c. Identifying’and’defining’the’role’o
f’nurses’in’modern’health’care.
d. Using’clinical’research’to’evaluat
e’the’importance’of
sanitation,’clean’drinking’water,’an
d’adequate’nutrition.
ANS:’ D
PTS:’ 1
DIF:’ Cognitive’level:’Understanding’(Comprehension)’R
EF:’p.’11
,7. The’nurse’participates’in’data’collection’in’a’study’in’which’two’different’
pain’management’protocols’are’used’with’randomly’assigned’patients’to’
measure’differences’in’postoperative’recovery’time.’Which’method’of’st
udy’is’this?
a. Control
b. Correlation
c. Description
d. Explanation
ANS:’ A
PTS:’ 1 DIF:
Cognitive’level:’Applying’(Application)’REF:’p
.’8
8. The’development’of’nursing’theories’and’conceptual’models’in’the’late’19
60s’and’1970s’served’to:
a. determine’the’effectiveness’of’nurs
ing’interventions.
b. establish’the’concept’of’e
vidence-based’practice.
c. provide’funding’for’nursing’rese
arch.
d. provide’direction’for’nursing’resear
ch.
ANS:’ D
PTS:’ 1
DIF:’ Cognitive’level:’Understanding’(Comprehension)’R
EF:’pp.’11-12
9. Under’Ada’Sue’Hinshaw,’the’National’Institute’of’Nursing’Research’(N
INR)’began’to’change’its’focus’to:
a. funding’nursing’rather’than’medica
l’research.
b. evaluating’outcomes’rather’than’pr
ocess’studies.
c. increasing’the’status’and’funding’fo
r’nursing’research.
d. supporting’the’dissemination’of’nur
sing’research.
ANS:’ C
PTS:’ 1
DIF:’ Cognitive’level:’Remembering’(Knowledge)’R
EF:’pp.’12-13
,10. An’emphasis’of’the’American’Nurses’Credentialing’Center’(ANCC)’Ma
gnet’Hospital’Designation’Program’for’Excellence’in’Nursing’is:
a. research’and’development’of’clinic
al’practice’guidelines.
b. putting’qualitative’research’into’pr
actice’in’clinical’settings.
c. using’ standard’ nursing’ care
plans’based’on’outcomes’research
.
d. utilizing’evidence-
based’practice’in’nursing.
ANS:’ D
PTS:’ 1
DIF:’ Cognitive’level:’Remembering’(Knowledge)’R
EF:’pp.’12-13
11. In’a’position’statement’in’2006,’the’American’Association’of’Colleges’of’
Nursing’(AACN)’identified’a’need’to:
a. acquire’clinical’knowledge’and’exp
ertise.
b. focus’on’evidence-
based’practice.
c. fund’ academic’ nursing’research.
d. prepare’a’workforce’of’nurse’scienti
sts.
ANS:’ D
PTS:’ 1
DIF:’ Cognitive’level:’Understanding’(Comprehension)’R
EF:’p.’14
12. The’lead’agency’designated’to’improve’health’care’quality’is:
a. Agency’for’Healthcare’Research’an
d’Quality’(AHRQ).
b. American’Nurses’Credentialing’Cen
ter’(ANCC).
c. Quality’and’Safety’Education’for’Nu
rses’(QSEN).
d. National’Institute’for’Nursing’Resea
rch’(NINR).
ANS:’ A
PTS:’ 1
DIF:’ Cognitive’level:’Remembering’(Knowledge)’R
EF:’pp.’12-13
13. To’help’fulfill’the’mission’of’the’National’Institute’for’Nursing’Research
—
to’promote’and’improve’the’health’of’individuals,’families,’communities
,’and’populations—a’study’may’be’conducted’which:
, a. assesses’the’effectiveness’of’strate
gies’for’weight
management’in’patients’with’typ
e’2’diabetes.
b. compares’the’ attitudes’ of’nurses
toward’clients’with’type’1’and’typ
e’2’diabetes.
c. generates’up-to-date’nursing
diagnoses’reflecting’the’needs’of’cl
ients’with’type’2’diabetes.
d. reviews’hospital’nurses’’adherenc
e’to’glucose-monitoring
guidelines’for’patients’with’type’2
’diabetes.
ANS:’ A
PTS:’ 1 DIF:
Cognitive’level:’Applying’(Application)’REF:’p
p.’14-15
14. Which’best’describes’the’Quality’and’Safety’Education’for’Nurses’(Q
SEN)’competency’for’evidence-based’practice’(EBP)?
a. Adhering’to’published’guidelines
to’provide’care’for’a’specific’pop
ulation.
b. Empowering’ clients’ to’ choose
among’effective’disease’managem
ent’ strategies.
c. Relying’on’expert’knowledge’to
guide’care’plan’development’for’an
’individual’patient.
d. Using’ evidence’ gained’ solely
from’experimental’studies’to’guid
e’care.
ANS:’ B
PTS:’ 1 DIF:
Cognitive’level:’Applying’(Application)’REF:’p
.’15
15. Through’knowledge’gained’from’her’phenomenological’qualitative’stu
dy’identifying’levels’of’experience’of’professional’nurses,’Patricia’Ben
ner’would’identify’which’nurse’as’an’expert?
a. A’ hospice’ nurse’ who’ values’ the
unique’wishes’of’each’patient’when
’providing’palliative’care.
, b. A’medical-
surgical’nurse’who’organizes’care’f
or’ a’group’ of
patients’to’ensure’timely’administr
ation’of’medications.
c. A’neonatal’intensive’care’nurse’wh
o’is’skilled’in’inserting
peripherally’inserted’central’cat
heters.
d. A’pediatric’nurse’who’notes
subtle’changes’and’intervenes’to’pr
event’respiratory’failure.
ANS:’ D
PTS:’ 1 DIF:
Cognitive’level:’Analyzing’(Analysis)’REF:’p
.’17
16. Which’study’exemplifies’qualitative’research?
a. A’study’that’evaluates’appetite’
among’residents’of’a’long-
term’care’facility’and’correlates
’this’data’with’whether’or’not
residents’are’rooming’together’
with’their’spouses.
b. A’study’that’defines’levels’of’appet
ite’based’on’residents’
descriptions’of’hunger’in’a’long-
’term’care’facility.
c. A’study’that’observes’the’interactio
ns’ of’ spouses’ during
mealtimes’in’a’long-
term’care’facility.
d. A’study’that’observes’the’effectiv
eness’of’spousal’encouragement’t
o’eat’on’the’residents’’quality’of’a
ppetite’in’a’long-
term’care’facility.
ANS:’ C
PTS:’ 1 DIF:
Cognitive’level:’Analyzing’(Analysis)’REF:’p
.’19
17. A’nurse’researcher’wants’to’know’how’well’adolescent’mothers’can’lea
rn’to’manage’their’children’s’asthma’and’develops’an’initial’study’to’ex