Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 257 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Quick & Easy Medical Terminology (10th Edition) by Peggy C. Leonard – Test Bank

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 257 pagina's

This document provides a complete test bank for Quick & Easy Medical Terminology (10th Edition) by Peggy C. Leonard. It includes a variety of practice questions and answers covering key medical terms, prefixes, suffixes, and body systems. The material is ideal for reinforcing understanding and preparing for exams in medical terminology courses.

Voorbeeld van de inhoud

Page 3 of 259
Test bank for
Test
quick
bankeasy
for quick
medical
easy
terminology
medical terminology
10th edition10th
BY PEGGY
edition BY
C. PEGGY
LEONARD
C. LEONARD
MT MED (AUTHOR)
MT MED (AUTHOR)
LATEST UPDATE.pdf
LATEST UPDATE.pdf




Chapter01: Simplified Medical Language

MULTIPLECHOICE

1. The main body of a word is called a:
a. suffix.
b. word root.
c. combining vowel. ..


d. combining form. ..




ANS: B REF: p. 2 TOP: Word Roots and Combining Forms

2. Latin roots are used to write words naming and describing:
..


a. diseases.
b. conditions.
c. diagnosis.
d. structures of thebody.
..




ANS: D REF: p. 3 TOP: Word Rootsand Combining Forms

3. When written alone, a prefix is usually followed by this to indicate that another word follows the prefixto
..


suffix.
b. comma.
c. hyphen.
d. word root.
ANS: C REF: p. 4 TOP: Prefixes and Suffixes

4. A combining vowel is used:
.. ..


a. when the suffix that follows begins with a consonant.
b. when the suffix that follows begins with a consonant.
c. when there is no prefix.
d. when there is a prefix.
ANS:A REF: p. 5 TOP: CombiningWord Partsto Write Terms
.. ..




5. Which word root is Greek for “stone”?
..


a. Psyche
b. Lithos
c. Oris
d. Cauda
ANS: B REF: p. 2 TOP: Word Rootsand Combining Forms

6. Thepunctuation mark that designates a combining form is a:
.. .. ..


a. comma.
b. parenthesis.
c. diagonal slash.
d. semicolon.
ANS: C REF: p. 3 TOP: Word Rootsand Combining Forms

7. Themost frequently used combining vowel is:
a. o.
b. a.

3/15/2026, Test
1:30:50
bank
PMfor
Test
quick
bankeasy
for quick
medical
easy
terminology
medical terminology
10th edition10th
BY PEGGY
edition BY
C. PEGGY
LEONARD
C. LEONARD
MT MED (AUTHOR)
MT MED (AUTHOR)
LATEST UPDATE.pdf
LATEST UPDATE.pdf

,Page 4 of 259
Test bank for
Test
quick
bankeasy
for quick
medical
easy
terminology
medical terminology
10th edition10th
BY PEGGY
edition BY
C. PEGGY
LEONARD
C. LEONARD
MT MED (AUTHOR)
MT MED (AUTHOR)
LATEST UPDATE.pdf
LATEST UPDATE.pdf




c. i.
d. e.
ANS:A REF: p. 3 TOP: CombiningWord Partsto WriteTerms
..




3/15/2026, Test
1:30:50
bank
PMfor
Test
quick
bankeasy
for quick
medical
easy
terminology
medical terminology
10th edition10th
BY PEGGY
edition BY
C. PEGGY
LEONARD
C. LEONARD
MT MED (AUTHOR)
MT MED (AUTHOR)
LATEST UPDATE.pdf
LATEST UPDATE.pdf

,Page 5 of 259
Test bank for
Test
quick
bankeasy
for quick
medical
easy
terminology
medical terminology
10th edition10th
BY PEGGY
edition BY
C. PEGGY
LEONARD
C. LEONARD
MT MED (AUTHOR)
MT MED (AUTHOR)
LATEST UPDATE.pdf
LATEST UPDATE.pdf




a. Wordroot
b. Prefix
c. Combining vowel
d. Suffix
ANS: D REF: p. 4 TOP: Prefixes and Suffixes

11. Learning the meanings of word parts:
a. is not important as long as every word is memorized.
..


b. isone of the most difficult tasks to master in health care.
..


c. should be done only if time allows.
.. .. ..


d. eliminatesthenecessity of memorizing each new word encountered.
ANS: D REF: p. 5 TOP:Word Parts
..




12. Borrowing of medical words from Latin or Green began around the year: ..


a. 1500.
b. 1700.
c. 1800.
d. 1900.
ANS:A REF: p. 1 TOP: Simplifying MedicalTerms
..




13. Latin and Green combined arethe origin of what percentage of medical terms?
..


a. 40 %
b. 50 %
c. 70 %
d. 90 %
ANS: D REF: p. 1 TOP: SimplifyingMedicalTerms

14. Thesuffix “-itis” means:
a. excision.
b. inflammation.
c. reverse.
d. repair.
ANS: B REF: p. 2 TOP: Prefixes and Suffixes
..




15. A compound word is a word in which two of what are combined?
a. Suffixes
b. Prefixes
c. Combining vowels ..


d. Word roots ..




ANS: D REF: p. 2 TOP:Word Parts

16. Eponyms are:
a. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a person.
b. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a place.
c. always capitalized. ..


d. never capitalized.
ANS: B REF: p. 8 TOP: Proper Names

17. MDstands for:
a. moderndoctor.
3/15/2026, Test
1:30:50
bank
PMfor
Test
quick
bankeasy
for quick
medical
easy
terminology
medical terminology
10th edition10th
BY PEGGY
edition BY
C. PEGGY
LEONARD
C. LEONARD
MT MED (AUTHOR)
MT MED (AUTHOR)
LATEST UPDATE.pdf
LATEST UPDATE.pdf

, Page 6 of 259
Test bank for
Test
quick
bankeasy
for quick
medical
easy
terminology
medical terminology
10th edition10th
BY PEGGY
edition BY
C. PEGGY
LEONARD
C. LEONARD
MT MED (AUTHOR)
MT MED (AUTHOR)
LATEST UPDATE.pdf
LATEST UPDATE.pdf




b. medicaldentistry.
c. doctor of medicine.
d. medicalderivative.
ANS: C REF: p. 9 TOP: Abbreviations
20. In pharmacology, drugs are grouped into classes based on their:
.. ..


a. majoreffects.
b. potential for abuse.
c. color.
d. method of administration.
ANS:A REF: p. 9 TOP: Abbreviations


COMPLETION

1. A plural expresses that there is morethan _ of something. ( Useonly numeric characters in your answer.

ANS: 1

REF: p. 9 TOP: Plurals

2. Everymedical term contains at least _ component parts. ( Useonly numericcharactersinyour answer. )

ANS: 2

REF: p. 7 TOP:Word Parts
..




3. Pronunciation of medical terms mayvary by
.. .

ANS: geographical region

REF: p. 11 TOP: Pronunciation of MedicalTerms

4. Many nouns that end with s, ch, and sh form their plurals by adding _.
.. ..




ANS: es

REF: p. 9 TOP: Plurals

5. Theplural of a noun ending in nx is .. .

ANS: nges

REF: p. 9 TOP: Plurals

Chapter 02: Suffixes and Combining Forms Made Easy Leonard: Quick & Easy Medical Te
.. ..



rminology, 10th Edition


MULTIPLECHOICE

1. Sutureof a blood vessel is called:
..


a. angiectomy
b. angioplasty
c. angiorrhaphy


3/15/2026, Test
1:30:50
bank
PMfor
Test
quick
bankeasy
for quick
medical
easy
terminology
medical terminology
10th edition10th
BY PEGGY
edition BY
C. PEGGY
LEONARD
C. LEONARD
MT MED (AUTHOR)
MT MED (AUTHOR)
LATEST UPDATE.pdf
LATEST UPDATE.pdf

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: Onbekend ISBN: 9780323883955 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
21 december 2024
Bestand laatst geupdate op
24 maart 2026
Aantal pagina's
257
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€19,10

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
EduJH
4,8
(148)
Verkocht
3589
Volgers
10
Items
742
Laatst verkocht
3 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.

Reviews van geverifieerde kopers




Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen