Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 196 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK For Quick and Easy Medical Terminology 10th Edition BY PEGGY C. LEONARD |Complete Chapter 1 - 15 | A+ Guide

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 196 pagina's

TEST BANK For Quick and Easy Medical Terminology 10th Edition BY PEGGY C. LEONARD |Complete Chapter 1 - 15 | A+ Guide

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK FOR QUICK AND
wEASY MEDICAL
TERMINOLOGY 10TH EDITION
w




BY LEONARD

,Chapter 01: Simplified Medical Language
w w w w




MULTIPLE CHOICE w




1. The main body of a word is called a:
w w w w w w w w


a. suffix.
b. word root. w


c. combining vowel. w


d. combining form. w




ANS: B w w w REF: p. 2 w w TOP: Word Roots and Combining Forms
w w w w w




2. Latin roots are used to write words naming and describing:
w w w w w w w w w


a. diseases.
b. conditions.
c. diagnosis.
d. structures of the body. w w w




ANS: D REF: p. 3 w w w w TOP: Word Roots and Combining Forms
w w w w w




3. When written alone, a prefix is usually followed by this to indicate that another word follows the prefix
w w w w w w w w w w w w w w w w w


w to suffix.
w


b. comma.
c. hyphen.
d. word root. w




ANS: C w w w REF: p. 4 w w TOP: Prefixes and Suffixes
w w w




4. A combining vowel is used:
w w w w


a. when the suffix that follows begins with a consonant.
w w w w w w w w


b. when the suffix that follows begins with a consonant.
w w w w w w w w


c. when there is no prefix. w w w w


d. when there is a prefix. w w w w




ANS: A REF: p. 5 w w w w TOP: Combining Word Parts to Write Terms
w w w w w w




5. Which word root is Greek for “stone”?
w w w w w w


a. Psyche
b. Lithos
c. Oris
d. Cauda
ANS: B w w w REF: p. 2 w w TOP: Word Roots and Combining Forms
w w w w w




6. The punctuation mark that designates a combining form is a:
w w w w w w w w w


a. comma.
b. parenthesis.
c. diagonal slash. w


d. semicolon.
ANS: C w w w REF: p. 3 w w TOP: Word Roots and Combining Forms
w w w w w




7. The most frequently used combining vowel is:
w w w w w w


a. o.
b. a.
c. i.
d. e.
ANS: A REF: p. 3 TOPD:isC
w w oumtiobninoif nthgisW
t rib d oo
w curdm ePnat rist sillteog aW
w l rite Terms v wvwv w

, a. Word root w


b. Prefix
c. Combining vowel w


d. Suffix
ANS: D REF: p. 4
w w w w TOP: Prefixes and Suffixes
w w w




11. Learning the meanings of word parts:
w w w w w


a. is not important as long as every word is memorized.
w w w w w w w w w


b. is one of the most difficult tasks to master in health care.
w w w w w w w w w w w


c. should be done only if time allows. w w w w w w


d. eliminates the necessity of memorizing each new word encountered.
w w w w w w w w




ANS: D REF: p. 5
w w w w TOP: Word Parts w w




12. Borrowing of medical words from Latin or Green began around the year:
w w w w w w w w w w w


a. 1500.
b. 1700.
c. 1800.
d. 1900.
ANS: A REF: p. 1
w w w w TOP: Simplifying Medical Terms
w w w




13. Latin and Green combined are the origin of what percentage of medical terms?
w w w w w w w w w w w w


a. 40 % w


b. 50 % w


c. 70 % w


d. 90 % w




ANS: D REF: p. 1
w w w w TOP: Simplifying Medical Terms
w w w




14. The suffix “-itis” means:
w w w


a. excision.
b. inflammation.
c. reverse.
d. repair.
ANS: B w w w REF: p. 2 w w TOP: Prefixes and Suffixes
w w w




15. A compound word is a word in which two of what are combined?
w w w w w w w w w w w w


a. Suffixes
b. Prefixes
c. Combining vowels w


d. Word roots w




ANS: D REF: p. 2
w w w w TOP: Word Parts w w




16. Eponyms are: w


a. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a person.
w w w w w w w w w


b. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a place.
w w w w w w w w w


c. always capitalized. w


d. never capitalized. w




ANS: B w w w REF: p. 8 w w TOP: Proper Names w w




17. MD w stands for: w


a. modern doctor. w


b. medical dentistry. w


c. doctor of medicineD.ownloaded by: Sophiie
w w
w w w w |

d. medical derivative. Distribution of this
w
w w w document w is w illegal

, Stuvia.com w - w The w Marketplace w to w Buy w and w Sell w your w Study


ANS: C REF: p. 9 TOP: Abbreviations
w w w w w w


20. In pharmacology, drugs are grouped into classes based on their:
w w w w w w w w w


a. major effects. w


b. potential for abuse. w w


c. color.
d. method of administration. w w




ANS: A REF: p. 9
w w w w TOP: Abbreviations
w




COMPLETION

1. A plural expresses that there is more than _ of something. ( Use only numeric characters in your
w w w w w w w w w w w w w w w w w


answer.
w




ANS: 1 w




REF: p. 9 w w TOP: Plurals w




2. Every medical term contains at least _ component parts. ( Use only numeric characters in your answer.
w w w w w w w w w w w w w w w w


)
w




ANS: 2 w




REF: p. 7 w w TOP: Word Parts w w




3. Pronunciation of medical terms may vary by w w w w w w .

ANS: geographical region
w w




REF: p. 11 w w TOP: Pronunciation of Medical Terms
w w w w




4. Many nouns that end with s, ch, and sh form their plurals by adding _.
w w w w w w w w w w w w w w




ANS: es w




REF: p. 9 w w TOP: Plurals w




5. The plural of a noun ending in nx is
w w w w w w w w .

ANS: nges w




REF: p. 9 w w TOP: Plurals w




Downloaded w by: w Sophiie
w|

w

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: Onbekend ISBN: 9780323883955 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
9 oktober 2024
Aantal pagina's
196
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€14,65

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
SuccessMaestro
4,7
(337)
Verkocht
403
Volgers
14
Items
1046
Laatst verkocht
22 uur geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.

Reviews van geverifieerde kopers

6 maanden geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen