Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 218 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank Quick & Easy Medical Terminology 10th Edition Peggy C. Leonard all 9 chapters

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 218 pagina's

Comprehensive test bank for Quick & Easy Medical Terminology 10th Edition by Peggy C. Leonard. Features multiple-choice questions, completion exercises, and answers across all chapters including simplified medical language, suffixes, prefixes, diagnostic procedures, body systems, musculoskeletal, circulatory, respiratory, and digestive systems. Essential study resource for nursing and allied health students preparing for medical terminology exams.

Voorbeeld van de inhoud

TestBank-forQuick& Easy Medical Terminology 10thEdition by
b b b b b b

, Stuvia.comb -bThebMarketplacebtobBuy bandbSellbyourbStudy b Material

ChapterOl:b SimplifiedbMedicalb Language


MULTIPLEbCHOICE


1. b Themainbbodyofab wordb isbcalledb a:
a. suffix.
b. wordroot.
c. combiningbvowel.
d. combiningb form.
ANS:b B REF:b p.b2 TOP:bWordb Rootsb andb CombiningbForms


2. Latinbrootsbarebusedbtobwritebwordsbnamingandbdescribing:
a. diseases.
b. conditions.
c. diagnosis.
d. structuresbofbthebbody.
ANS:b D REF:b p.b3 TOP:bWordb Rootsb andb CombiningbForms


3. Whenbwrittenbalone,babprefixbisbusuallyfollowedb bythisbtobindicatebthatbanotherbwordbfollowsbtheb
prefixbtob suffix.
b. comma.
c. hyphen.
d. wordroot.
ANS:b C REF:b p.b4 TOP:bPrefixesb andb Suffixes


4. Abcombiningbvowelbisbused:
a. whenbthebsuffixbthatbfollowsbbeginsbwithbabco
nsonant.bb.b whenbthebsuffixbthatbfollowsbbeginsbwi
thbabconsonant.
c. whenbtherebisbnobprefix.
d. whenbtherebisbabprefix.
ANS:b A REF:b p.b5 TOP:bCombiningbWordb Partsb tobWriteb Terms


5. Whichbwordbrootb isbGreekbfor"stone"?
a. Psyche
b. Lithos
c. Oris
d. Cauda

ANS:b B REF:b p.b2 TOP:bWordb Rootsb andbCombiningbForms


6. Thepunctuationbmarkbthatbdesignatesbabcombiningbformbisba:
a. comma.
b. parenthesis.
c. diagonalbslash.
d. semicolon.

ANS:b C REF:b p.b3 TOP:bWordb Rootsb andb CombiningbForms

,7. Thebmostbfrequentlyusedb combiningbvowelbis:
a. o.
b. a.
c. i.
d. e.
Downloadedb by:b Sophiieb

ANS:bAb b REF:bp.b3 TOB;sQijlli\gs 1idiJ>ri«11 TtmE

, SSttuuvviiaa..ccoomm--TThheeMMaarkrekteptal pclaecteob b tBouByuaynadnSdeSlb b eyolluyroSutruSdtyuM
dyatM
era
iatlerial



a. Wordbro
otbb.bPrefix
c. Combiningvowel
d. Suffix

ANS:b D REF:b p.b4 TOP:bPrefixesb andb Suffixes


11. Leamingbthebmeaningsbofbwordbparts:
a. isbnotbimportantb asblongbasbeverywordbisbmemorized.
b. isbonebofbthebmostbdifficultbtasksbtobmasterbinbhealthbcare.
c. shouldbbebdonebonlyifbtimeballows.
d. eliminatesb theb necessitybofb memorizingb eachbnewb wordb encountered.

ANS:b D REF:b p.b5 TOP:bWordb Parts


12. BorrowingbofbmedicalbwordsbfrombLatinborbGreenbbeganbaroundbtheb year:
a. 1500.
b. 1700.
c. 1800.
d. 1900.
ANS:b A REF:b p.b 1 TOP:b Simplifyingb Medicalb Terms


13. LatinbandbGreenbcombinedbarebtheboriginbofbwhatbpercentagebofbmedicalbterms?
a. 40b%
b. 50b%
c. 70b%
d. 90b%

ANS:b D REF:b p.b 1 TOP:b Simplifyingb Medicalb Terms


14. Thesuffixb "-itis"means:
a. excision.
b. inflammation.
c. reverse.
d. repair.

ANS:b B REF:b p.b2 TOP:bPrefixesb andb Suffixes


15. Abcompoundbwordbisbabwordbinbwhichbtwobofbwhatb arebcombined?
a. Suffixes
b. Prefixes
c. Combiningbvowels
d. Wordb roots

ANS:b D REF:b p.b2 TOP:bWordb Parts


16. Eponymsare:
a. diseases,borgans,bprocedures,borbbodilyfunctionsbnamedbafter
b aperson.b b.
diseases,borgans,bprocedures,b orbbodilyfunctionsbnamedbafte
rbaplace.

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: Onbekend ISBN: 9780323883955 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
17 juni 2026
Aantal pagina's
218
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€15,99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Lectgrayson
3,9
(18)
Verkocht
125
Volgers
5
Items
2417
Laatst verkocht
2 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen