Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 133 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for Biochemistry: Concepts and Connections 2nd Edition by Dean Appling, Spencer Anthony-Cahill, Christopher Mathews|9780134641621| All Chapters 1-26| LATEST

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 133 pagina's

Test Bank for Biochemistry: Concepts and Connections 2nd Edition by Dean Appling, Spencer Anthony-Cahill, Christopher Mathews|9780134641621| All Chapters 1-26| LATEST

Voorbeeld van de inhoud

1
Copyright © 2016 Pearson Education,
oo oo oo oo

Inc.

,Biochemistry: Concepts and Connections (Appling et al.)
oo oo oo oo oo oo


Chapter 1
oo Biochemistry and the Language of
oo oo oo oo oo oo oo


Chemistry
oo




1) The water content in the human body is approximately:
oo oo oo oo oo oo oo oo


A) 90%.
B) 80%.
C) 70%.
D) 60%.
E) 50%.
Answer: C o o




2) The four most abundant chemical elements in living systems are:
oo oo oo oo oo oo oo oo oo


A) hydrogen, oxygen, sulfur and phosphorus.
oo oo oo oo


B) hydrogen, carbon, nitrogen and oxygen.
oo oo oo oo


C) sodium, potassium, carbon and oxygen.
oo oo oo oo


D) sodium, potassium, nitrogen and sulfur.
oo oo oo oo


E) carbon, nitrogen, oxygen and
oo oo oo


potassium. Answer: B
oo oo o o


Objective: 1.2 o o




3) Nearly all proteins contain:
oo oo oo


A) cobalt.
B) phosphorus.
C) selenium.
D) sulfur.
E) none of the above.
oo oo oo


Answer: D
oo o o


Objective: 1.2
oo o o


Global LO: G7
oo oo o o




4) Which of the following statements is FALSE?
oo oo oo oo oo oo


A) Proteins can be structural components of cells.
oo oo oo oo oo oo


B) Proteins can transmit signals between cells.
oo oo oo oo oo


C) Proteins can transport molecules within cells and between cells.
oo oo oo oo oo oo oo oo


D) Proteins can be both hormones and hormone receptors.
oo oo oo oo oo oo oo


E) Proteins are the only biological polymer that can catalyze biochemical
oo oo oo oo oo oo oo oo oo


reactions. Answer: E
oo oo o o


Objective:
1.2 Global
o o oo


LO: G7
oo o o




2
Copyright © 2016 Pearson Education,
oo oo oo oo

Inc.

,5) Which of the following is NOT classed as a lipid?
oo oo oo oo oo oo oo oo oo


A) Cholesterol
B) Palmitic acid oo


C) Glycerol
D) Phosphatidyl serine oo


E) Triacylglycerol
Answer: C
oo o o


Objective: 1.2
oo o o


Global LO: G7
oo oo o o




6) Amino acids and simple organic compounds like carbon dioxide and hydrogen cyanide
oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo


cannot be produced without the use of enzymes.
oo oo oo oo oo oo oo oo


Answer: FALSE oo


Objective: 1.2
oo o o


Global LO: G7
oo oo o o




7) Oxidation-reduction reactions, which are the basis of many biochemical reactions oo oo oo oo oo oo oo oo oo


and pathways, cannot take place in the absence of oxygen.
oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo


Answer: FALSE oo


Objective: 1.2
oo o o


Global LO: G7
oo oo o o




8) Many biochemical reactions that form biopolymers from monomeric units involve
oo oo oo oo oo oo oo oo oo


the removal of water.
oo oo oo oo


Answer: TRUE oo


Objective: 1.2
oo o o


Global LO: G7
oo oo o o




9) The principle component of a biological membrane is a
oo oo oo oo oo oo oo oo


triglyceride. Answer: FALSE
oo oo o o


Objective:
1.2 Global
o o oo


LO: G7
oo o o




10) The chemical element
oo oo oo has a role in both transfer of energy as well as in
oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo oo


the structure of nucleic acids.
oo oo oo oo oo


Answer:
oophosphorus
Objective: 1.2
oo o o


Global LO: G7
oo oo o o




11) List the four major classes of biological
oo oo oo oo oo oo


macromolecules. Answer: lipids, carbohydrates, proteins,
oo oo o o oo oo


nucleic acids Objective: 1.2
oo oo oo o o


Global LO: G7 oo o o




3
Copyright © 2016 Pearson Education,
oo oo oo oo

Inc.

, 12) An amphipathic molecule provides the foundation for biological membranes because
oo oo oo oo oo oo oo oo oo


they have both
oo oo and
oo functional groups.
oo oo oo


Answer: hydrophobic, hydrophilic
oo oo


Objective: 1.2
oo o o


Global LO: G7
oo o o




13) Genomics is concerned with the entire
oo oo oo oo oo oo , while
oo oo is focused on
oo oo


identifying all of the proteins of a cell.
oo oo oo oo oo oo oo oo


Answer: genome, proteomics
oo oo


Objective: 1.5
oo o o


Global LO: G1
oo o o




4
Copyright © 2016 Pearson Education,
oo oo oo oo

Inc.

Gekoppeld boek
 image
Dean R. Appling, Spencer J. Anthony-Cahill, Christopher K. Mathews Biochemistry
Uitgever: 2018 ISBN: 9780134641621 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
21 augustus 2025
Aantal pagina's
133
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€17,33

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
GeniusExpert
4,7
(276)
Verkocht
248
Volgers
9
Items
5250
Laatst verkocht
2 dagen geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen