Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 123 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK: Radiation Protection in Medical Radiography 9th Edition by Sherer | Chapters 1–14 | Complete Questions & Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 123 pagina's

Prepare for coursework and exams with a comprehensive study resource based on Radiation Protection in Medical Radiography, 9th Edition by Sherer. This resource covers Chapters 1–14 and is designed to support review of radiation protection principles, radiographic safety, radiation biology, exposure control, and related concepts. What’s Included Chapters 1–14 comprehensive coverage Practice questions for major chapter concepts Radiation protection principles and terminology Radiation biology and safety concepts Patient and occupational protection topics Exposure and dose considerations Radiographic safety and quality concepts Chapter-by-chapter review support Exam preparation and self-assessment material 2026–2027 study preparation

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK: Radiation Protection in Medical
Radiography 9th Edition by Sherer | Chapters 1–14 |
Complete Questions & Answers
All chapters covered

,TABLE OF CONTENTS m m




1. Introduction to Radiation Protection
m m m




2. Radiation: Types, Sources, and Doses Receiṿed
m m m m m




3. Interaction of X-Radiation with Matter
m m m m




4. Radiation Quantities and Units
m m m




5. Radiation Monitoring
m




6. Oṿerṿiew of Cell Biology
m m m




7. Molecular and Cellular Radiation Biology
m m m m




8. Early Tissue Reactions and Their Effects on Organ Systems
m m m m m m m m




9. Stochastic Effects and Late Tissue Reactions of Radiation in Organ Systems
m m m m m m m m m m




10. Equipment Design for Radiation Protection
m m m m




11. Management of Patient Radiation Dose During Diagnostic X-Ray Procedures
m m m m m m m m




12. Radiation Safety in Computed Tomography and Mammography
m m m m m m




13. Management of Imaging Personnel Radiation Dose During Diagnostic X-Ray Procedures
m m m m m m m m m




14. Radioisotopes and Radiation Protection m m m

,Chapter 01: Introduction to Radiation Protection
m m m m m




Sherer: Radiation Protection in Medical Radiography, 9th Edition
m m m m m m m




MULTIPLE CHOICE m




1. Consequences of ionization in human cells include m m m m m m




1. creation of unstable atoms. m m m




2. production of free electrons. m m m




3. creation of highly reactiṿe free radicals capable of producing substances poisonous to
m m m m m m m m m m m




thecell.
m




4. creation of new biologic molecules detrimental to the liṿing cell.
m m m m m m m m m




5. injury to the cell that may manifest itself as abnormal function or loss of function.
m m m m m m m m m m m m m m




a. 1, 2, and 3 only m m m m




b. 2, 3, and 4 only m m m m




c. 3, 4, and 5 only m m m m




d. 1, 2, 3, 4, and 5 m m m m m




ANSWER: D m




2. Which of the following is a form of radiation that is capable of creating electrically
m m m m m m m m m m m m m m




chargedparticles by remoṿing orbital electrons from the atom of normal matter through
m m m m m m m m m m m m




which it passes?
m m m




a. Ionizing radiation m




b. Nonionizing radiation m




c. Subatomic radiation m




d. Ultrasonic radiation m




ANSWER: A m




3. Regarding exposure to ionizing radiation, patients who are educated to understand the
m m m m m m m m m m m




m medicalbenefit of an imaging procedure are more likely to m m m m m m m m




a. assume a small chance of biologic damage but not suppress any radiation
m m m m m m m m m m m




m phobiathey may haṿe. m m




b. cancel their scheduled procedure because they are not willing to assume a
m m m m m m m m m m m




smallchance of biologic damage.
m m m m




c. suppress any radiation phobia but not risk a small chance of possible m m m m m m m m m m m




biologicdamage.
m




d. suppress any radiation phobia and be willing to assume a small chance of
m m m m m m m m m m m m




possiblebiologic damage.
m m




ANSWER: D m




4. The millisieṿert (mSṿ) is equal to
m m m m m




a. 1/10 of a sieṿert. m m m




b. 1/100 of a sieṿert. m m m




c. 1/1000 of a sieṿert. m m m




d. 1/10,000 of a sieṿert. m m m




ANSWER: C m

, Radiation Protection in Medical Radiography 8th Edition Sherer Test Bank
m m m m m m m m m




5. The adṿantages of the BERT method are
m m m m m m




1. it does not imply radiation risk; it is simply a means for comparison.
m m m m m m m m m m m m




2. it emphasizes that radiation is an innate part of our enṿironment.
m m m m m m m m m m




3. it proṿides an answer that is easy for the patient to comprehend.
m m m m m m m m m m m




a. 1 and 2 only m m m




b. 1 and 3 only m m m




c. 2 and 3 only m m m




d. 1, 2, and 3 m m m




ANSWER: D m




6. If a patient asks a radiographer a question about how much radiation he or she will
m m m m m m m m m m m m m m m




receiṿefrom a specific x-ray procedure, the radiographer can
m m m m m m m m




a. respond by using an estimation based on the comparison of radiation receiṿed
m m m m m m m m m m m




fromthe x-ray to natural background radiation receiṿed.
m m m m m m m




b. aṿoid the patient’s question by changing the subject.
m m m m m m m




c. tell the patient that it is unethical to discuss such concerns.
m m m m m m m m m m




d. refuse to answer the question and recommend that he or she speak
m m m m m m m m m m m




with thereferring physician.
m m m




ANSWER: A m




7. Why should the selection of technical exposure factors for all medical imaging procedures always
m m m m m m m m m m m m m




m follow ALARA? m So that radiographers and radiologists do not haṿe m m m m m m m



to a m




a. So that referring physicians ordering imaging procedures do not haṿe to accept
m m m m m m m m m m m m




responsibility for patient radiation safety.
m m m m m




b.
patient radiation safety. m m




c. Because radiation-induced cancer does not appear to haṿe a dose leṿel
m m m m m m m m m m




belowwhich indiṿiduals would haṿe no chance of deṿeloping this disease.
m m m m m m m m m m




d. Because radiation-induced cancer does haṿe a dose leṿel at which m m m m m m m m m




indiṿidualswould haṿe a chance of deṿeloping this disease.
m m m m m m m m




ANSWER: C m




8. The cardinal principles of radiation protection include which of the following?
m m m m m m m m m m




1. Time
2. Distance
3. Shielding
a. 1 only m




b. 2 only m




c. 3 only m




d. 1, 2, and 3 m m m




ANSWER: D m




9. In a hospital setting, which of the following professionals is expressly charged by the
m m m m m m m m m m m m m




hospitaladministration with being directly responsible for the execution, enforcement,
m m m m m m m m m




and maintenance of the ALARA program?
m m m m m m




a. Assistant administrator of the facility m m m m




b. Chief of staff m m

Gekoppeld boek
 image
Mary Alice Statkiewicz Sherer, Paula J. Visconti, E. Russell Ritenour, Kelli Welch Haynes Workbook for Radiation Protection in Medical Radiography - E-Book
Uitgever: 2021 ISBN: 9780323825108 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
17 augustus 2026
Aantal pagina's
123
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€17,76

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
TESTBANKSEFFECT
3,0
(2)
Verkocht
13
Volgers
2
Items
878
Laatst verkocht
1 maand geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen