Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 28 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Chapter 4 Bio 1406 Questions with Detailed Verified Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 28 pagina's

Chapter 4 Bio 1406 Questions with Detailed Verified Answers

Voorbeeld van de inhoud

Page | 1



Chapter 4 Bio 1406 Questions with Detailed
Verified Answers



1) When biologists wish to study the internal ultrastructure of cells, they
can achieve the finest

resolution by using a

A) phase-contrast light microscope.

B) scanning electron microscope.

C) transmission electronic microscope.

D) confocal fluorescence microscope. Ans: C transmission electron
microscope

2) One advantage of light microscopy over transmission electron
microscopy is that

A) specimen preparation for light microcopy does not produce artifacts.

B) light microscopy provides for higher resolving power than transmission
electron microscopy.

C) light microscopy provides for higher magnification than transmission
electron microscopy.

D) light microscopy allows you to view dynamic processes in living cells.
Ans: D light microscopy allows you to view dynamic processes in living
cells

, Page | 2

3) Cell fractionation is commonly used in biological research to

A) sort cells based on their size and weight.

B) visualize the 3-D structure of cell membranes.

C) isolate organelles to examine their biological functions.

D) examine the distribution of organelles within the cell. Ans: C Isolate
organelles to examine their biological functions.

4) A researcher disrupts cells and separates subcellular components
using centrifugation. What is the primary factor that determines whether
a specific cellular component remains in the liquid solution or ends up in
the pellet?

A) the relative size and weight of the component

B) the relative solubility of the component

C) how hydrophobic the component is

D) the carbohydrate composition of the component Ans: A the relative
size and weight of the component

5) A researcher disrupts cells and separates subcellular components
using centrifugation. Which of the following correctly lists the order in
which cellular components will pellet when disrupted cell mixtures are
centrifuged at increasingly higher speeds?

A) ribosomes, nuclei, mitochondria

B) chloroplasts, ribosomes, pieces of membrane

C) nucleus, ribosomes, chloroplasts

D) nucleus, mitochondria, ribosomes Ans: D nucleus, mitochondria,
ribosomes

, Page | 3

6) What is the primary reason that a modern transmission electron
microscope (TEM) can resolve biological structures as small as 2 nm,
whereas 200 nm is the limit of resolution for a

light microscope?

A) Diffraction of light by a light microscope distorts the image.

B) Contrast is enhanced by staining with atoms of heavy metal.

C) Electron beams have much shorter wavelengths than visible light.

D) TEM is used to visualize very thin sections of cells. Ans: C Electron
beams have much shorter wavelengths than visible light

7) What technique would be most appropriate to use to observe the
movements of condensed chromosomes during cell division?

A) standard light microscopy

B) a hand lens (magnifying glass)

C) transmission electron microscopy

D) scanning electron microscopy Ans: A) standard light microscopy

8) The smallest cell structures that would most likely be visible with a
standard (not super-resolution) research-grade light microscope are

A) microtubules.

B) chloroplasts.

C) ribosomes.

D) nuclear pores. Ans: B) chloroplasts.

Documentinformatie

Geüpload op
7 oktober 2025
Aantal pagina's
28
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€12,40

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Ivie
3,4
(7)
Verkocht
33
Volgers
1
Items
8529
Laatst verkocht
3 weken geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen