Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 126 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TESTBANK Radiation Protection in Medical Radiography 9th Edition by Sherer | Chapters 1 - 14 | Complete

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 126 pagina's

TESTBANK Radiation Protection in Medical Radiography 9th Edition by Sherer | Chapters 1 - 14 | Complete

Voorbeeld van de inhoud

TESTBANK Radiation Protection in Medical Radiograph
9th Edition by Sherer | Chapters 1 - 14 | Complete

,TABLE OF CONTENTS w w




1. Introduction to Radiation Protection
w w w w




2. Radiation: Types, Sources, and Doses Received
w w w w w w




3. Interaction of X-Radiation with Matter
w w w w w




4. Radiation Quantities and Units
w w w w




5. Radiation Monitoring
w w




6. Overview of Cell Biology
w w w w




7. Molecular and Cellular Radiation Biology
w w w w w




8. Early Tissue Reactions and Their Effects on Organ Systems
w w w w w w w w w




9. Stochastic Effects and Late Tissue Reactions of Radiation in Organ Systems
w w w w w w w w w w w




10. Equipment Design for Radiation Protection
w w w w w




11. Management of Patient Radiation Dose During Diagnostic X-Ray Procedures
w w w w w w w w w




12. Radiation Safety in Computed Tomography and Mammography
w w w w w w w




13. Management of Imaging Personnel Radiation Dose During Diagnostic X-Ray Procedures
w w w w w w w w w w




14. Radioisotopes and Radiation Protection
w w w w

,Chapter 01: Introduction to Radiation Protection
w w w w w

Sherer: Radiation Protection in Medical Radiography, 9th Edition
w w w w w w w




MULTIPLEwCHOICE

1. Consequenceswofwionizationwinwhumanwcellswinclude
1. creationwofwunstablewatoms.
2. productionwofwfreewelectrons.
3. creationwofwhighlywreactivewfreewradicalswcapablewofwproducingwsubstanceswpoisonousw
towthewcell.
4. creationwofwnewwbiologicwmoleculeswdetrimentalwtowthewlivingwcell.
5. injurywtowthewcellwthatwmaywmanifestwitselfwaswabnormalwfunctionworwlosswofwfunction.
a. 1,w2,wandw3wonly
b. 2,w3,wandw4wonly
c. 3,w4,wandw5wonly
d.w 1,w2,w3,w4,wandw5
ANSWER:w D

2. Whichwofwthewfollowingwiswawformwofwradiationwthatwiswcapablewofwcreatingwelectricallywch
argedwparticleswbywremovingworbitalwelectronswfromwthewatomwofwnormalwmatterwthrough
wwhichwitwpasses?

a. Ionizingwradiation
b. Nonionizingwradiation
c. Subatomicwradiation
d. Ultrasonicwradiation
ANSWER:w A

3. Regardingwexposurewtowionizingwradiation,wpatientswwhowareweducatedwtowunderstandwthew
medicalwbenefitwofwanwimagingwprocedurewarewmorewlikelywto
a. assumewawsmallwchancewofwbiologicwdamagewbutwnotwsuppresswanywradiationwp
hobiawtheywmaywhave.
b. cancelwtheirwscheduledwprocedurewbecausewtheywarewnotwwillingwtowassumewa
wsmallwchancewofwbiologicwdamage.
c. suppresswanywradiationwphobiawbutwnotwriskwawsmallwchancewofwpossiblewbi
ologicwdamage.
d. suppresswanywradiationwphobiawandwbewwillingwtowassumewawsmallwchancewofwpo
ssiblewbiologicwdamage.
ANSWER:w D

4. Thewmillisievertw(mSv)wiswequalwto
a. 1/10wofwawsievert.
b. 1/100wofwawsievert.
c. 1/1000wofwawsievert.
d. 1/10,000wofwawsievert.
ANSWER:w C

, RadiationwProtectionwinwMedicalwRadiographyw8thwEditionwShererwTestwBan
k
5. ThewadvantageswofwthewBERTwmethodware
1. itwdoeswnotwimplywradiationwrisk;witwiswsimplywawmeanswforwcomparison.
2. itwemphasizeswthatwradiationwiswanwinnatewpartwofwourwenvironment.
3. itwprovideswanwanswerwthatwisweasywforwthewpatientwtowcomprehend.
a. 1wandw2wonly
b. 1wandw3wonly
c. 2wandw3wonly
d. 1,w2,wandw3
ANSWER:w D

6. Ifwawpatientwaskswawradiographerwawquestionwaboutwhowwmuchwradiationwheworwshewwillw
receivewfromwawspecificwx-raywprocedure,wthewradiographerwcan
a. respondwbywusingwanwestimationwbasedwonwthewcomparisonwofwradiationwreceive
dwfromwthewx-raywtownaturalwbackgroundwradiationwreceived.
b. avoidwthewpatient’swquestionwbywchangingwthewsubject.
c. tellwthewpatientwthatwitwiswunethicalwtowdiscusswsuchwconcerns.
d. refusewtowanswerwthewquestionwandwrecommendwthatwheworwshewspeakw
withwthewreferringwphysician.
ANSWER:w A

7. Whywshouldwthewselectionwofwtechnicalwexposurewfactorswforwallwmedicalwimagingwprocedures
alwayswfollowwALARA? Sowthatwradiographerswandwradiologistswdownotwha
towa
a.wSowthatwreferringwphysiciansworderingwimagingwprocedureswdownotwhavewtowacceptwres
ponsibilitywforwpatientwradiationwsafety.
b.
patientwradiationwsafety.
c. Becausewradiation-
inducedwcancerwdoeswnotwappearwtowhavewawdosewlevelwbelowwwhichwindivi
dualswwouldwhavewnowchancewofwdevelopingwthiswdisease.
d. Becausewradiation-
inducedwcancerwdoeswhavewawdosewlevelwatwwhichwindividualswwouldwhavewa
wchancewofwdevelopingwthiswdisease.



ANSWER:w C

8. Thewcardinalwprincipleswofwradiationwprotectionwincludewwhichwofwthewfollowing?
1. Time
2. Distance
3. Shielding
a. 1wonly
b. 2wonly
c. 3wonly
d. 1,w2,wandw3
ANSWER:w D

9. Inwawhospitalwsetting,wwhichwofwthewfollowingwprofessionalswiswexpresslywchargedwbywthewho
spitalwadministrationwwithwbeingwdirectlywresponsiblewforwthewexecution,wenforcement,wan
dwmaintenancewofwthewALARAwprogram?
a. Assistantwadministratorwofwthewfacility
b. Chiefwofwstaff

Gekoppeld boek
 image
Mary Alice Statkiewicz Sherer, Paula J. Visconti, E. Russell Ritenour, Kelli Welch Haynes Workbook for Radiation Protection in Medical Radiography - E-Book
Uitgever: 2021 ISBN: 9780323825108 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
28 maart 2025
Aantal pagina's
126
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€18,21

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
KARCH
3,7
(10)
Verkocht
60
Volgers
7
Items
268
Laatst verkocht
3 maanden geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen