Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 158 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Medical Terminology A Short Course 9th Edition by Davi Ellen Chabner Test Bank 2025 Edition All Chapters Complete Answers/ Solutions.

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 158 pagina's

Medical Terminology A Short Course 9th Edition by Davi Ellen Chabner Test Bank 2025 Edition All Chapters Complete Answers/ Solutions.Medical Terminology A Short Course 9th Edition by Davi Ellen Chabner Test Bank 2025 Edition All Chapters Complete Answers/ Solutions.Medical Terminology A Short Course 9th Edition by Davi Ellen Chabner Test Bank 2025 Edition All Chapters Complete Answers/ Solutions.Medical Terminology A Short Course 9th Edition by Davi Ellen Chabner Test Bank 2025 Edition All Chapters Complete Answers/ Solutions.

Voorbeeld van de inhoud

TESTBANK c




Medical Terminology: A Short
cc cc cc




Course9th EditionbyDavi-Ellen
cc cc cc cc cc




Chabner cc




TESTBANK c

,Chapter 01: Basic Word Structure
cc cc cc cc




Chabner: Medical Terminology: A Short Course, 9th Edition
cc cc cc cc cc cc cc




MULTIPLE CHOICE cc




1. A combining form is the:
cc cc cc cc




a. word ending cc




b. root plus combining vowel cc cc cc




c. prefix
d. prefix plus combining vowel cc cc cc




e. root plus suffix cc cc




ANS: c c B

2. The combining form meaning “joint” is:
cc cc cc cc cc




a. aden/o
b. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o
ANS: c c D

3. A suffix meaning “inflammation” is:
cc cc cc cc




a. -itis
b. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy
ANS: c c A

4. A word part meaning “below”,“less than normal,” or “under” is:
cc cc cc cc cc cc cc cc cc




a. re-
b. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-
ANS: c c E

5. A suffix meaning “study of” is:
cc cc cc cc cc




a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis

ANS: c c B

6. A tumor of a gland is called:
cc cc cc cc cc cc

, a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS: c c C

7. Visual examination of the urinary bladder is called:
cc cc cc cc cc cc cc




a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
ANS: c c A

8. Prediction about the outcome of an illness or treatment is called:
cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc




a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
d. biopsy
e. pathology
ANS: c c A

9. (Condition of) nerve pain is called:
cc cc cc cc cc




a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia

ANS: c c E

10. Ren/o and nephr/o both mean:
cc cc cc cc




a. heart
b. liver
c. blood
d. kidney
e. intestine

ANS: c c D

11. Which term relates to the brain?
cc cc cc cc cc




a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy
ANS: c c B

, 12. A cancerous tumor is a(n):
cc cc cc cc




a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma

ANS: c c E

13. A red blood cell is a(n):
cc cc cc cc cc




a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection
ANS: c c C

14. Abnormal condition of clot formation:
cc cc cc cc




a. gastritis
b. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis
ANS: c c E

15. An instrument to visually examine the urinary bladder is called a(n):
cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc




a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision

ANS: c c B

16. An excessive (more than normal) amount of sugar in the blood is called:
cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc




a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
ANS: c c C

17. A gastrectomy is a(n):
cc cc cc




a. gastric excision cc




b. gastroscopy
c. visual examination of the abdomen
cc cc cc cc




d. incision of the stomach cc cc cc




e. incision of a gland cc cc cc

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: Onbekend ISBN: 9780323479912 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
18 december 2025
Aantal pagina's
158
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€16,88

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
2
Volgers
2
Items
370
Laatst verkocht
9 maanden geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen