Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 40 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

NSG 6020 WEEK 3 QUIZ STUDY GUIDE: 200 MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS ON RESPIRATORY ASSESSMENT & PRACTICUM POLICIES | (NEWEST)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 40 pagina's

NSG 6020 WEEK 3 QUIZ STUDY GUIDE: 200 MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS ON RESPIRATORY ASSESSMENT & PRACTICUM POLICIES | (NEWEST)

Voorbeeld van de inhoud

NSG 6020 WEEK 3 QUIZ STUDY GUIDE:
200 MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS ON
RESPIRATORY ASSESSMENT &
PRACTICUM POLICIES | (NEWEST)
SECTION 1: RESPIRATORY ANATOMY & PHYSIOLOGY


Question 1: Functional unit of the lung is known as:


• Answer: Alveoli


Question 2: The other name for thorax is:


• Answer: Chest. It is a closed cavity containing structures for respiration.


Question 3: What are the 3 sections of the thoracic cavity?


• Answer: Mediastinum, the left pleural cavity, the right pleural cavity


Question 4: The left lung has how many lobes? The right lung has how many lobes?


• Answer: Left: 2 lobes (slender and longer because of heart); Right: 3 lobes

(wider and shorter)


Question 5: The middle section of the thoracic cavity containing the esophagus,

trachea, heart, and great vessels is the:

, • Answer: Mediastinum


Question 6: The hilar region of the lungs describes:


• Answer: The area around the heart


Question 7: The line that extends through the inferior angle of the scapula when the

arms are at the sides of the body is the:


• Answer: Scapular line


Question 8: The angle of Louis is a useful place to start counting ribs. This landmark

is located:


• Answer: On the manubrium and body of the sternum


Question 9: To locate the twelfth rib, palpate:


• Answer: Between the spine and the lateral chest


Question 10: What is external respiration?


• Answer: The exchange of O2 and carbon dioxide at the alveoli level of the

lungs


Question 11: What is internal respiration?


• Answer: The exchange of O2 and carbon dioxide at the cellular level of the

lungs

,SECTION 2: BREATH SOUNDS & AUSCULTATION


Question 12: Breath sounds heard over the periphery of the lung fields are:


• Answer: Vesicular


Question 13: Breath sounds auscultated over the periphery of the lung fields are

quiet and wispy during the inspiratory phase followed by a short, almost silent

expiratory phase. These breath sounds are considered:


• Answer: Vesicular


Question 14: Breath sounds consisting of a full inspiratory phase and a shortened

and softer expiratory phase normally audible over the hilar region of the chest are

termed:


• Answer: Bronchovesicular


Question 15: When auscultating breath sounds, use the diaphragm of the

stethoscope by placing it initially on the:


• Answer: Posterior chest at the cervical 7 level


Question 16: What are the 2 phases of respiration?


• Answer: Inspiration (the active phase)

, Question 17: Stridor heard louder in the neck than over the chest wall indicates:


• Answer: A partial obstruction in the larynx


Question 18: On auscultation of the chest, if the patient says "ninety-nine" and it is

clearly heard, this is indicative of:


• Answer: Lung density in the area


Question 19: What is rhonchi sibilant or wheezing?


• Answer: High-pitched continuous squeaking breathing, usually found in

patients with asthma on auscultation (or infection, foreign body obstruction) -

Expiration/inspiration when severe


Question 20: Ronchus sonorous is:


• Answer: Low pitched continuous snoring, rattling, adventitious sound -

Expiration/inspiration, changed/disappeared with cough - Cause: fluid blocked

airway


Question 21: Adventitious breath sounds, such as crackles, are:


• Answer: Popping, frying sounds, may be low or high-pitched and usually

heard on inspiration

Documentinformatie

Geüpload op
30 augustus 2026
Aantal pagina's
40
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€16,68

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
1
Volgers
0
Items
354
Laatst verkocht
2 weken geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen