• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 158 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank For Nursing Delegation And Management Of Patient Care 3Rd Edition By Motacki..

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 158 pagina's

TEST BANK FOR NURSING DELEGATION AND MANAGEMENT OF PATIENT CARE 3RD EDITION BY MOTACKI.

Voorbeeld van de inhoud

Testbank




TEST BANK FOR NURSING DELEGATION AND
MANAGEMENT OF PATIENT CARE 3RD EDITION
BY MOTACKI

,Chapter 01: Leadership and Management
Motacki: Nursing Delegation and Management of Patient Care, 2nd Edition


MULTIPLE CHOICE

1. Nurses can be leaders without being managers. Which nursing actions demonstrate leadership?
a. Assisting a new nurse with enteral tube feedings
b. Counseling a new nurse regarding attendance
c. Adjusting assignments after a staff member calls in sick
d. Calling a physician for new order clarification
ANS: A
Leaders act as role models and mentor new staff. The other options are incorrect because they are management
responsibilities and not leadership roles.

DIF: Cognitive Level: Application REF: page 6

2. Which nursing actions demonstrate the role of management in nursing?
a. Encouraging autonomous decision making
b. Observing the documentation of appropriate charges to patients
c. Assisting in a code
d. Asking the patient/family about advance directives
ANS: B
Managers are responsible for the budget of their units. The other options are incorrect because those are leadership
or mentoN URrol
ring S IesN.GTB.COM
DIF: Cognitive Level: Application REF: page 6

3. Much like a politician, a nurse manager must exhibit leadership that inspires and motivates. In which instance
is a nurse demonstrating leadership qualities?
a. A staff nurse becomes aware of increased infection rates following cardiac surgery. The nurse
takes it upon herself to research the possible causes and prevention measures and to make
suggestions to better protect patients.
b. A staff nurse acts quickly when a cardiac arrest is called on her patient.
c. A staff nurse notifies another staff member that she is being today.
d. A new nurse volunteers to work when another staff member must leave work because her
child is ill.

ANS: A
Nurse leaders are interested in changing practice based on evidence. Options B and D are incorrect
because they are actions taken by nurses as part of the functional structure of the unit. Option C is
incorrect because it is an action taken by a manager.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: page 6

4. A nurse manager must exhibit qualities of efficiency and organization. Which nurse is demonstrating
the qualities necessary for a manager?
a. A nurse becomes aware of increased infection rates following cardiac surgery. The

, nurse takes it upon herself to research the possible causes and prevention measures and to make
suggestions to better protect patients.
b. A nurse acts quickly when a cardiac arrest is called on her patient.
c. A nurse notifies another staff member that she is being today.
d. A nurse volunteers to work when another staff member must leave work because her child is ill.

ANS: C
Determining who gets is a management decision. Option A is incorrect because it is a role taken by a
nurse leader. Option B is incorrect because it is an action taken by staff as part of the functional structure of
the unit. Option D is incorrect because it is an action taken by staff as part of the functional structure of the
unit.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: page 6

5. A nurse has accepted a position on a nursing unit where the nurse manager promotes autonomy and staff
involvement in decision making. What would the nurse expect to observe on this unit?
a. Nurse manager mandates changes.
b. Staff takes responsibility for assignments.
c. Staff participates on hospital committees.
d. Nurses are recognized for excellence in practice.
ANS: C
Work environments that promote autonomy and decision making encourage participation on hospital
committees so that staff may become involved in the decisions that are made. Option A is incorrect because this
is not an environment in which staff are encouraged to participate
in decision making. Option BNiU
s iR
nScoIrrN
ecGb eBc a.uC
tT s eOi tMs h o u l d be seen in all environments regardless of autonomy.
Option D is incorrect because excellence in practice is not seen solely
in autonomous environments.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: page 6

6. The fundamental element of any patient care delivery combines work allocation with
a. patient acuity.
b. leadership.
c. clinical decision making.
d. delegation.
ANS: C
Work allocation is necessary in any patient care delivery system. The other options are incorrect
because it is not necessarily useful in determining the appropriate patient care delivery systems
needed.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: page 10

7. The student nurse, shadowing on a medical-surgical unit, observes the charge nurse. Which action would
the student identify as a leadership quality
a. Making patient care assignments distributed equally to staff
b. Sitting with a confused combative patient
c. Calling the nursing office for extra staff when an RN calls in sick

, d. Assisting in a code

ANS: B
Leaders act as role models and do what is right for the patient. The other options are incorrect because these actions
are expected as part of the functioning of the unit.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: page 5

8. Health care is seen and managed as a business today. Which skills are considered essential to managing health
care as a business?
a. Ability to pressure staff to do what you want
b. Resource utilization
c. Cutting corners to make money
d. Providing bonuses to staff members who help the organization to save money
ANS: B
The ability to manage a budget is essential to being a manager in health care today. The other options are incorrect
because they are only a perception of the public regarding successful managers.

DIF: Cognitive Level: Application REF: page 3 | page 7

9. The novice nurse is speaking with the nurse manager about their roles within the hierarchy of the institution.
The nurse manager would most likely identify which role as having the most internal conflict?
a. Coordinating institutional goals with the immediate demands of the clinical area
b. Determining which of the staff members should get better raises than other members
NURSINGTB.COM
c. Deciding which employees should be recommended for promotion
d. Determining which staff members get Christmas day off
ANS: A
Many times the goals of the institution conflict with the goals of the individual employees of a particular
clinical area and the nurse manager must implement institutional changes regardless of the personal
opinion. The other options are incorrect because those roles should not provoke as much conflict.

DIF: Cognitive Level: Application REF: pages 7-8

10. Nurse managers can best be described as people who
a. develop institutional goals based on staff suggestions.
b. develop institutional goals based on a personal theory.
c. motivate staff to meet institutional goals through positional power.
d. inspire staff to meet institutional goals through personal power.
ANS: C
Managers motivate staff to make changes. Options A and B are incorrect because nurse managers
usually do not make institutional goals. Option C is incorrect because leaders inspire, not managers.

DIF: Cognitive Level: Application REF: page 6

Gekoppeld boek
 image
Kathleen Motacki, Kathleen Burke Nursing Delegation and Management of Patient Care
Uitgever: 2022 ISBN: 9780323829700 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
6 januari 2025
Aantal pagina's
158
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€15,67

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
STUDYACEFILES
3,9
(19)
Verkocht
118
Volgers
6
Items
2244
Laatst verkocht
4 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen