Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 17 pagina's
Case uitwerking

MARK ch 015-SANDERS-MICROB-15-Test-Bank.docx-2022 REVISED edition

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 17 pagina's

Case study book The Official CompTIA Security+ Self-Paced Study Guide (Exam SY0-601) of CompTIA - ISBN: 9781642743326 (15-Test-B)

Voorbeeld van de inhoud

Microbiology: An Introduction, 12e (Tortora)
Chapter 15 Microbial Mechanisms of Pathogenicity

15.1 Multiple-Choice Questions

1) The most frequently used portal of entry for pathogens is the
A) mucous membranes of the respiratory tract.
B) mucous membranes of the gastrointestinal tract.
C) skin.
D) parenteral route.
E) All of these portals are used equally.
Answer: A
Section: 15.1
Bloom's Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.1

2) The ability of some microbes, such as Trypanosoma or Giardia to alter their surface
molecules and evade destruction by the host's antibodies is called
A) antigenic variation.
B) lysogenic conversion.
C) virulence.
D) cytopathic effect.
E) cytocidal effect.
Answer: A
Section: 15.2
Bloom's Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.6

3) Most pathogens that gain access through the skin
A) can penetrate intact skin.
B) just infect the skin itself.
C) enter through hair follicles and sweat ducts.
D) must adhere first while their invasive factors allow them to penetrate.
E) must be injected.
Answer: C
Section: 15.1
Bloom's Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.1




1
Copyright © 2016 Pearson Education, Ltd.

,4) The ID50 is
A) a measure of pathogenicity.
B) the dose that will cause an infection in 50 percent of the test population.
C) the dose that will kill some of the test population.
D) the dose that will cause an infection in some of the test population.
E) the dose that will kill 50 percent of the test population.
Answer: B
Section: 15.1
Bloom's Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.2

5) All of the following contribute to a pathogen's invasiveness EXCEPT
A) toxins.
B) capsules.
C) cell wall components.
D) hyaluronidase.
E) coagulases.
Answer: A
Section: 15.2
Bloom's Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.5

6) Which of the following statements is FALSE?
A) Leukocidins destroy neutrophils.
B) Hemolysins lyse red blood cells.
C) Hyaluronidase breaks down substances between cells.
D) Kinase destroys fibrin clots.
E) Coagulase destroys blood clots.
Answer: E
Section: 15.2
Bloom's Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.5

7) Which of the following statements about exotoxins is generally FALSE?
A) They are more potent than endotoxins.
B) They are composed of proteins.
C) They are resistant to heat.
D) They have specific methods of action.
E) They are produced by gram-positive bacteria.
Answer: C
Section: 15.3
Bloom's Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.10
2
Copyright © 2016 Pearson Education, Ltd.

, 8) Endotoxins are
A) associated with gram-positive bacteria.
B) molecules that bind nerve cells.
C) part of the gram-negative cell wall.
D) excreted from the cell.
E) A-B toxins.
Answer: C
Section: 15.3
Bloom's Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.10

9) Which of the following is NOT a membrane-disrupting toxin?
A) A-B toxin
B) hemolysin
C) leukocidin
D) streptolysin O
E) streptolysin S
Answer: A
Section: 15.3
Bloom's Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.11

10) Cytopathic effects are changes in host cells due to
A) viral infections.
B) protozoan infections.
C) fungal infections.
D) bacterial infections.
E) helminthic infections.
Answer: A
Section: 15.4
Bloom's Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 5.4
Learning Outcome: 15.14




3
Copyright © 2016 Pearson Education, Ltd.

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2020 ISBN: 9781642743326 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Studie
Geüpload op
25 maart 2024
Aantal pagina's
17
Geschreven in
2023/2024
Type
Case uitwerking
Docent(en)
15-test-bank.docx
Cijfer
A+
€7,88

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Studyabroad
5,0
(2)
Verkocht
72
Volgers
29
Items
1989
Laatst verkocht
1 maand geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen