Medical Terminology: A Short
Il` Il` Il`
Course9th EditionbyDavi-Ellen
Il` Il` Il` Il` Il`
Chabner Il`
TESTBANK Il̀
,Chapter 01: Basic Word Structure
Il` Il` Il` Il̀
Chabner: Medical Terminology: A Short Course, 9thEdition
Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il̀
MULTIPLE CHOICE Il`
1. A combining form is the:
Il` Il` Il` Il`
a. word ending Il`
b. root plus combining vowel Il` Il` Il`
c. prefix
d. prefix plus combining vowel Il` Il` Il`
e. root plus suffix Il` Il`
ANS: I l ` B
2. The combining form meaning “joint” is:
Il` Il` Il` Il` Il`
a. aden/o
b. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o
ANS: I l ` D
3. Asuffix meaning “inflammation” is:
Il̀ Il` Il` Il`
a. -itis
b. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy
ANS: I l ` A
4. A word part meaning “below”,“less than normal,” or “under” is:
Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il`
a. re-
b. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-
ANS: I l ` E
5. A suffix meaning “studyof” is:
Il` Il` Il` Il̀ Il`
a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis
ANS: I l ` B
6. A tumor of a gland is called:
Il` Il` Il` Il` Il ` Il`
, a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS: I l ` C
7. Visual examination of the urinary bladder is called:
Il` Il` Il` Il` Il` Il ` Il`
a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
ANS: I l ` A
8. Prediction about the outcome of an illness or treatment is called:
Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il`
a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
d. biopsy
e. pathology
ANS: I l ` A
9. (Condition of) nerve pain is called: Il` Il` Il` Il` Il`
a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia
ANS: I l ` E
10. Ren/o and nephr/o both mean:
Il` Il` Il` Il`
a. heart
b. liver
c. blood
d. kidney
e. intestine
ANS: I l ` D
11. Which term relates to the brain?
Il` Il` Il` Il` Il`
a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy
ANS: I l ` B
, 12. A cancerous tumor is a(n):
Il` Il` Il` Il`
a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma
ANS: I l ` E
13. A red blood cell is a(n):
Il` Il` Il` Il` Il`
a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection
ANS: I l ` C
14. Abnormal condition of clot formation: Il` Il` Il` Il `
a. gastritis
b. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis
ANS: I l ` E
15. An instrument to visuallyexamine the urinary bladder is called a(n):
Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il`
a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision
ANS: I l ` B
16. An excessive (more than normal) amount of sugar in the blood is called:
Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il` Il ` Il` Il`
a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
ANS: I l ` C
17. A gastrectomy is a(n):
Il` Il` Il`
a. gastric excision Il`
b. gastroscopy
c. visual examination of the abdomen
Il` Il` Il` Il`
d. incision of the stomach Il` Il` Il`
e. incision of a gland Il` Il` Il`