• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 5 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Abaa Study Guide Updated Actual Questions And Correct Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 5 pagina's

ABAA STUDY GUIDE UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS Question: 1. What is the purpose of the ABAA site quality assurance program? Answer: To produce better-built building. It provides a means to choose a material that will function as an air and water resistive barrier and give the required performance after installation. Also to help find the right, certified installers. Question: 2. What are the essential requirements for the ABAA site quality assurance program? Answer: 1 - Research and development 2 - Standards and Specifications 3 - Material Evaluations 4 - Contract Accreditation 5 - Installer Training 6 - Installer Certification 7 - Documentation 8 - Site Audits / Inspections 9 - Data Tracking 10 - Continual Improvement 11 - 3rd Party Warranty (optional) Question: 3. What obligations do a manufacturer have with an ABAA Evaluated material? Answer: Manufacturers agree: 1) not to change material properties 2) provide technical assistance on projects 3) participate in conflict resolution process to resolve installation issues Question: 4. What is the reason for connecting the manufacturer, contractor, and installer Answer: Ensures the site quality assurance program will work by brining all the key players together Question: 5. What is the benefit to a manufacturer of the site audit? Answer: Site Audit allows for field issues to get solved quicker without the need for the manufacturer to get involved. If non-conformance issues exist the manufacturer has documented proof against any future allegations on material installation. Question: 6. List the components that make up a building Answer: 1 - Building Envelope 2 - Mechanical System; and 3 - Occupants Question: 7. How does heat flow? Answer: heat flows from a material or space at one temperature to a material / space at a lower temp. heat flows from warm to cooler areas.

Voorbeeld van de inhoud

ABAA STUDY GUIDE UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND
CORRECT ANSWERS

Question:
1. What is the purpose of the ABAA site quality assurance program?
Answer:
To produce better-built building. It provides a means to choose a material that will function as an air and
water resistive barrier and give the required performance after installation. Also to help find the right,
certified installers.

Question:
2. What are the essential requirements for the ABAA site quality assurance program?
Answer:
1 - Research and development 2 - Standards and Specifications 3 - Material Evaluations 4 - Contract
Accreditation 5 - Installer Training 6 - Installer Certification 7 - Documentation 8 - Site Audits /
Inspections 9 - Data Tracking 10 - Continual Improvement 11 - 3rd Party Warranty (optional)

Question:
3. What obligations do a manufacturer have with an ABAA Evaluated material?
Answer:
Manufacturers agree: 1) not to change material properties 2) provide technical assistance on projects 3)
participate in conflict resolution process to resolve installation issues

Question:
4. What is the reason for connecting the manufacturer, contractor, and installer
Answer:
Ensures the site quality assurance program will work by brining all the key players together

Question:
5. What is the benefit to a manufacturer of the site audit?
Answer:
Site Audit allows for field issues to get solved quicker without the need for the manufacturer to get
involved. If non-conformance issues exist the manufacturer has documented proof against any future
allegations on material installation.

Question:
6. List the components that make up a building
Answer:
1 - Building Envelope 2 - Mechanical System; and 3 - Occupants

Question:
7. How does heat flow?
Answer:
heat flows from a material or space at one temperature to a material / space at a lower temp. heat flows
from warm to cooler areas.

, Question:
8. How does airflow?
Answer:
Wind Affect Stack Effect Mechanical effect

Question:
9. What is required for air to flow from one area to another
Answer:
A hole and pressure difference from one side to another

Question:
10. What determines the rate of air flow
Answer:
The size of the hole and the pressure differences (from one side to another)

Question:
11. What produces most of the moisture in a building envelope?
Answer:
Water and vapor

Question:
12. What is a perm?
Answer:

Question:
13. How does thermal insulation change the risk of condensation in a building assembly?
Answer:

Question:
14. What is water vapor transmission rates not applicable for thick materials?
Answer:

Question:
15. What is an air barrier material
Answer:
building material designated to provide the primary resistance to air leakage through an air barrier
assembly (this big pieces).

Question:
16. What is an air barrier accessory
Answer:
Transition, termination or fastening product designated to maintain continuity and airtightness between air
barrier materials, assemblies, components and to attach them to the structure of the building or to seal the
air barrier materials together (sealants, tapes, backer rods, transition membranes, fasteners, primers, etc.)

Question:
17. What is an air barrier component

Documentinformatie

Geüpload op
16 september 2026
Aantal pagina's
5
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€10,57

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
70
Volgers
2
Items
10550
Laatst verkocht
2 weken geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen