Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 158 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK FOR Medical Terminology: A Short Course 9th Edition By Davi Ellen Chabner Chapters 1-5 latest

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 158 pagina's

TEST BANK FOR Medical Terminology: A Short Course 9th Edition By Davi Ellen Chabner Chapters 1-5 latest TEST BANK FOR Medical Terminology: A Short Course 9th Edition By Davi Ellen Chabner Chapters 1-5 latest TEST BANK FOR Medical Terminology: A Short Course 9th Edition By Davi Ellen Chabner Chapters 1-5 latest TEST BANK FOR Medical Terminology: A Short Course 9th Edition By Davi Ellen Chabner Chapters 1-5 latest TEST BANK FOR Medical Terminology: A Short Course 9th Edition By Davi Ellen Chabner Chapters 1-5 latest TEST BANK FOR Medical Terminology: A Short Course 9th Edition By Davi Ellen Chabner Chapters 1-5 latest

Voorbeeld van de inhoud

Chapter’01:’Basic’Word’Structure
Chabner:’Medical’Terminology:’A’Short’Course,’9th’Edition


MULTIPLE’CHOICE

1. A’combining’form’is’the:
a. word’ending
b. root’plus’combining’vowel
c. prefix
d. prefix’plus’combining’vowel
e. root’plus’suffix

ANS:’ B

2. The’combining’form’meaning’“joint”‘is:
a. aden/o
b. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o
ANS:’ D

3. A’suffix’meaning’“inflammation”‘is:
a. -itis
b. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy
ANS:’ A

4. A’word’part’meaning’“below”,“less’than’normal,”‘or’“under”‘is:
a. re-
b. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-
ANS:’ E

5. A’suffix’meaning’“study’of”‘is:
a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis

ANS:’ B

6. A’tumor’of’a’gland’is’called:

, a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS:’ C

7. Visual’examination’of’the’urinary’bladder’is’called:
a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
ANS:’ A

8. Prediction’about’the’outcome’of’an’illness’or’treatment’is’called:
a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
d. biopsy
e. pathology
ANS:’ A

9. (Condition’of)’nerve’pain’is’called:
a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia

ANS:’ E

10. Ren/o’and’nephr/o’both’mean:
a. heart
b. liver
c. blood
d. kidney
e. intestine

ANS:’ D

11. Which’term’relates’to’the’brain?
a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy
ANS:’ B

,12. A’cancerous’tumor’is’a(n):
a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma

ANS:’ E

13. A’red’blood’cell’is’a(n):
a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection
ANS:’ C

14. Abnormal’condition’of’clot’formation:
a. gastritis
b. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis
ANS:’ E

15. An’instrument’to’visually’examine’the’urinary’bladder’is’called’a(n):
a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision

ANS:’ B

16. An’excessive’(more’than’normal)’amount’of’sugar’in’the’blood’is’called:
a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
ANS:’ C

17. A’gastrectomy’is’a(n):
a. gastric’excision
b. gastroscopy
c. visual’examination’of’the’abdomen
d. incision’of’the’stomach
e. incision’of’a’gland

, ANS:’ A

18. Glands’that’secrete’hormones’are’ glands.
a. enteral
b. endocrine
c. exocrine
d. adenoma
e. neural
ANS:’ B

19. Increase’in’cancerous’white’blood’cells’in’blood’and’bone’marrow:
a. leukemia
b. anemia
c. adenosis
d. leukocytosis
e. osteoma
ANS:’ A

20. A’large’incision’across’the’abdomen’is’called:
a. laparoscopy
b. rhinotomy
c. laparotomy
d. gastrotomy
e. gastroscopy
ANS:’ C

21. A’malignant’(cancerous)’tumor’of’flesh’(connective)’tissue’is:
a. carcinoma
b. sarcoma
c. neuroma
d. hepatoma
e. nephroma

ANS:’ B

22. A’doctor’who’performs’autopsies’and’examines’biopsy’samples’is’a(n):
a. oncologist
b. gynecologist
c. hematologist
d. endocrinologist
e. pathologist

ANS:’ E

23. A’record’of’the’electricity’in’the’brain’is’a(n):
a. arthrogram
b. electrocardiogram
c. resection
d. electroencephalogram

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: Onbekend ISBN: 9780323479912 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
28 februari 2025
Aantal pagina's
158
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€13,77

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
PUREGRADES
4,5
(20)
Verkocht
127
Volgers
5
Items
1129
Laatst verkocht
3 weken geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen