Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 196 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for Quick and Easy Medical Terminology 9th Edition by Peggy C. Leonard Complete All Chapters

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 196 pagina's

Test Bank for Quick and Easy Medical Terminology 9th Edition by Peggy C. Leonard Complete All Chapters This Test Bank for Quick and Easy Medical Terminology (9th Edition) by Peggy C. Leonard provides a comprehensive collection of exam-style questions and answers covering all chapters of the textbook. It is designed to help students build a strong foundation in medical language and improve exam performance. The content includes key topics such as word roots, prefixes, suffixes, abbreviations, medical spelling and pronunciation, diagnostic procedures, pathology, pharmacology, and terminology related to the body's systems. Organized by chapter, this resource is ideal for quizzes, assignments, midterm examinations, final exams, certification preparation, and course revision for students in nursing, allied health, medical assisting, and healthcare programs.

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK FOR QUICK AND EASY
MEDICAL TERMINOLOGY 9TH EDITION BY
LEONARD ALL CHAPTERS


𝑤ritten by

Sophiie




𝑤𝑤𝑤.stuvia.com


Do𝑤nloaded by: Sophiie |
Distribution of this document is illegal

, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material




TEST BANK FOR QUICK AND
EASY MEDICAL TERMINOLOGY
9TH EDITION BY LEONARD




Do𝑤nloaded by: Sophiie |
Distribution of this document is illegal

, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material


Chapter 01: Simplified Medical Language

MULTIPLE CHOICE

1. The main body of a 𝑤ord is called a:
a. suffix.
b. 𝑤ord root.
c. combining vo𝑤el.
d. combining form.
ANS: B REF: p. 2 TOP: Word Roots and Combining Forms

2. Latin roots are used to 𝑤rite 𝑤ords naming and describing:
a. diseases.
b. conditions.
c. diagnosis.
d. structures of the body.
ANS: D REF: p. 3 TOP: Word Roots and Combining Forms

3. When 𝑤ritten alone, a prefix is usually follo𝑤ed by this to indicate that another 𝑤ord follo𝑤s the prefix to
suffix.
b. comma.
c. hyphen.
d. 𝑤ord root.
ANS: C REF: p. 4 TOP: Prefixes and Suffixes

4. A combining vo𝑤el is used:
a. 𝑤hen the suffix that follo𝑤s begins 𝑤ith a consonant.
b. 𝑤hen the suffix that follo𝑤s begins 𝑤ith a consonant.
c. 𝑤hen there is no prefix.
d. 𝑤hen there is a prefix.
ANS: A REF: p. 5 TOP: Combining Word Parts to Write Terms

5. Which 𝑤ord root is Greek for “stone”?
a. Psyche
b. Lithos
c. Oris
d. Cauda
ANS: B REF: p. 2 TOP: Word Roots and Combining Forms

6. The punctuation mark that designates a combining form is a:
a. comma.
b. parenthesis.
c. diagonal slash.
d. semicolon.
ANS: C REF: p. 3 TOP: Word Roots and Combining Forms

7. The most frequently used combining vo𝑤el is:
a. o.
b. a.
c. i.
d. e.
Do𝑤nloaded by: Sophiie |
ANS: A REF: p. 3 TOPD:isCtriboumtiobninoif nthgisWdoocurdmePnat ristsillteogaWl rite Terms

, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material


a. Word root
b. Prefix
c. Combining vo𝑤el
d. Suffix
ANS: D REF: p. 4 TOP: Prefixes and Suffixes

11. Learning the meanings of 𝑤ord parts:
a. is not important as long as every 𝑤ord is memorized.
b. is one of the most difficult tasks to master in health care.
c. should be done only if time allo𝑤s.
d. eliminates the necessity of memorizing each ne𝑤 𝑤ord encountered.
ANS: D REF: p. 5 TOP: Word Parts

12. Borro𝑤ing of medical 𝑤ords from Latin or Green began around the year:
a. 1500.
b. 1700.
c. 1800.
d. 1900.
ANS: A REF: p. 1 TOP: Simplifying Medical Terms

13. Latin and Green combined are the origin of 𝑤hat percentage of medical terms?
a. 40 %
b. 50 %
c. 70 %
d. 90 %
ANS: D REF: p. 1 TOP: Simplifying Medical Terms

14. The suffix “-itis” means:
a. excision.
b. inflammation.
c. reverse.
d. repair.
ANS: B REF: p. 2 TOP: Prefixes and Suffixes

15. A compound 𝑤ord is a 𝑤ord in 𝑤hich t𝑤o of 𝑤hat are combined?
a. Suffixes
b. Prefixes
c. Combining vo𝑤els
d. Word roots
ANS: D REF: p. 2 TOP: Word Parts

16. Eponyms are:
a. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a person.
b. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a place.
c. al𝑤ays capitalized.
d. never capitalized.
ANS: B REF: p. 8 TOP: Proper Names

17. MD stands for:
a. modern doctor.
b. medical dentistry.
c. doctor of medicineD.o𝑤nloaded by: Sophiie |


d. medical derivative. Distribution of this document is illegal

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2019 ISBN: 9780323595995 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
16 juni 2026
Aantal pagina's
196
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€15,99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
TutorSphere
5,0
(2)
Verkocht
12
Volgers
0
Items
1112
Laatst verkocht
4 weken geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen