StudyVault UK BETTER GRADES
YOUR ACADEMIC PARTNER
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
TITLE:
Human Resources Management in Canada 16th
Canadian Edition By Gary Dessler, Nita Chhinzer All
Chapters 1-17 | Test Bank All Chapters Verified
SUBJECT:
Business
TEST BANK
COMPLETE QUESTION BANK UK
ult
✓ Multiple Choice Questions PRACTICE SMART • SCORE HIGHER!
✓ True / False Questions
✓ Short Answer Questions 📚 BUSINESS • ACCOUNTING • ECONOMICS
Va
✓ Essay Questions
✓ Chapter-wise Organization 📚 MANAGEMENT • FINANCE • STATISTICS
✓ Updated & Accurate Content
dy
✓ Covers Key Topics 📚 PSYCHOLOGY • ENGINEERING • COMPUTER SCIENCE
✓ Ideal for Exam Preparation
ISBN:
Stu
9780135419403
9780138256999
WIDE RANGE INSTANT EXAM STUDENTS
OF SUBJECTS DOWNLOAD PREPARATION WORLDWIDE
Editable A4 cover template — replace the blank Title, Subject and ISBN fields.
, All Chapters verified StudyVault UK
Human Resources Management in Canada, 16Ce (Dessler/Chhinzer)
Chapter 01: The Strategic Role of Human Resources Management
1. Human resources management involves _____________.
A) management techniques for controlling people at work
B) concepts and techniques used in leading people at work
C) the management of people in organizations
D) concepts and techniques for organizing work activities
QuestionID: 01-01
Objective: 1.1— Define human resources management [HRM] and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Answer: C) the management of people in organizations
UK
2. What is the purpose of a strategic plan?
A) To outline the company’s method for generating profits
B) To match the company’s internal strengths and weaknesses with external opportunities and threats
C) To describe the organizational chart and reporting structures
ult
D) To ensure compliance with regulatory requirements
QuestionID: 01-02
Va
Objective: 1.1— Define human resources management [HRM] and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Answer: B) To match the company’s internal strengths and weaknesses with external opportunities and threats
dy
3. Which of the following reflects the course of action a company can take to pursue its goals?
Stu
A) Strategy
B) Human capital
C) Business model
D) Management
QuestionID: 01-03
Objective: 1.1— Define human resources management [HRM] and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Answer: A) Strategy
4. Which of the following helps the company navigate its internal and external strengths, weaknesses, threats,
and opportunities to help the company maintain a competitive position?
A) Business model
B) Strategic plan
C) Authority
D) Responsibility
StudyVault UK All Chapters verified
1
, All Chapters verified StudyVault UK
QuestionID: 01-04
Objective: 1.1— Define human resources management [HRM] and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Answer: B) Strategic plan
5. When PepsiCo diversified by selling more food items to address declining sugary drink consumption, this
action was an example of ________________.
A) performing an internal audit
B) formulating a new business direction
C) creating a business model
D) defining the company’s mission statement
QuestionID: 01-05
Objective: 1.1— Define human resources management (HRM) and analyze how it relates to the management
UK
process and non-HR managers.
Answer: B) formulating a new business direction
A) Budgeting and financial forecasting
ult
6. Which of the following is a key skill HR professionals and managers need to develop?
B) Recruiting, selecting, and coaching employees
Va
C) Designing IT systems for operational efficiency
D) Conducting advanced engineering projects
QuestionID: 01-06
dy
Objective: 1.1—Define human resources management (HRM) and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Stu
Answer: B) Recruiting, selecting, and coaching employees
7. Why is it important for HR professionals and managers to stay current on employment-related topics?
A) To enhance technological innovation in the workplace
B) To reduce competition for talent from other companies
C) To respond effectively to changes in legislation, demographics, and labour mobility
D) To eliminate the need for organizational strategic planning
QuestionID: 01-07
Objective: 1.1—Define human resources management (HRM) and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Answer: C) To respond effectively to changes in legislation, demographics, and labour mobility
8. Which view of the firm suggests that human resources practices contribute to the development of embedded
knowledge of a firm’s culture, history, processes, and context, which are non-imitable?
A) Results-oriented
StudyVault UK All Chapters verified
2
, All Chapters verified StudyVault UK
B) Organizational climate
C) Globalization
D) Resource-based
QuestionID: 01-08
Objective: 1.1—Define human resources management (HRM) and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Answer: D) Resource-based
9. Some experts say that a shared responsibility for talent management will become fully embedded as an
everyday part of doing business. Which two groups should share responsibility for the day-to-day human
resource management in a company?
A) Line managers and HR professionals
B) Front-line workers and HR professionals
UK
C) Recruiters and HR professionals
D) HR executives and HR professionals
QuestionID: 01-09
ult
Objective: 1.1—Define human resources management [HRM]and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Va
Answer: A) Line managers and HR professionals
10. HRM involves formulating and implementing HRM systems that are aligned with the organization's strategy
to ensure the workforce has competencies and behaviours required to achieve the organization's strategic
dy
objectives.
a True
Stu
b False
QuestionID: 01-10
Objective: 1.1— Define human resources management [HRM] and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Answer: a. True
11. A company is likely to face legal action for discriminatory actions if its managers are well-trained in HR
practices.
a True
b False
QuestionID: 01-11
Objective: 1.1— Define human resources management [HRM] and analyze how it relates to the management
process and non-HR managers.
Answer: b. False
StudyVault UK All Chapters verified
3