Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 173 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK for quick and easy medical terminology (10th edition 2024)by leonard/ ALL CHAPTERS INCLUDED AND UPDATED

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 173 pagina's

TEST BANK for quick and easy medical terminology (10th edition 2024)by leonard/ ALL CHAPTERS INCLUDED AND UPDATED

Voorbeeld van de inhoud

TESTBANK x




Medical Terminology: A Short
x x x




x Course9thEditionbyDavi-Ellen
x x x x




Chabner x




TESTBANK x

,Chapter 01: Basic WordStructure
x x x x




Chabner:MedicalTerminology: AShortCourse, 9thEdition
x x x x x x x




MULTIPLE CHOICE x




1. A combining form is the:
x x x x




a. word ending x




b. root plus combining vowel x x x




c. prefix
d. prefix plus combining vowel x x x




e. root plus suffix x x




ANS: B x




2. The combining form meaning “joint” is:
x x x x x




a. aden/o
b. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o

ANS: D x




3. A suffix meaning “inflammation” is:
x x x x




a. -itis
b. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy

ANS: A x




4. A word part meaning “below”,“less than normal,” or “under” is:
x x x x x x x x x




a. re-
b. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-

ANS: E x




5. A suffix meaning “study of” is:
x x x x x




a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis

ANS: B x




6. A tumor of a gland is called:
x x x x x x

, a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS: C x




7. Visual examination of the urinary bladder is called:
x x x x x x x




a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope

ANS: A x




8. Prediction about the outcome of an illness or treatment is called:
x x x x x x x x x x




a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
d. biopsy
e. pathology

ANS: A x




9. (Condition of) nerve pain is called:
x x x x x




a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia

ANS: E x




10. Ren/o and nephr/o both mean:
x x x x




a. heart
b. liver
c. blood
d. kidney
e. intestine

ANS: D x




11. Which term relates to the brain?
x x x x x




a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy

ANS: B x

, 12. A cancerous tumor is a(n):
x x x x




a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma

ANS: E x




13. A red blood cell is a(n):
x x x x x




a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection

ANS: C x




14. Abnormal condition of clot formation:
x x x x




a. gastritis
b. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis

ANS: E x




15. An instrument to visuallyexamine the urinarybladder is called a(n):
x x x x x x x x x x




a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision

ANS: B x




16. An excessive (more than normal) amount of sugar in the blood is called:
x x x x x x x x x x x x




a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic

ANS: C x




17. A gastrectomy is a(n):
x x x




a. gastric excision x




b. gastroscopy
c. visual examination of the abdomen
x x x x




d. incision of the stomach x x x




e. incision of a gland x x x

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2023 ISBN: 9780323933148 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
19 juni 2026
Aantal pagina's
173
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€12,43

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
Yourbestplug
1,0
(1)
Verkocht
5
Volgers
2
Items
194
Laatst verkocht
1 maand geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen