Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 956 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Organic Chemistry Test Bank with Multiple Choice Questions and Answers – Exam Practice

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 956 pagina's

Comprehensive Organic Chemistry Test Bank featuring hundreds of multiple-choice and short-answer questions with answers. Covers atomic orbitals, bonding, Lewis structures, molecular geometry, resonance, isomerism, functional groups, spectroscopy, intermolecular forces, and more. Ideal for organic chemistry exam preparation, practice, review, and self-study .organic chemistry, chemistry test bank, organic chemistry exam, chemistry practice, organic chemistry test, chemistry questions, exam prep, study guide, chemistry study, college chemistry, organic chemistry quiz, chemistry answers, science exam prep

Voorbeeld van de inhoud

Chapter 1


MULTIPLE CHOICE QUESTIONS

Topic: Atomic Orbitals

1. In quantum mechanics a node (nodal surface or plane) is:
A) a place where  is negative.
B) a place where  is positive.
C) a place where  = 0.
D) a place where 2 is large.
E) a place where 2 is negative.
Ans: C

Topic: Atomic Orbitals, Molecular Orbitals

2. When the 1s orbitals of two hydrogen atoms combine to form a hydrogen molecule,
how many molecular orbitals are formed?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5
Ans: B

Topic: Atomic Orbitals

3. Which principle(s) or rule must be used to determine the correct electronic configuration
for carbon in its ground state?
A) Aufbau Principle
B) Hund's Rule
C) Pauli Exclusion Principle
D) (A) and (B) only
E) All three
Ans: E




1

, Chapter 1


Topic: Atomic Orbitals, Bonding

4. What point on the potential energy diagram below represents the most stable state for
the hydrogen molecule?




A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V
Ans: C

Topic: Atomic Orbitals, Molecular Orbitals

5. According to molecular orbital theory, which molecule could not exist?
A) H2
B) He2
C) Li2
D) F2
E) N2
Ans: B

Topic: Atomic Orbitals, Molecular Orbitals

6. When the ls orbitals of two hydrogen atoms combine to form a hydrogen molecule,
which molecular orbitals are formed?
A) One bonding molecular orbital only
B) Two bonding molecular orbitals
C) One bonding molecular orbital and one antibonding molecular orbital
D) Two antibonding molecular orbitals
E) Three bonding molecular orbitals
Ans: C




2

, Chapter 1


Topic: Atomic Orbitals, Hybridization

7. The following electron configuration represents .


1s 2sp3 2sp3 2sp3 2sp3
A) the ground state of boron.
B) the sp3 hybridized state of carbon.
C) the sp3 hybridized state of nitrogen.
D) the ground state of carbon.
E) an excited state of carbon.
Ans: C

Topic: Atomic Orbitals, Molecular Orbitals

8. According to molecular orbital theory, in the case of a carbon-carbon double bond, the
carbon-carbon bonding electrons of higher energy occupy this molecular orbital.
A)  bonding MO
B)  bonding MO
C) * antibonding MO
D) * antibonding MO
E) * bonding MO
Ans: B

Topic: Atomic Orbitals, Hybridization

9. Identify the atomic orbitals in the C-C sigma bond in ethyne.
A) (2sp2, 2sp2)
B) (2sp3, 2sp3)
C) (2sp, 2sp)
D) (2p, 2p)
E) (2sp, 1s)
Ans: C




3

, Chapter 1


Topic: Lewis Structures, Formal Charges

10. Listed below are electron dot formulas for several simple molecules and ions. All
valence electrons are shown; however, electrical charges have been omitted deliberately.
H H H H
.. .. .. ..
H : Be : H H:B:H H:N:H H:N:H H:O:H
.. .. .. ..
H H
I II III IV V

Which of the structures actually bear(s) a positive charge?
A) I
B) II
C) III
D) III & V
E) IV & V
Ans: E

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

11. What is.t.he formal charge on oxygen in the following structure?
H3C O CH3

CH3

A) +2
B) +1
C) 0
D) -1
E) -2
Ans: B




4

Documentinformatie

Geüpload op
25 augustus 2026
Aantal pagina's
956
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€16,86

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Lectgrayson
3,9
(18)
Verkocht
125
Volgers
5
Items
2423
Laatst verkocht
2 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen