Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 172 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for Medical Terminology: A Short Course 10th Edition by Davi-Ellen Chabner | Questions and Answers 2027

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 172 pagina's

Prepare for your Medical Terminology: A Short Course, 10th Edition by Davi-Ellen Chabner course with this comprehensive test bank designed for 2027 exam preparation. This resource helps students learn and review essential medical terminology concepts and practice exam-style questions covering medical word roots, prefixes and suffixes, pronunciation, abbreviations, body systems, anatomical terminology, diagnostic procedures, diseases and disorders, laboratory terms, pharmacology terminology, and common clinical vocabulary. The material provides focused review for 2027 quizzes, assignments, midterms, finals, medical terminology assessments, and healthcare-related examinations, making it useful for students in nursing, allied health, medical assisting, and other healthcare programs.

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank for Medical Terminology: A Short Course 10th

Edition ḅy Davi-Ellen Chaḅner

,Chapter 01: Basic Word Structure
Chaḅner: Medical Terminology: A Short Course, 10th
Edition


MULTIPLE CHOICE

1.A comḅining form is the:
a. word ending
ḅ. root plus comḅining vowel
c. prefix
d. prefix plus comḅining vowel
e. root plus suffix
ANS: B

2.The comḅining form meaning “joint” is:
a. aden/o
ḅ. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o
ANS: D

3.A suffix meaning “inflammation” is:
a. -itis
ḅ. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy
ANS: A

4.A word part meaning “ḅelow”,“less than normal,” or “under” is: a.
re-
ḅ. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-
ANS: E

5.A suffix meaning “study of” is:
a. -pathy
ḅ. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis
ANS: B

6.A tumor of a gland is called:

, a. arthrosis
ḅ. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis

ANS: C

7.Visual examination of the urinary ḅladder is called: a.
cystoscopy
ḅ. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
ANS: A

8.Prediction aḅout the outcome of an illness or treatment is called: a.
prognosis
ḅ. psychosis
c. diagnosis
d. ḅiopsy
e. pathology
ANS: A

9.(Condition of) nerve pain is called:
a. neural
ḅ. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia
ANS: E

10.Ren/o and nephr/o ḅoth mean:
a. heart
ḅ. liver
c. ḅlood
d. kidney
e. intestine

ANS: D

11.Which term relates to the ḅrain?
a. anemia
ḅ. cereḅral
c. rhinitis
d. thromḅosis
e. gastrotomy
ANS: B

, 12.A cancerous tumor is a(n):
a. hematoma
ḅ. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma

ANS: E

13.A red ḅlood cell is a(n):
a. platelet
ḅ. thromḅocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection
ANS: C

14.Aḅnormal condition of clot formation:
a. gastritis
ḅ. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thromḅosis
ANS: E

15.An instrument to visually examine the urinary ḅladder is called a(n): a.
cystoscopy
ḅ. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision
ANS: B

16.An excessive (more than normal) amount of sugar in the ḅlood is called: a.
hypothyroidism
ḅ. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
ANS: C

17.A gastrectomy is a(n):
a. gastric excision
ḅ. gastroscopy
c. visual examination of the aḅdomen
d. incision of the stomach
e. incision of a gland

Documentinformatie

Geüpload op
28 augustus 2026
Aantal pagina's
172
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€15,99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
TutorHose
4,8
(9)
Verkocht
32
Volgers
2
Items
1896
Laatst verkocht
7 uur geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen