Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 692 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

comprehensive test bank for Understanding Nutrition, 16th Edition by Ellie Whitney provides all chapter questions and verified answers from Chapters 1–20

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 692 pagina's

comprehensive test bank for Understanding Nutrition, 16th Edition by Ellie Whitney provides all chapter questions and verified answers from Chapters 1–20

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK Understanding Nutrition 16th Edition Ellie Whitney All Chapters 1 - 20 1




TEST BANK
Understanding Nutrition 16th Edition Ellie
Whitney




1 TEST _BANK UNDERSTANDING NUTRITION ____16TH EDITION ELLIE WHITNEY ALL CHAPTERS 1 – 20__________________

,TEST BANK Understanding Nutrition 16th Edition Ellie Whitney All Chapters 1 - 20 2




Chapter 1 – An Overview of Nutrition


MULTIPLE CHOICE

1. Which characteristic is most typical of a chronic disease?
a. It has a rapid onset.
b. It rarely has noticeable symptoms.
c. It produces sharp pains
d. It progresses gradually.
e. It disrupts daily life, but is unlikely to be life-threatening.
ANSWER: D DIF: Bloom's: Understand REF: Introduction
OBJ: UNUT.WHRO.16.1.1 Describe how various factors influence personal food choices.

2. What is the chief reason most people choose the foods they eat?
a. cost
b. taste
c. convenience
d. nutritional value
e. habit
ANSWER: B DIF: Bloom's: Remember REF: 1.1 Food Choices
OBJ: UNUT.WHRO.16.1.1 Describe how various factors influence personal food choices.

3. A child develops a strong dislike of noodle soup after she consumes a bowl while sick with the flu. Her
reaction is an example of a food-related .
a. habit
b. social interaction
c. emotional turmoil
d. negative association
e. comfort eating
ANSWER: D DIF: Bloom's: Evaluate REF: 1.1 Food Choices
OBJ: UNUT.WHRO.16.1.1 Describe how various factors influence personal food choices.

4. A person who eats a bowl of oatmeal for breakfast every day is most likely making a food choice
based on .
a. habit
b. availability
c. body image
d. environmental concerns
e. cultural values
ANSWER: A DIF: Bloom's: Evaluate REF: 1.1 Food Choices
OBJ: UNUT.WHRO.16.1.1 Describe how various factors influence personal food choices.

5. Which individual is making a food choice based on negative association?
a. A tourist from China who rejects a hamburger due to unfamiliarity
b. A child who spits out his mashed potatoes because they taste too salty
c. A teenager who grudgingly accepts an offer for an ice cream cone to avoid offending a
close friend
d. An elderly gentleman who refuses a peanut butter and jelly sandwich because he
considers it a child's food
2 TEST _BANK UNDERSTANDING NUTRITION ____16TH EDITION ELLIE WHITNEY ALL CHAPTERS 1 – 20__________________

,TEST BANK Understanding Nutrition 16th Edition Ellie Whitney All Chapters 1 - 20 3

e. An adult who refuses to eat foods that are not locally-sourced and organic




3 TEST _BANK UNDERSTANDING NUTRITION ____16TH EDITION ELLIE WHITNEY ALL CHAPTERS 1 – 20__________________

, TEST BANK Understanding Nutrition 16th Edition Ellie Whitney All Chapters 1 - 20 4



ANSWER: D DIF: Bloom's: Evaluate REF: 1.1 Food Choices
OBJ: UNUT.WHRO.16.1.1 Describe how various factors influence personal food choices.

6. The motive for a person who alters his diet due to religious convictions is most likely related to his
.
a. values
b. body image
c. ethnic heritage
d. functional association
e. comfort
ANSWER: A DIF: Bloom's: Understand REF: 1.1 Food Choices
OBJ: UNUT.WHRO.16.1.1 Describe how various factors influence personal food choices.

7. Farah is viewing an exciting sports match of her favorite team and eating because of nervousness.
Her food choice will most likely be based on .
a. regional cuisines
b. preferences
c. emotional comfort
d. positive association
e. functional value
ANSWER: C DIF: Bloom's: Evaluate REF: 1.1 Food Choices
OBJ: UNUT.WHRO.16.1.1 Describe how various factors influence personal food choices.

8. What term describes foods that contain non nutrient substances whose known action in the body is
to promote well-being to a greater extent than that contributed by the food's nutrients?
a. fortified foods
b. enriched foods
c. functional foods
d. health-enhancing foods
e. bioavailable foods
ANSWER: C DIF: Bloom's: Understand REF: 1.1 Food Choices
OBJ: UNUT.WHRO.16.1.1 Describe how various factors influence personal food choices.

9. Non nutrient substances found in plant foods that may demonstrate biological activity in the body
are commonly known as
a. Bio enhancements
b. inorganic fibers
c. phytochemicals
d. phytoactive chemicals
e. nonnutritive additives
ANSWER: C DIF: Bloom’s Remember REF: 1.1 Food Choices
OBJ: UNUT.WHRO.16.1.1 Describe how various factors influence personal food choices.

10. By chemical analysis, what nutrient is present in the highest amounts in most foods?
a. fats
b. water
c. proteins
d. carbohydrates
e. vitamins and minerals
ANSWER: B DIF: Bloom's: Remember REF: 1.2 The Nutrients

4 TEST _BANK UNDERSTANDING NUTRITION ____16TH EDITION ELLIE WHITNEY ALL CHAPTERS 1 – 20__________________

Documentinformatie

Geüpload op
7 november 2025
Aantal pagina's
692
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€19,11

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
rnmaster
5,0
(2)
Verkocht
198
Volgers
0
Items
59
Laatst verkocht
1 maand geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen