• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 24 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Hss 1101 Final Review Updated Actual Questions And Correct Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 24 pagina's

HSS 1101 FINAL REVIEW UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS Question: 1. Psychsocial Health Answer: Mental, emotional, social, and spiritual dimensions of health Question: 2. Being psychosocially health means: Answer: feeling good about yourself feeling comfortable with others being in control of tension and anxiety meeting the demands of life Question: 3. Psychosocially healthy people tend to: Answer: take positive outlooks help others value diversity appreciate/respect nature cherish happy things Question: 4. Spiritual Health Answer: inner quest for well-being have a sense of being in the universe not necessarily the same as religion Question: 5. Spirituality Answer: search for meaning, connectedness, energy, and transcendance Question: 6. Factors of Spirituality Answer: Interconnectedness (connect to self, others, and larger purpose) Community (live in harmony) Mindfulness (be fully present in the moment) Everyday Life (develop to fullest potential) Question: 7. Factors Affecting Psychosocial health Answer: External: family, wider environment (community, groups/teams) Internal: personality traits, hormonal functioning, physical health, self-esteem/efficacy, learned optimism, personality, *lifespan, maturity* Question: 8. 5 Personality traits

Voorbeeld van de inhoud

HSS 1101 FINAL REVIEW UPDATED ACTUAL QUESTIONS
AND CORRECT ANSWERS

Question:
1. Psychsocial Health
Answer:
Mental, emotional, social, and spiritual dimensions of health

Question:
2. Being psychosocially health means:
Answer:
feeling good about yourself feeling comfortable with others being in control of tension and anxiety
meeting the demands of life

Question:
3. Psychosocially healthy people tend to:
Answer:
take positive outlooks help others value diversity appreciate/respect nature cherish happy things

Question:
4. Spiritual Health
Answer:
inner quest for well-being have a sense of being in the universe not necessarily the same as religion

Question:
5. Spirituality
Answer:
search for meaning, connectedness, energy, and transcendance

Question:
6. Factors of Spirituality
Answer:
Interconnectedness (connect to self, others, and larger purpose) Community (live in harmony) Mindfulness
(be fully present in the moment) Everyday Life (develop to fullest potential)

Question:
7. Factors Affecting Psychosocial health
Answer:
External: family, wider environment (community, groups/teams)
Internal: personality traits, hormonal functioning, physical health, self-esteem/efficacy, learned optimism,
personality, *lifespan, maturity*

Question:
8. 5 Personality traits

,Answer:
Extroversion Agreeableness Openness to experience Emotional Stability Conscientiousness

Question:
9. Psychosocially healthy results in:
Answer:
longer, more prosperous life

Question:
10. Life expectancy
Answer:
Average age a person will live to given factors within the country (food guide, diseases, treatments,
infastructure)
numbers used for planning and policy development

Question:
11. What is Health?
Answer:
Complete physical, mental, and social well-being, not just absence of disease.

Question:
12. Health indicator
Answer:
single, quantitative measure that looks at a key dimension of health
Example: no new flu cases in Ottawa-> healthy (indicator being the new cases of flu)

Question:
13. Why use health indicators?
Answer:
make comparisons, track trends, compare geographic ares to find clusters of outbreaks/groups of people
affected

Question:
14. What makes a good health indicator?
Answer:
Data power: high quality, available data Proxy Power: central importance to health (tracking a flu in
Saskatoon means nothing to the indicator of Ottawa health) Communication Power: the meaning is
transparent (be able to understand and report what the measured data means)

Question:
15. Which country is Canada often linked to in terms of Health Indicators?
Answer:
Australia

Question:
16. What is high quality data?

, Answer:
what you're measuring accurately reflects what you want to measure

Question:
17. Bases for health indicators
Answer:
conceptual models for what influences health status based on scientific research
*Context is very important*

Question:
18. Current Conceptual Framework
Answer:
Spending too much on tertiary care instead of primary
Burden of chronic diseases (e.g., premature mortality, costs) Complex public health problems (e.g.,
violence, obesity, HIV), and health-related behaviors (e.g., smoking, diet, substance use) The influence of
social and environmental conditions on determining health outcomes, either directly or indirectly Deep,
persistent disparities in health (stem from large margins of income)

Question:
19. Common Framework for Health Indicators
Answer:
Determinants of health emphasize the social and physical environment, health behaviors, and medical care
Life course emphasizes optimizing health trajectory given early life conditions and interactions during
major developmental stages
Social determinants emphasizes education, economic, and social interactions/conditions

Question:
20. How are Health Indicators used?
Answer:
Mostly for planning, but also for monitoring and surveillance to identify areas needing help

Question:
21. Healthcare benchmarks
Answer:
steps toward goals

Question:
22. Problem with health indicators
Answer:
Do not give context just stats

Question:
23. Social Indicators
Answer:
Physical Environment Social Environment Child and Family Focused

Documentinformatie

Geüpload op
16 september 2026
Aantal pagina's
24
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€11,03

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
70
Volgers
2
Items
10550
Laatst verkocht
2 weken geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen