Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 189 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank For Quick & Easy Medical Terminology 7th Edition By Peggy C. Leonard

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 189 pagina's

Test Bank For Quick & Easy Medical Terminology 7th Edition By Peggy C. Leonard

Voorbeeld van de inhoud

Full Test Bank For
Quick & Easy Medical Terminology 7th Edition By Peggy C. Leonard Chapter 2-15

Chapter 2: Suffixes and Combining Forms Made Easy
Leonard: Quick & Easy Medical Terminology, 7th Edition


MULTIPLE CHOICE

1. Suture of a blood vessel is called:
A. angiectomy
B. angioplasty
C. angiorrhaphy
D. angiotomy
ANS: C PTS: 1 REF: 29 TOP: Surgical Suffixes

2. Surgical puncture of the thin membrane that surrounds the fetus is called:
A. adenectomy
B. amniocentesis
C. angiorrhexis
D. glycolysis
ANS: B PTS: 1 REF: 29 TOP: Surgical Suffixes

3. Pain along the course of a nerve is called:
A. neuralgia
B. neurocele
C. neuroplasty
D. neurosis
ANS: A PTS: 1 REF: 36
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

4. Protrusion of all or part of an organ through the wall of a cavity that contains it is called:
A. a hernia
B. dilatation
C. edema
D. emesis
ANS: A PTS: 1 REF: 36
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

5. A term that means stretching of a structure is:
A. dilatation
B. ptosis
C. prolapse
D. spasm
ANS: A PTS: 1 REF: 36
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes




1

, 6. The presence of abnormally large amounts of fluid in the tissues that results in swelling is
called:
A. dilatation
B. edema
C. emesis
D. ptosis

ANS: B PTS: 1 REF: 36
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

7. Excessive preoccupation with fire is termed:
A. hydrophobia
B. kleptomania
C. paranoia
D. pyromania
ANS: D PTS: 1 REF: 40
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

8. Carcinoma is:
A. an abnormal fear of something
B. another term for cancer
C. any disease of a body structure
D. excessive preoccupation with illness
ANS: B PTS: 1 REF: 40
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

9. Prolapse means:
A. cramping
B. discharge
C. sagging
D. rupture
ANS: C PTS: 1 REF: 37
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

10. A word that is also a suffix that means stopping or controlling is:
A. edema
B. mania
C. ptosis
D. stasis
ANS: D PTS: 1 REF: 37
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

11. Surgical repair of the eye is:
A. ophthalmalgia
B. ophthalmological
C. ophthalmoplasty
D. ophthalmorrhagia
ANS: C PTS: 1 REF: 34 TOP: Surgical Suffixes




2

,12. A surgical procedure to increase the size of the breasts is:
A. augmentation mammoplasty
B. mammography
C. mastitis
D. reduction mammoplasty
ANS: A PTS: 1 REF: 33
TOP: Combining Forms for Body Structures

13. Partial or total excision of a nerve is called:
A. neurectomy
B. neurology
C. neuroplasty
D. neurosis
ANS: A PTS: 1 REF: 32 TOP: Surgical Suffixes

14. A surgical procedure in which the colon is sutured to the abdominal wall is:
A. colonoscopy
B. colopexy
C. coloscopy
D. colostomy
ANS: B PTS: 1 REF: 32 TOP: Surgical Suffixes

15. A term that means vomiting is:
A. amnion
B. emesis
C. endocrine
D. forensic

ANS: B PTS: 1 REF: 36
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

16. The branch of medicine concerned with the administration of drugs or agents that produce
loss of feeling is:
A. anesthesiologist
B. anesthesiology
C. immunologist
D. immunology
ANS: B PTS: 1 REF: 26 | 27 TOP: Specialists and Specialties

17. The physician who specializes in intestinal and gastric disorders is a:
A. gastroenterologist
B. gastroenterology
C. gerontologist
D. gerontology
ANS: A PTS: 1 REF: 24 TOP: Specialists and Specialties




3

, 18. The medical specialty that is devoted to treating diseases of the female reproductive organs,
including the breasts, is:
A. gerontology
B. gynecology
C. pathology
D. urology

ANS: B PTS: 1 REF: 18 TOP: Specialists and Specialties

19. A term that means uniting a wound by stitches is:
A. excision
B. incision
C. surgical puncture
D. suture
ANS: D PTS: 1 REF: 29 TOP: Surgical Suffixes

20. A term that means the opposite of malignant is:
A. benign
B. cancerous
C. obstetric
D. ptosis
ANS: A PTS: 1 REF: 23
TOP: Symptoms and Diagnostic Terms

21. Inflammation of the eye is called:
A. ophthalmalgia
B. ophthalmitis
C. ophthalmopathy
D. ophthalmorrhexis
ANS: B PTS: 1 REF: 39
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

22. Herniation of the brain through an opening in the skull is called:
A. craniectomy
B. craniotomy
C. encephalocele
D. encephalopathy

ANS: C PTS: 1 REF: 36
TOP: Symptoms and Diagnostic Suffixes

23. The term cardiologist means:
A. a heart specialist
B. any disease of the heart
C. inflammation of the heart muscle
D. study of the heart and its associated diseases
ANS: A PTS: 1 REF: 20 TOP: Specialists and Specialties

24. Rupture of the eyeball is termed:




4

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2013 ISBN: 9781455740703 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
24 mei 2024
Aantal pagina's
189
Geschreven in
2023/2024
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€14,21

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
TESTCHIEF
4,2
(11)
Verkocht
80
Volgers
10
Items
1344
Laatst verkocht
1 week geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen