Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 80 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

CEN EXAM VERSION 2 COMPLETE QUESTIONS AND DETAILED SOLUTIONS LATEST UPDATE THIS YEAR JUST RELEASED

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 80 pagina's

CEN EXAM VERSION 2 COMPLETE QUESTIONS AND DETAILED SOLUTIONS LATEST UPDATE THIS YEAR JUST RELEASED

Voorbeeld van de inhoud

CEN EXAM VERSION 2
COMPLETE QUESTIONS AND DETAILED SOLUTIONS
LATEST UPDATE THIS YEAR JUST RELEASED



Question 1: What is Brudzinski's sign and why would you test this?
Answer:

If you lay a patient flat and bend their neck forward, their legs will automatically
bend up if they have meningitis


Question 2: What precautions do you need to place a patient if they
have bacterial meningitis?
Answer:

Droplet


Question 3: How do you treat viral meningitis?
Answer:

Supportive care: fluids, rest, pain and fever control


Question 4: What is the difference between a focal seizure and a
generalized seizure?
Answer:

Focal: a specific part of the brain; Generalized: the whole brain


Question 5: What is Todd's paralysis?
Answer:

, Where s/p a sz the patient has one area that is non-responsive, numb, or stiff
and can last for up to 24 hours


Question 6: What are the 3 side effects of giving dilantin too fast?
Answer:

Hypotension, bradycardia and heart block


Question 7: What neurotransmitter is disrupted when a patient has
myesthenia gravis?
Answer:

Acetylcholine


Question 8: What is the key issue with myesthenia gravis?
Answer:

Muscle Weakness that gets worse as the day goes on


Question 9: What is a myesthenia crisis?
Answer:

When the patients respiratory muscles are so weak they go into respiratory
distress or arrest


Question 10: If a patient has an anterior fossa fracture, where
would bleeding/CSF leak?
Answer:

Through the nose

,Question 11: If a patient has a middle fossa fracture, where would
bleeding/CSF leak?
Answer:

Through the ear


Question 12: What kind of fracture do you want to avoid giving
someone NC O2?
Answer:

Basilar skull fracture b/c it can blow air embolisms into the brain
(pneumocephalus)


Question 13: What is the treatment for Lithium toxicity?
Answer:

Dialysis


Question 14: What two medications do you give for Mania?
Answer:

Lithium and Carbamazepine


Question 15: What two classes of drugs do you give a patient with
schizophrenia?
Answer:

Antipsychotics and benzodiazepines


Question 16: What is Blepharospasm?
Answer:

, Eyelid spasm causing forced eyelid closure


Question 17: What is Torticollis?
Answer:

Neck muscle spasms causing the head to twist to one side


Question 18: What medications do you give for a patient with
extrapyramidal symptoms?
Answer:

Benadryl, propranolol, Antiparkinsonian drugs


Question 19: Lithium toxicity is associated with which electrolyte
imbalance?
Answer:

Hyponatremia


Question 20: What shape bruising indicates pinching?
Answer:

Crescent shaped


Question 21: What medication class do you give to increase
preload and afterload? Decrease?
Answer:

Increase: Vasoconstrictor - Decrease: Vasodilator

Documentinformatie

Geüpload op
26 augustus 2026
Aantal pagina's
80
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€24,90

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
experttutors237
1,0
(1)
Verkocht
1
Volgers
0
Items
329
Laatst verkocht
2 weken geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen