Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 179 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK Medical Terminology: A Short Course 9th Edition by Davi-Ellen Chabner

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 179 pagina's

TEST BANK Medical Terminology: A Short Course 9th Edition by Davi-Ellen Chabner

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK
Medical Terminology: A Short
Course 9th Edition by Davi-Ellen
Chabner




TEST BANK

,Chapter 01: Basic Word Structure
Chabner: Medical Terminology: A Short Course, 9th Edition


MULTIPLE CHOICE

1. A combining form is the:
a. word ending
b. root plus combining vowel
c. prefix
d. prefix plus combining vowel
e. root plus suffix

ANS: B

2. The combining form meaning “joint” is:
a. aden/o
b. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o
ANS: D

3. A suffix meaning “inflammation” is:
a. -itis
b. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy
ANS: A

4. A word part meaning “below”,“less than normal,” or “under” is:
a. re-
b. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-
ANS: E

5. A suffix meaning “study of” is:
a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis

ANS: B

6. A tumor of a gland is called:

, a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS: C

7. Visual examination of the urinary bladder is called:
a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
ANS: A

8. Prediction about the outcome of an illness or treatment is called:
a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
d. biopsy
e. pathology
ANS: A

9. (Condition of) nerve pain is called:
a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia

ANS: E

10. Ren/o and nephr/o both mean:
a. heart
b. liver
c. blood
d. kidney
e. intestine

ANS: D

11. Which term relates to the brain?
a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy

ANS: B

, 12. A cancerous tumor is a(n):
a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma

ANS: E

13. A red blood cell is a(n):
a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection
ANS: C

14. Abnormal condition of clot formation:
a. gastritis
b. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis
ANS: E

15. An instrument to visually examine the urinary bladder is called a(n):
a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision

ANS: B

16. An excessive (more than normal) amount of sugar in the blood is called:
a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
ANS: C

17. A gastrectomy is a(n):
a. gastric excision
b. gastroscopy
c. visual examination of the abdomen
d. incision of the stomach
e. incision of a gland

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2022 ISBN: 9780323824484 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
24 juli 2026
Aantal pagina's
179
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€17,32

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
2
Volgers
0
Items
937
Laatst verkocht
1 week geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen