Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 507 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

McCance & Huether’s Pathophysiology – 9th Edition – Julia Rogers | Complete Test Bank | Nursing Pathophysiology Exam Prep

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 507 pagina's

Designed for nursing and health-science students studying pathophysiology, this comprehensive Test Bank for McCance & Huether’s Pathophysiology: The Biologic Basis for Disease in Adults and Children, 9th Edition supports structured coursework review, practice, and examination preparation. The textbook provides detailed coverage of disease etiology, disease processes, alterations in normal function, and clinical manifestations, helping students connect foundational physiology with disease mechanisms. The resource supports review across major systems including cardiovascular, respiratory, renal and urinary, digestive, musculoskeletal, integumentary, neurologic, endocrine, reproductive, immune, and hematologic conditions, as well as shock, burns, and multiple-organ dysfunction. It is suitable for nursing coursework, pathophysiology assessments, clinical reasoning development, medical-surgical preparation, and professional examination review.

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK




N
McCance & Huether’s Pathophysiology

by Julia Rogers


ur
9th Edition




si
n gV
ib
e
All Chapters Included


All Answers Included




NursingVibe

, iuytrew
Test Bank - Pathophysiology: The Biologic Basis for Disease in Adults and Children (9th)
Chapter 01: Cellular Biology

MULTIPLE CHOICE


N
ur
1. Which statement best describes the cellular function of metabolic absorption?
a. Cells can produce proteins.
b. Cells can secrete digestive enzymes.
c. Cells can take in and use nutrients.




si
d. Cells can synthesize fats.

ANS: C
In metabolic absorption, all cells take in and use nutrients and other substances from their
surroundings. The remaining options are not inclusive in their descriptions of cellular metabolic




n
absorption.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering




gV
2. Where is most of a cell’s genetic information, including RNA and DNA, contained?
a. Mitochondria
b. Ribosome
c. Nucleolus
d. Lysosome




ib
ANS: C
The nucleus contains the nucleolus, a small dense structure composed largely of RNA, most of
the cellular DNA, and the DNA-binding proteins, such as the histones, which regulate its
activity. The mitochondria are responsible for cellular respiration and energy production.




e
Ribosomes’ chief function is to provide sites for cellular protein synthesis. Lysosomes function
as the intracellular digestive system.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering

3. Which component of the cell produces hydrogen peroxide (H2O2) by using oxygen to remove
hydrogen atoms from specific substrates in an oxidative reaction?
a. Lysosomes
b. Peroxisomes
c. Ribosomes
d. Endosome

ANS: B

All Chapters


All Answers



NursingVibe

, N
Peroxisomes are so named because they usually contain enzymes that use oxygen to remove
hydrogen atoms from specific substrates in an oxidative reaction that produces H2O2, which is a
powerful oxidant and potentially destructive if it accumulates or escapes from peroxisomes.




ur
Ribosomes are RNA-protein complexes (nucleoproteins) that are synthesized in the nucleolus
and secreted into the cytoplasm through pores in the nuclear envelope called nuclear pore
complexes. Lysosomes are saclike structures that originate from the Golgi complex and contain
more than 40 digestive enzymes called hydrolases, which catalyze bonds in proteins, lipids,
nucleic acids, and carbohydrates. An endosome is a vesical that has been pinched off from the




si
cellular membrane.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering




n
4. Which cell component is capable of cellular autodigestion when it is released during cell injury?
a. Ribosome
b. Golgi complex




gV
c. Smooth endoplasmic reticulum
d. Lysosomes

ANS: D
The lysosomal membrane acts as a protective shield between the powerful digestive enzymes
within the lysosome and the cytoplasm, preventing their leakage into the cytoplasmic matrix.
Disruption of the membrane by various treatments or cellular injury leads to a release of the




ib
lysosomal enzymes, which can then react with their specific substrates, causing cellular self-
digestion. The chief function of a ribosome is to provide sites for cellular protein synthesis. The
Golgi complex is a network of flattened, smooth vesicles and membranes often located near the
cell nucleus. The smooth endoplasmic reticulum is involved in steroid hormone production and




e
removing toxic substances from the cell.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering

5. Which cAMP-mediated response is related to antidiuretic hormone?
a. Increased heart rate and force of contraction
b. Secretion of cortisol
c. Increased retention of water
d. Breakdown of fat

ANS: C
Antidiuretic hormone leads to increased retention of water in the body. Epinephrine causes
increases in heart rate and force of contraction. Increased cortisol secretion is due to ACTH.
Breakdown of fat is due to glucagon.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering

6. During which phase of the cell cycle is DNA synthesized?
a. G1
b. S
c. G2
d. M




NursingVibe
TEST BANK PATHOPHYSIOLOGY THE BIOLOGIC BASIS FOR DISEASE IN ADULTS AND CHILDREN 9th Edition Kathryn L.
McCance, Sue E. Huether

, iuytrew




N
ANS: B
The four designated phases of the cell cycle are: (1) the G1 phase (G = gap), which is the period
between the M phase (M = mitosis) and the start of DNA synthesis; (2) the S phase (S =




ur
synthesis), during which DNA is synthesized in the cell nucleus; (3) the G2 phase, during which
RNA and protein synthesis occurs, the period between the completion of DNA synthesis and the
next phase (M); and (4) the M phase, which includes nuclear and cytoplasmic division.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering




si
7. What organic compound facilitates transportation across cell membranes by acting as receptors,
transport channels for electrolytes, and enzymes to drive active pumps?
a. Lipids
b. Proteases




n
c. Proteins
d. Carbohydrates




gV
ANS: C
Proteins have several functions, including acting as receptors, transport channels for electrolytes,
and enzymes to drive active pumps Lipids help act as the ―glue‖ holding cell membranes
together. Proteases cause the breakdown of protein. Carbohydrates are involved in cellular
protection and lubrication and help produce energy via oxidative phosphorylation.




ib
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering

8. Understanding the various steps of proteolytic cascades may be useful in designing drug therapy
for which human diseases?
a. Cardiac and vascular disorders




e
b. Autoimmune and malignant disorders
c. Gastrointestinal and renal disorders
d. Endocrine and gastrointestinal disorders

ANS: B
Understanding the various steps involved in this process is crucial for designing drug
interventions. Dysregulation of proteases features prominently in many human diseases,
including cancer, autoimmunity, and neurodegenerative disorders. Cardiac, vascular,
gastrointestinal, renal, and endocrine disorders do not involve this process.

PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering

9. Which structure prevents water-soluble molecules from entering cells across the plasma
membrane?
a. Carbohydrate chains
b. Glycoprotein channels
c. Membrane channel proteins
d. Lipid bilayer

ANS: D




NursingVibe
TEST BANK PATHOPHYSIOLOGY THE BIOLOGIC BASIS FOR DISEASE IN ADULTS AND CHILDREN 9th Edition Kathryn L.
McCance, Sue E. Huether

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2022 ISBN: 9780323874991 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
10 augustus 2026
Aantal pagina's
507
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€16,40

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
1
Volgers
0
Items
114
Laatst verkocht
6 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen