Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 448 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK FOR MASSAGE THERAPY PRINCIPLES AND PRACTICE 7th EDITION BY SALVO ALL CHAPTERS UPDATED 2025

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 448 pagina's

Which method is defined as manual manipulation of soft tissue using pressure and traction for therapeutic, palliative, and recreational purposes? a. Acupuncture b. Ayurveda c. Polarity therapy d. Massage therapy ANS: D Massage therapy is as a method of manipulating soft tissue using pressure and traction for therapeutic, palliative, and recreational purposes. 2. Which origin for the word massage is Greek? a. Mashesh b. Masso c. Masser d. Makeh ANS: B The origin of the word massage is unclear, but can be traced to numerous sources: the Hebrew mash makeh esh , a , the nd th G e r F ee re k n mas ch m s a o T s a s E nd er S. massin TBANKSELLER.COM , the Latin massa, the Arabic mass’h, the Sanskrit 3. When is the earliest the term massage was used by most European-based cultures? a. 1600s b. 1700s c. 1800s d. 1900s ANS: C By the early 1800s, the term massage was used by most European-based cultures. Historically, massage was referred to by its techniques such as friction or simply rubbing. 4. The first written records of massage date back to 3000 BC in which country? a. India b. China c. Egypt d. Greece ANS: B Early records have revealed that the practice of massage goes back to China, as early as 3000 BC. Acupuncture was not mentioned in Chinese writings until 90 BC. 5. Which work is commonly referred to as the classic scripture of traditional Chinese medicine? a. Tao Te Ching b. Nei Ching c. Ayur-Veda d. Corpus Hippocraticum ANS: B At the time of Hwang Ti, various ideas and beliefs were compiled under the name of the Yellow Emperor (died in 2599 BC) which became the classic scripture of traditional Chinese medicine known as the Nei Chang. The Nei Chang was written about 2760 BC, and this work contains detailed descriptions of massage procedures as well as herbal medicines. 6. What is the original massage technique in China and the precursor to manual and energetic therapies? a. Polarity b. Shiatsu c. Acupuncture d. Amma ANS: D Amma is regarded as the original massage technique and precursor to all other Chinese therapies, manual and energetic. 7. Which healing method is based on Hindu tradition? a. Ayurveda b. Shiatsu c. Amma d. Polarity ANS: A

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK FOR MASSAGE THERAPY PRINCIPLES AND PRACTICE 7th
EDITION BY SALVO ALL CHAPTERS UPDATED 2025


Chapter 01: History of Massage: Prehistoric Times to the Modern Era, and
Professional Societies, Organizations, and Associations
Salvo: Massage Therapy, 6th Edition


MULTIPLE CHOICE

1. Which method is defined as manual manipulation of soft tissue using pressure and traction for
therapeutic, palliative, and recreational purposes?
a. Acupuncture
b. Ayurveda
c. Polarity therapy
d. Massage therapy
ANS: D
Massage therapy is as a method of manipulating soft tissue using pressure and traction for
therapeutic, palliative, and recreational purposes.

2. Which origin for the word massage is Greek?
a. Mashesh
b. Masso
c. Masser
d. Makeh
ANS: B
The origin of the word massage is unclear, but can be traced to numerous sources: the Hebrew
mashesh, the Greek masso and massin, the Latin massa, the Arabic mass’h, the Sanskrit
makeh, and the French masTsE
erS. TBANKSELLER.COM

3. When is the earliest the term massage was used by most European-based cultures?
a. 1600s
b. 1700s
c. 1800s
d. 1900s
ANS: C
By the early 1800s, the term massage was used by most European-based cultures.
Historically, massage was referred to by its techniques such as friction or simply rubbing.

4. The first written records of massage date back to 3000 BC in which country?
a. India
b. China
c. Egypt
d. Greece
ANS: B
Early records have revealed that the practice of massage goes back to China, as early as 3000
BC. Acupuncture was not mentioned in Chinese writings until 90 BC.

,5. Which work is commonly referred to as the classic scripture of traditional Chinese medicine?
a. Tao Te Ching

, b. Nei Ching
c. Ayur-Veda
d. Corpus Hippocraticum
ANS: B
At the time of Hwang Ti, various ideas and beliefs were compiled under the name of the
Yellow Emperor (died in 2599 BC) which became the classic scripture of traditional Chinese
medicine known as the Nei Chang. The Nei Chang was written about 2760 BC, and this work
contains detailed descriptions of massage procedures as well as herbal medicines.

6. What is the original massage technique in China and the precursor to manual and energetic
therapies?
a. Polarity
b. Shiatsu
c. Acupuncture
d. Amma
ANS: D
Amma is regarded as the original massage technique and precursor to all other Chinese
therapies, manual and energetic.

7. Which healing method is based on Hindu tradition?
a. Ayurveda
b. Shiatsu
c. Amma
d. Polarity
ANS: A

, Knowledge of amma massage traveled to the subcontinent of India from China and massage
became part of Hindu tradition. Massage is described in India’s first great medical works, the
Ayur-Veda books of wisdom (about 1800 BC) and recommend it as an almost indispensable
healing procedure.

8. Which method is Japanese but based on Chinese medicine concepts, and uses applied pressure
of the thumbs, elbows, and other parts of the body?
a. Ayurveda
b. Shiatsu
c. Massage
d. Amma
ANS: B
Shiatsu is a Japanese method based on the same traditional Chinese medicine concepts as
acupuncture. Acupuncturists use needles at specific points to balance the flow of energy;
shiatsu therapists use their fingers, thumbs, forearms, and elbows, and even their knees and
feet.

9. Who is generally recognized as the father of modern Western medicine?
a. Galen b.
Celsus c.
Rhazes
d. Hippocrates

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2005 ISBN: 9780721603704 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
15 maart 2025
Aantal pagina's
448
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€17,72

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
224
Volgers
28
Items
8029
Laatst verkocht
22 uur geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen