Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 365 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

biochemistry concepts and connections 1st edition appling test bank

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 365 pagina's

biochemistry concepts and connections 1st edition appling test bank

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK BIOCHEMISTRY 2021
n n n




Contents
Chaptern1 IntroductionntonBiochemistry 1
Chaptern2 Water 10
Chaptern3 AminonAcidsnandnthenPrimarynStructuresnofnProteins 27
Chaptern4 Proteins:nThree-DimensionalnStructurenandnFunction 46
Chaptern5 PropertiesnofnEnzymes 65
Chaptern6 MechanismsnofnEnzymes 85
Chaptern7 CoenzymesnandnVitamins 104
Chaptern8 Carbohydrates 119
Chaptern9 LipidsnandnMembranes 137
Chaptern10 IntroductionntonMetabolism 153
Chaptern11 Glycolysis 169
Chaptern12 Gluconeogenesis,nThenPentosenPhosphatenPathway,
andnGlycogennMetabolism 185
Chaptern13 ThenCitricnAcidnCycle 199
Chaptern14 ElectronnTransportnandnOxidativenPhosphorylation 213
Chaptern15 Photosynthesis 227
Chaptern16 LipidnMetabolism 241
Chaptern17 AminonAcidnMetabolism 256
Chaptern18 NucleotidenMetabolism 269
Chaptern19 NucleicnAcids 284
Chaptern20 DNAnReplication,nRepair,nandnRecombination 300
Chaptern21 TranscriptionnandnRNAnProcessing 315
Chaptern22 ProteinnSynthesis 330
Chaptern23 RecombinantnDNAnTechnology 348

,Chapter 1 Introduction to Biochemistry
n n n




1) Whichn elementsnaccountn forn moren thann 97%n ofnthen weightn ofnmostnorganisms?
A) C,nH,nN,nMg,nO,n S
B) C,nH,nN,nO,nP,nS
C) C,nH,nN
D) Fe,nC,nH,nO,nP
E) Ca2+,n K+,n Na+,n Mg2+,n Cl-

Answer:n B
PagenRef:nSectionn2


2) Proteinsninn biologicaln membranesn mayn be
A) porous.
B) attachedn tonthen membranen surface.
C) spann then membrane.
D) Alln ofnthenabove
E) Bnandn Cnonly

Answer:n D
PagenRef:nSectionn3


3) Whichn statementn aboutn cellulosen isn false?
A) Itn isnthen mostnabundantn polysacchariden innnature.
B) Itsn monomersn aren joinedn bynglycosidicn bonds.
C) Itn isnpresentn innthen stemsn ofnfloweringn plants.
D) Then hydroxyln groupsn ofn neighboringn cellulosen moleculesn interactn ton formn strong,n insolub
lenfibers.
E) Itn isnan branchedn polymern ofnglucose.

Answer:n E
PagenRef:nSectionn3




1

,4) WhennKeqnofnan reactionn=n1,nthen

A) then forwardn reactionn isn fastern thann then reversen reaction.
B) then reversen reactionnisn fastern thann then forwardn reaction.
C) then forwardn andn reversen reactionn raten constantsn aren equal.
D) moren productsn aren formedn thann reactants.
E) fewern productsn aren formedn thann reactants.

Answer:n C
PagenRef:nSectionn4


5) Whichn statementn isn truenaboutn an reactionnwithnann equilibriumn constant,n Keq,n equaln ton1000?

A) Then forwardn raten constantn isn1000n timesngreatern thann then reversen raten constant.
B) Then forwardn raten constantn isn3n timesngreatern thann reversen raten constant.
C) Then forwardn raten constantn isn1000n timesn smallernthann then reversen raten constant.
D) Then forwardn raten constantn isn3n timesnsmallernthann then reversen raten constant.
E) Theren isn notn enoughn informationn givenn toncomparen then forwardn andn reversen raten constants.

Answer:n A
PagenRef:nSectionn4


6) Then studyn ofnthen energyn changesn duringn metabolicn reactionsn isn called .
A) bioinformatics
B) metabodynamics
C) thermometrics
D) bioenergetics
E) biologicaln heatn dynamics

Answer:n D
PagenRef:nSectionn4


7) An spontaneousn chemicaln reactionn alwaysn hasn a change.
A) positiven Gibbʹsn freen energy
B) negativen Gibbʹsn freen energy
C) positiven enthalpy
D) negativen enthalpy
E) positiven entropy

Answer:n B
PagenRef:nSectionn4




2

, 8) Prokaryotesn aren valuablen toolsn forn biochemistsn because

A) E.ncolinisnwell-studiedn andn typicaln ofnprokaryotes.
B) theyncontainn asn manyn genesn asn eukaryoticn cells.
C) manyn ofntheirn chromosomesn aren sequenced.
D) theynaren notn veryn diversen organisms.
E) Alln ofnthenabove

Answer:n C
PagenRef:nSectionn6


9) Whichn cellularn componentn carriesn outn oxidationn reactions,n somen ofn whichn producen hydroge
nnperoxide?
A) peroxisomes
B) mitochondria
C) chloroplasts
D) lysosomes
E) vacuoles

Answer:n A
PagenRef:nSectionn8


10) Whyn isnitn importantn thatn then enzymesn innlysosomesn aren moren activen atn acidicn pHn thann atn neut
ralnpH?
A) Sincen lysosomesn aren primarilyn foundn innthen stomachnacidn ofnmammals,n theirn p
Hndependencen allowsn forn maximumnefficiencyn forn then digestionn ofnfoodstuffs.
B) Itn preventsn theirn diffusionn outn ofnthen lysosomes.
C) Itn maximizesn then interactionn withntheirn substratesn whichn aren alwaysn bases.
D) Itn preventsn themn fromn accidentallyn degradingn then macromoleculesn innthen cytosol.
E) Itn allowsn forn regulationn ofntheirn uptaken bynthen mitochondria.

Answer:n D
PagenRef:nSectionn8


11) Moleculesn fromn livingn cellsn cannotn bensynthesizedn outsiden ofnlivingn cell

s.nAnswer:n FALSE
PagenRef:nSectionn1


12) Fermentationn inn then absencen ofncellsn demonstratedn thatn metabolicn processesn werenchemicaln i
nnnature.

Answer:n TRUE
PagenRef:nSectionn1




3

Gekoppeld boek
 image
Christopher K. Mathews, Kensal Edward Van Holde Biochemistry
Uitgever: 1996 ISBN: 9780805339314 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
4 december 2024
Aantal pagina's
365
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€16,44

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
PREPPERFECT
4,8
(3471)
Verkocht
420
Volgers
60
Items
12069
Laatst verkocht
2 uur geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen