questions and answers 2026\2027 update g g g g
The Ultimate Study Guide to Pass Your Exam in Just 10 Days Without Brea
g g g g g g g g g g g g g
king a Sweat g g
Inside, you'll get: g g
.gThegbookgusesgthegquestiongandganswergmethodgofgsubjectgpresentationgandgstudyinggwhichg
has a long history of success.
g g g g g
. Selected legal terms are explained to help you better understand the law and be a more kno
g g g g g g g g g g g g g g g g g
wledgeable practicing notary public. g g g
. Quick Questions in flash card format help you memorize important facts.
g g g g g g g g g g g
. Multiple Choice Questions help you connect important aspects of the law.
g g g g g g g g g g g
. Practice exams help you to further sharpen up for both the format and subject matter of the
g g g g g g g g g g g g g g g g g g
notary exam. g
Prepare for success! Use this book now - and during your notary public career.
g g g g g g g g g g g g g
TABLE OF CONTENTS g g g
California Notary Public Practice Test
1………………………………03 California
2
g g g g g g g g g
Notary Public Practice Test 2………………………………24 California Notary Pu
g g g g g g g
blic Practice Test 3………………………………49 California Notary Public Practi
g g g g g g g
ce Test 4………………………………73 California Notary Public Practice Test 5…
g g g g g g g g
, ……………………………93
California Notary Public Practice Test 1 g g g g g
1. What forms of satisfactory evidence can you use to identify a signer for a jurat?
g g g g g g g g g g g g g g g
A. One credible witness g g
B. Tribal ID g
C. CA state driver's license, 3 years expired
g g g g g g
D. All of the above
g g g
Answer D. All of the above. g g g g g
2. A Notary is prohibited from advertising his or her notarial services under wh
g g g g g g g g g g g g
at circumstances?
g
A. The Notary is advertising in a foreign lang.
g g g g g g g
B. The Notary is an attorney
g g g g
C. The Notary is an immigration specialist
g g g g g
D. The Notary is a private employee
g g g g g
Answer C.The Notary is an immigration specialist.
g g g g g g g
3. Which of the following statements describes a felony offense?
g g g g g g g g
A. Knowingly making false statements in a notarial certificate g g g g g g g
2g/g1
B. Destruction, defacement, or concealment of Notary records or papers g g g
2
g g g g g
C. Impersonating or acting as a Notary without a valid commission g g g g g g g g g
D. Making a false statement to a Notary in relation to a grant deed
g g g g g g g g g g g g
Answer D. Making a false statement to a Notary in relation to a grant deed.
g g g g g g g g g g g g g g
4. Your employer paid for your Notary commission and your bond. She asks you t
g g g g g g g g g g g g g
o notarize only business documents while you are at work. What type of provisio
g g g g g g g g g g g g g
,n is this
g g
Answer A Limited Service Agreement
g g g g
5. You are notarizing a document for a personal friend. Which of the following
g g g g g g g g g g g g
must be included in your journal?
g g g g g
A. Signer's name g
B. Signer's address g
C. Notary fee g
D. Length of time you have known that friend
g g g g g g g
Answer C. Notary fee g g g
6. Karen needs to acknowledge her signature on a document. Upon scanning the d
g g g g g g g g g g g g
ocument, however, the Notary notices that the document is missing a safe deposit
g g g g g g g g g g g g
g box number. Since Karen was in a hurry, she left the number at home. She assures
g g g g g g g g g g g g g g g
g the Notary that she will fill it in when she gets home. Can the Notary notarize the
g g g g g g g g g g g g g g g g g
document
Answer No, the document is incomplete.
g g g g g
7. An individual applied for a Notary commission, but the application was de
g g g g g g g g g g g
nied. Which of the following was most likely the cause for denial?
g g g g g g g g g g g
A. The individual is not a U.S. citizen
g g g g g g
B. The individual in only 18 years of age
g g g g g g g
C. The individual in a Nevada resident
g g g g g
3g/g1
2
D. The individual is making child support payments
g g g g g g
Answer C.The individual is a Nevada resident.
g g g g g g g
8. A Notary who engages in the unauthorized practice of law may face
g g g g g g g g g g g
A. Commission denial g
B. Commission revocation g
C. Commission suspension g
, D. All of the above g g g
Answer D. All of the above g g g g g
9. When can your notary commission be suspended and/or revoked
g g g g g g g g
A. Not paying child support g g g
B. Charging $10 for a set of immigration papers in addition to normal notariza-
g g g g g g g g g g g g
g tion feesg
C. Charging a friend less than the general public g g g g g g g
D. Entering the amount charged in your journal g g g g g g
Answer A. Not paying child child support
g g g g g g
10. What penalty could be enforced for failure to administer an oath or affir-
g g g g g g g g g g g g
g mation when required by law?
g g g g
A. $500 fine g
B. $1,000 fine g
C. $2,500 fine g
D. Commission suspension g
Answer D. Commission suspension. g g g
($750 was not an option)g g g g
11. A Notary was found guilty of a misdemeanor. For which of the following was
g g g g g g g g g g g g g
g the Notary most likely prosecuted?
g g g g
A. Failing to make family support payments
g g g g g
B. Failing to remit any court ordered judgment
g
4/1
to the Sec. of State
g g g g g
g g
g g g g g
2
C. Acting as a Notary without a valid commission
g g g g g g g
Answer C. Acting as a Notary without a valid commission
g g g g g g g g g
12. On which document may you NOT perform a proof of execution?
g g g g g g g g g g
A. Trustee's Deed g
B. Quitclaim Deed g
C. Demand Letter g