Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 179 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank For Medical Dosage Calculations A Dimensional Analysis Approach, Updated Edition, 11th Edition by June Olsen, Giangrasso, Shrimpton

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 179 pagina's

Test Bank For Medical Dosage Calculations A Dimensional Analysis Approach, Updated Edition, 11th Edition by June Olsen, Giangrasso, Shrimpton

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank For Medical Dosage Calculations A Dimensional Analysis Approach, Updated Edition, 11th Edition by June Olsen,
Giangrasso, Shrimpton




Test Bank For Medical Dosage Calculations A Dimensional Analysis Approach, Updated Edition, 11th Edition by June Olsen,
Giangrasso, Shrimpton

,Test Bank For Medical Dosage Calculations A Dimensional Analysis Approach, Updated Edition, 11th Edition by June Olsen,
Medical Dosage Calculations A Dimensional Analysis
Giangrasso, Shrimpton

Approach, Updated Edition, 11th Edition by June
Olsen, Giangrasso, Shrimpton |
TEST BANK FOR
Medical Dosage Calculations AAll Chapters
Dimensional 1-12Updated Edition, 11th edition
Analysis Approach,
June L. Olsen, Anthony Giangrasso, Dolores Shrimpton
Chapter 1-12


Chapter 1 Review of Arithmetic for Dosage Calculations

1) Write the following as a mixed number: 17/4.
1. 4 1/4
2. 4
3. 64
4. 20
Answer: 1
Explanation: Divide the numerator by the denominator or 17 ÷ 4 = 4 with 1 left over so the
answer is 4 with the 1 remainder over 4 or 4 ¼
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.

2) Write the following as a mixed number: 36/7.
1. 4 6/7
2. 5 1/7
3. 4 1/7
4. 5
Answer: 2
Explanation: Divide the numerator by the denominator: 36 ÷ 7 = 5 with a remainder of 1 or 5 1/7
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.

3) Write the following as a mixed number: 7/2.
1. 4 1/2
2. 5 1/2
3. 3 1/2
4. 3
Answer: 3
Explanation: Divide the numerator by the denominator: 7 ÷ 2 = 3 with 1 remaining or 3 1/2
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.

4) Write the following number as an improper fraction: 8 5/6.
1. 53/6
2. 40/6
3. 53/8
4. 45/6
Answer: 1
Explanation: Multiply the whole number by the denominator, and add the numerator. 8 × 6 = 48
+ 5 = 53. Place this number over the denominator for 53/6
Learning Outcome: 1.1 Changing mixed to improper form.


1
Copyright © 2022 Pearson Education, Inc.

,Test Bank For Medical Dosage Calculations A Dimensional Analysis Approach, Updated Edition, 11th Edition by June Olsen,
Giangrasso, Shrimpton

5) Write the following number as an improper fraction: 5 5/6.
1. 35/6
2. 30/6
3. 25/6
4. 41/6
Answer: 1
Explanation: Multiply the whole number by the denominator and add the numerator: 5 × 6 = 30 +
5 = 35. Place this number over the denominator: 35/6
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.

6) Write the following number as an improper fraction: 8 1/3.
1. 11/3
2. 24/3
3. 8/3
4. 25/3
Answer: 4
Explanation: Multiply the whole number by the denominator and add the numerator: 8 × 3 = 24 +
1 = 25 Place this number over the denominator: 25/3
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.

7) Write 0.125 as a fraction in lowest terms and as a percentage.
1. 125/100; 1.25%
2. 25/100; 25%
3. 1/6; 12.5%
4. 1/8; 12.5%
Answer: 4
Explanation: Write one hundred twenty-five thousandths as 125/1000, and then reduce the
fraction to 1/8. Move the decimal two places to the right yielding 12.5%
Learning Outcome: 1.4 Convert between decimal numbers and fractions.

8) Write 0.2 as a fraction in lowest terms and as a percentage.
1. 1/50; 2%
2. 1/5; 20%
3. 2/100; 0.2%
4. 1/500; 0.002%
Answer: 2
Explanation: Write 2 tenths as 2/10 and reduce to 1/5. Move the decimal point 2 places to the
right yielding 20%
Learning Outcome: 1.4 Convert between decimal numbers and fractions.
9) Write 0.49 as a fraction in lowest terms and as a percentage.
1. 49/100; 49%
2. 7/15; 49%
3. 49/100; 4.9%
4. ½; 4.9%
Answer: 1
Explanation: Write 0.49 as 49/100 which cannot be reduced further. Move the decimal point 2
places to the right to yield 49%
Learning Outcome: 1.4 Convert between decimal numbers and fractions.


2
Copyright © 2022 Pearson Education, Inc.

,Test Bank For Medical Dosage Calculations A Dimensional Analysis Approach, Updated Edition, 11th Edition by June Olsen,
Giangrasso, Shrimpton

10) Write 0.75 as a fraction in lowest terms and as a percentage.
1. 75/100; 75%
2. 15/20; 7.5%
3. 15/20; 75%
4. ¾; 75%
Answer: 4
Explanation: Write 0.75 as 75/100 and reduce to ¾. Move the decimal point 2 places to the right
to yield 75%
Learning Outcome: 1.4 Convert between decimal numbers and fractions.

11) Write 0.06 as a fraction in lowest terms and as a percentage.
1. 3/50; 60%
2. 6/10; 6%
3. 3/50; 6%
4. 3/5; 6%
Answer: 3
Explanation: Write 0.06 as 6/100 and reduce to 3/50. Move the decimal point 2 places to the right
to yield 6%.
Learning Outcome: 1.4 Convert between decimal numbers and fractions.

12) Write 55% as a decimal number and a proper fraction in lowest terms.
1. 5.5; 55/100
2. 0.055; 55/1000
3. 0.55; 11/20
4. 0.0055; 11/200
Answer: 3
Explanation: Move the decimal 2 places to the left or 0.55, place 55 over 100 and reduce to 11/20
Learning Outcome: 1.7 Write percentages as decimal numbers and fractions.


13) Write 72% as a decimal number and a proper fraction in lowest terms.
1. 7.2; 72/1000
2. 7.2; 72/100
3. 0.72; 36/50
4. 0.72; 18/25
Answer: 4
Explanation: Move the decimal 2 places to the left or 0.72. Place 72 over 100 and reduce to 18/25
Learning Outcome: 1.7 Write percentages as decimal numbers and fractions.

14) Write 0.6% as a decimal number and a proper fraction in lowest terms.
1. 3/50; 0.06
2. 6/100; 0.60
3. 1/17; 0.06
4. 3/500; 0.006
Answer: 4
Explanation: Move the decimal 2 places to the left or 0.006, place 6 over 1000 and reduce to
3/500
Learning Outcome: 1.7 Write percentages as decimal numbers and fractions.

15) Write 4.5% as a decimal number and a proper fraction in lowest terms.
3
Copyright © 2022 Pearson Education, Inc.

Gekoppeld boek
 image
June Looby Olsen, Anthony Patrick Giangrasso, Dolores M. Shrimpton Medical Dosage Calculations
Uitgever: 2014 ISBN: 9780133940718 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
28 september 2025
Aantal pagina's
179
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€20,43

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Stuviatlas
3,8
(436)
Verkocht
1860
Volgers
1470
Items
7338
Laatst verkocht
16 uur geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen