Nursing
2026 Latest Updated
Review Exam
1. Marco approached Nurse Trish asking for advice on how
to deal with his alcohol addiction. Nurse Trish should tell the
client that the only effective treatment for alcoholism is:
A. Psychotherapy
B. Alcoholics anonymous (A.A.)
C. Total abstinence
D. Aversion Therapy
Answer: C. Total abstinence
Rationale: Total abstinence is the only effective treatment
for alcoholism.
2. Nurse Hazel is caring for a male client who experience
false sensory perceptions with no basis in reality. This
perception is known as:
A. Hallucinations
B. Delusions
C. Loose associations
D. Neologisms
Answer: A. Hallucinations
Rationale: Hallucinations are visual, auditory, gustatory,
tactile or olfactory perceptions that have no basis in reality.
3. Nurse Monet is caring for a female client who has suicidal
tendency. When accompanying the client to the restroom,
Nurse Monet should...
A. Give her privacy
B. Allow her to urinate
1
,C. Open the window and allow her to get some fresh air
D. Observe her
Answer: D. Observe her
Rationale: The Nurse has a responsibility to observe
continuously the acutely suicidal client. The Nurse should
watch for clues, such as communicating suicidal thoughts,
and messages; hoarding medications and talking about
death.
4. Nurse Maureen is developing a plan of care for a female
client with anorexia nervosa. Which action should the nurse
include in the plan?
A. Provide privacy during meals
B. Set-up a strict eating plan for the client
C. Encourage client to exercise to reduce anxiety
D. Restrict visits with the family
Answer: B. Set-up a strict eating plan for the client
Rationale: Establishing a consistent eating plan and
monitoring client's weight are important to this disorder.
5. A client is experiencing anxiety attack. The most
appropriate nursing intervention should include?
A. Turning on the television
B. Leaving the client alone
C. Staying with the client and speaking in short sentences
D. Ask the client to play with other clients
Answer: C. Staying with the client and speaking in short
sentences
Rationale: Appropriate nursing interventions for an anxiety
attack include using short sentences, staying with the
client, decreasing stimuli, remaining calm and medicating as
needed.
6. A female client is admitted with a diagnosis of delusions
of GRANDEUR. This diagnosis reflects a belief that one is:
A. Being Killed
B. Highly famous and important
2
, C. Responsible for evil world
D. Connected to client unrelated to oneself
Answer: B. Highly famous and important
Rationale: Delusion of grandeur is a false belief that one is
highly famous and important.
7. A 20 year old client was diagnosed with dependent
personality disorder. Which behavior is not likely to be
evidence of ineffective individual coping?
A. Recurrent self-destructive behavior
B. Avoiding relationship
C. Showing interest in solitary activities
D. Inability to make choices and decision without advise
Answer: D. Inability to make choices and decision without
advise
Rationale: Individual with dependent personality disorder
typically shows indecisiveness submissiveness and clinging
behavior so that others will make decisions with them.
8. A male client is diagnosed with schizotypal personality
disorder. Which signs would this client exhibit during social
situation?
A. Paranoid thoughts
B. Emotional affect
C. Independence need
D. Aggressive behavior
Answer: A. Paranoid thoughts
Rationale: Clients with schizotypal personality disorder
experience excessive social anxiety that can lead to
paranoid thoughts.
9. Nurse Claire is caring for a client diagnosed with bulimia.
The most appropriate initial goal for a client diagnosed with
bulimia is?
A. Encourage to avoid foods
B. Identify anxiety causing situations
C. Eat only three meals a day
D. Avoid shopping plenty of groceries
3