• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 10 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Abaa Certified Air Barrier Specialist Updated Actual Questions And Correct Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 10 pagina's

ABAA CERTIFIED AIR BARRIER SPECIALIST UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS Question: 1. What is the purpose of the ABAA Site Quality Assurance Program (QAP)? Answer: As a risk management program, it aims to build better-built buildings. Question: 2. List the key requirements in the ABAA Site Quality Assurance Program. Answer: Research and Development Standards and Specifications Material Evaluations Contractor Accreditation Installer Training Installer Certification Documentation Site Audits Data Tracking Continual Improvement Third Party Warranty (Optional) Question: 3. What obligations does a manufacturer have when they have an ABAA evaluated air barrier material? Answer:-Agrees not to change the material properties of an evaluated material.-Provide technical assistance on projects.-To participate in the conflict resolution process during installation issues.-To replace any defective material without cost. Question: 4. Why are the manufacturer, contractor, and installer tied together within a QAP? Answer: It provides the best installation by holding each party accountable, improves coordination, and quality standards are consistently met from production to installation. Question: 5. What is the benefit to the manufacturer of a site audit? Answer: It reduces the risk of legal action against the manufacturer. Question: 6. List the components that make up a building. Answer:-Building Envelope-Mechanical HVAC Systems-Occupants Question: 7. Describe the physics of heat movement. Answer: Heat moves from hot to cold through conduction, convection, and radiation.

Voorbeeld van de inhoud

ABAA CERTIFIED AIR BARRIER SPECIALIST UPDATED
ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS

Question:
1. What is the purpose of the ABAA Site Quality Assurance Program (QAP)?
Answer:
As a risk management program, it aims to build better-built buildings.

Question:
2. List the key requirements in the ABAA Site Quality Assurance Program.
Answer:
Research and Development Standards and Specifications Material Evaluations Contractor Accreditation
Installer Training Installer Certification Documentation Site Audits Data Tracking Continual Improvement
Third Party Warranty (Optional)

Question:
3. What obligations does a manufacturer have when they have an ABAA evaluated air barrier material?
Answer:
-Agrees not to change the material properties of an evaluated material.
-Provide technical assistance on projects.
-To participate in the conflict resolution process during installation issues.
-To replace any defective material without cost.

Question:
4. Why are the manufacturer, contractor, and installer tied together within a QAP?
Answer:
It provides the best installation by holding each party accountable, improves coordination, and quality
standards are consistently met from production to installation.

Question:
5. What is the benefit to the manufacturer of a site audit?
Answer:
It reduces the risk of legal action against the manufacturer.

Question:
6. List the components that make up a building.
Answer:
-Building Envelope
-Mechanical HVAC Systems
-Occupants

Question:
7. Describe the physics of heat movement.
Answer:
Heat moves from hot to cold through conduction, convection, and radiation.

, Question:
8. Describe the physics of air movement.
Answer:
Due to wind, stack effect, and mechanical systems, air pressures will eternally work to equalize pressures.

Question:
9. Describe the physics of moisture movement.
Answer:
-In the form of liquid, moisture moves due to gravity or capillary flow.
-In the form of vapor, moisture will move from high vapor pressure to low vapor pressure. It will also
move along air movement pathways.

Question:
10. How does insulation affect the movement of heat, air, and moisture?
Answer:
Insulation slows down the movement of air, which also slows the movement of heat.

Question:
11. How does an air barrier affect the flow of heat, air, and moisture?
Answer:
An air barrier can limit the movement of air through a building assembly, thus slowing the movement of
heat and moisture.

Question:
12. Define air barrier materials.
Answer:
The "big pieces" of an air barrier assembly. This can be the fluid-applied or sheet-applied goods.

Question:
13. Define air barrier accessories.
Answer:
Transition membrane, sealants, flashings, and expansion joints are all examples of the accessories of an air
barrier assembly.

Question:
14. Define an air barrier assembly.
Answer:
Its the combines the materials with the accessories.

Question:
15. Define air barrier components.
Answer:
Pre-manufactured elements, such as window fenestrations and MEP items.

Question:
16. Define an air barrier system.

Documentinformatie

Geüpload op
16 september 2026
Aantal pagina's
10
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€11,03

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
70
Volgers
2
Items
10550
Laatst verkocht
2 weken geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen