• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 20 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

NURS 6501 ADVANCED PATHOPHYSIOLOGY 2026 COMPLETE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 100% VERIFIED A+ GRADE ASSURED!!!!!!NEW LATEST UPDATE!!!!!

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 20 pagina's

NURS 6501 ADVANCED PATHOPHYSIOLOGY 2026 COMPLETE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 100% VERIFIED A+ GRADE ASSURED!!!!!!NEW LATEST UPDATE!!!!!

Voorbeeld van de inhoud

FINAL EXAMINATION PAPER dd dd




dd NURS 6501 ADVANCED PATHOPHYSIOLOGY EXAM ANSWERS
dd dd dd dd dd




STUDENT NAME: ________________________________
dd dd DATE: _____________ dd




COURSE: Advanced Pathophysiology Midterm 6501 Walden Un
dd dd dd dd dd dd TIME: _____________ dd



iversity
EXAM CODE: NURS 6501 ADVANCED PATHOPHYSIOLOG
dd dd dd dd dd



Y EXAM ANSWERS-101
dd dd




EXAM INSTRUCTIONS:dd



1. Print your full name and date clearly in the header above.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



2. This exam booklet contains both Test Questions (Part I) and Verified Solutions (Part II).
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



3. Answer all multiple-choice questions clearly. Double-check your work.
dd dd dd dd dd dd dd dd



4. Do not break the seal or open this booklet until instructed to do so by the proctor.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




Q1. Termdddd




[Verified Solution]: Definition dd dddd




Q2. A runner has depleted all the oxygen available for muscle energy. Which of the following
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



will facilitate his continued muscle performance?
dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Anaerobic glycolysis
dd dddd dd dd




Q3. What causes the rapid change in the resting membrane potential that initiates an action p
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



otential?
[Verified Solution]: Answer: Sodium gates open, and sodium rushes into the cell, changing the membr
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



ane potential from negative to positive.
dd dd dd dd dd




Q4. A 12-year-
dddd dd



old male is diagnosed with Klinefelter syndrome. His karyotype would reveal which of the foll
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



owing?
[Verified Solution]: Answer: XXY dd dddd dd




Q5. A nurse is reviewing the pedigree chart. When checking for a proband, what is the nurse
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



looking for? dd




[Verified Solution]: Answer: The person who is first diagnosed with a genetic disease
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd

,Q6. An aide asks the nurse why people who have neurofibromatosis will show varying degrees
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



of the disease. Which genetic principle should the nurse explain to the aide?
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Expressivity
dd dddd dd




Q7. In teaching a patient with cirrhosis, which information should the nurse include regardin
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



g cholesterol?
dd




[Verified Solution]: Answer: Cholesterol decreases the membrane fluidity of the erythrocyte, which re
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



duces its ability to carry oxygen.
dd dd dd dd dd




Q8. When a patient asks what causes cystic fibrosis, how should the nurse respond? Cystic fib
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



rosis is caused by an _____ gene
dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Autosomal recessive
dd dddd dd dd




Q9. How are potassium and sodium transported across plasma membranes?
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: By adenosine triphosphate enzyme (ATPase)
dd dddd dd dd dd dd dd




Q10. The nurse would be correct in identifying the predominant extracellular cation as:
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Sodiumdd dddd dd




Q11. The early dilation (swelling) of the cell's endoplasmic reticulum results in:
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Reduced protein synthesis
dd dddd dd dd dd




Q12. What principle should the nurse remember when trying to distinguish aging from diseas
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



es?
[Verified Solution]: Answer: It is difficult to tell the difference because both processes are believed to
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd d



dresult from cell injury.
dd dd dd

, Q13. What is the diagnosis of a 13-year-
dddd dd dd dd dd dd dd



old female who has a karyotype that reveals an absent homologous X chromosome with only a
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd d



single X chromosome present? Her features include a short stature, widely spaced nipples, red
d dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



uced carrying angle at the elbow, and sparse body hair.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Turner syndrome
dd dddd dd dd




Q14. A eukaryotic cell is undergoing DNA replication. In which region of the cell would most
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



of the genetic information be contained?
dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Nucleolus
dd dddd dd




Q15. The nurse is teaching staff about the most common cause of Down syndrome. What is th
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



e nurse describing?
dd dd




[Verified Solution]: Answer: Maternal nondisjunction
dd dddd dd dd




Q16. A 50-year- dddd dd



old male was recently diagnosed with Huntington disease. Transmission of this disease is associ
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



ated with: dd




[Verified Solution]: Answer: Delayed age of onset
dd dddd dd dd dd dd




Q17. A patient wants to know the risk factors for Down syndrome. What is the nurse's best r
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



esponse?
[Verified Solution]: Answer: Pregnancy in women over age 35
dd dddd dd dd dd dd dd dd




Q18. What is the role of cytokines in cell reproduction?
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Provide growth factor for tissue growth and development
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd




Q19. A newborn male is diagnosed with albinism based on skin, eye, and hair appearance. W
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



hich finding will support this diagnosis?
dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Inability to convert tyrosine to DOPA (3,4 dihydroxyphenylalanine)
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd




Q20. Sodium and water accumulation in an injured cell are a direct result of:
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: Answer: Decreased ATP production
dd dddd dd dd dd

Documentinformatie

Geüpload op
6 juli 2026
Aantal pagina's
20
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€14,47

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
BrainBurst
4,4
(71)
Verkocht
594
Volgers
14
Items
2202
Laatst verkocht
1 dag geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen