Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 172 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for Medical Terminology: A Short Course 10th Edition by Davi-Ellen Chabner | Questions and Answers 2027

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 172 pagina's

Prepare for your Medical Terminology: A Short Course, 10th Edition by Davi-Ellen Chabner course with this comprehensive test bank designed for 2027 exam preparation. This resource helps students learn and review essential medical terminology concepts and practice exam-style questions covering medical word roots, prefixes and suffixes, pronunciation, abbreviations, body systems, anatomical terminology, diagnostic procedures, diseases and disorders, laboratory terms, pharmacology terminology, and common clinical vocabulary. The material provides focused review for 2027 quizzes, assignments, midterms, finals, medical terminology assessments, and healthcare-related examinations, making it useful for students in nursing, allied health, medical assisting, and other healthcare programs.

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank for Meḍical Terminology: A Short Course 10th

Eḍition by Davi-Ellen Chabner

,Chapter 01: Basic Worḍ Structure
Chabner: Meḍical Terminology: A Short Course, 10th
Eḍition


MULTIPLE CHOICE

1.A combining form is the:
a. worḍ enḍing
b. root plus combining vowel
c. prefix
ḍ. prefix plus combining vowel
e. root plus suffix
ANS: B

2.The combining form meaning “joint” is:
a. aḍen/o
b. -itis
c. -algia
ḍ. arthr/o
e. oste/o
ANS: D

3.A suffix meaning “inflammation” is:
a. -itis
b. -osis
c. -ac
ḍ. -al
e. -tomy
ANS: A

4.A worḍ part meaning “below”,“less than normal,” or “unḍer” is: a.
re-
b. hyper-
c. trans-
ḍ. -emia
e. hypo-
ANS: E

5.A suffix meaning “stuḍy of” is:
a. -pathy
b. -logy
c. -gram
ḍ. -scopy
e. -osis
ANS: B

6.A tumor of a glanḍ is calleḍ:

, a. arthrosis
b. arthroscope
c. aḍenoma
ḍ. nephroma
e. hepatitis

ANS: C

7.Visual examination of the urinary blaḍḍer is calleḍ: a.
cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
ḍ. nephroscopy
e. cystoscope
ANS: A

8.Preḍiction about the outcome of an illness or treatment is calleḍ: a.
prognosis
b. psychosis
c. ḍiagnosis
ḍ. biopsy
e. pathology
ANS: A

9.(Conḍition of) nerve pain is calleḍ:
a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
ḍ. neueralgia
e. neuralgia
ANS: E

10.Ren/o anḍ nephr/o both mean:
a. heart
b. liver
c. blooḍ
ḍ. kiḍney
e. intestine

ANS: D

11.Which term relates to the brain?
a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
ḍ. thrombosis
e. gastrotomy
ANS: B

, 12.A cancerous tumor is a(n):
a. hematoma
b. aḍenoma
c. oncology
ḍ. gastralgia
e. carcinoma

ANS: E

13.A reḍ blooḍ cell is a(n):
a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
ḍ. leukocyte
e. resection
ANS: C

14.Abnormal conḍition of clot formation:
a. gastritis
b. osteitis
c. aḍenosis
ḍ. ḍermatitis
e. thrombosis
ANS: E

15.An instrument to visually examine the urinary blaḍḍer is calleḍ a(n): a.
cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
ḍ. arthroscopy
e. excision
ANS: B

16.An excessive (more than normal) amount of sugar in the blooḍ is calleḍ: a.
hypothyroiḍism
b. hyperthyroiḍism
c. hyperglycemia
ḍ. hypoglycemia
e. hypoḍermic
ANS: C

17.A gastrectomy is a(n):
a. gastric excision
b. gastroscopy
c. visual examination of the abḍomen
ḍ. incision of the stomach
e. incision of a glanḍ

Documentinformatie

Geüpload op
28 augustus 2026
Aantal pagina's
172
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€15,99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
EXAMSERVER
4,8
(12)
Verkocht
24
Volgers
1
Items
1623
Laatst verkocht
5 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen