Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 334 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Comprehensive Radiographic Pathology Test Bank (6th Edition) by Eisenberg – Revised Edition with Complete Verified Questions and Correct Answers

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 334 pagina's

This complete test bank for Radiographic Pathology, 6th Edition by Eisenberg includes comprehensive practice questions covering major pathology concepts, disease processes, radiographic findings, and diagnostic imaging principles. The material is designed to help students prepare for exams with thoroughly organized questions and verified answer sets based on key textbook content. The revised edition features updated and comprehensive coverage of essential topics commonly tested in radiologic science and radiographic pathology courses. Ideal for exam preparation, self-assessment, and reinforcing core pathology knowledge.

Voorbeeld van de inhoud

Comprehensive Radiographic Pathology – 6th Edition (Eisenberg) | Complete Test Bank
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




| REVISED EDITION – NEW 100% VERIFIED CORRECT
fd fd fd fd fd fd fd fd




Chapter 1: Introduction to Pathology
fd fd fd fd




Test Bank fd




MULTIPLE CHOICE fd




1. A disease process caused by physicians or their treatment is this type of process.
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




a. Idiopathic
b. Iatrogenic

c. Neoplasia
d. Community acquired d
f




ANS: B

The disease process caused by physicians and their treatment is iatrogenic.
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




REF: p. 3 fd




2. Basic reactions of the body to some form of injury is a:
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




a. Disease process fd




b. Pathology

c. Study of diseases fd fd




d. Idiopathic process fd




ANS: A

A disease is the pattern of the body’s response to some form of injury.
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




REF: p. 1 fd




29
All information provided for reference only
fd fd fd fd fd




Join us on Facebook.com/thetopgrades
fd fd fd

,3. What term is used to denote a disease in which the underlying cause is unknown?
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




a. Idiopathic
b. Antietiologic

c. Iatrogenic
d. Nosocomial



ANS: A

Idiopathic diseases are those with an unknown, or as of yet unidentified, cause.
fd fd fd fd fd fd fd fd d
f fd fd fd




REF: p. 3 fd




4. Alterations of cell growth, specifically an abnormal proliferation of cells is called:
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




a. Hyperplasia
b. Dysplasia

c. Neoplasia
d. Aplasia



ANS: C

Alterations in cell growth lead to the development of neoplasms (tumors).
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




REF: p. 7 fd




5. The initial response of body tissues to local injury is:
fd fd fd fd fd fd fd fd fd




a. Infection
b. Ischemia

c. Edema
d. Inflammation



ANS: D

Inflammation is the initial response of body tissues to local injury.
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




29
All information provided for reference only
fd fd fd fd fd




Join us on Facebook.com/thetopgrades
fd fd fd

, REF: p. 3 fd




6. Heat and redness associated with inflammation is produced by:
fd fd fd fd fd fd fd fd




a. Hyperemia
b. Scar tissue fd




c. Hyperplasia
d. Infarction



ANS: A

This hyperemia produces the heat and redness associated with inflammation.
fd fd fd fd fd fd fd fd fd




REF: p. 3 fd




7. In an injury, the destroyed tissue is replaced with:
fd fd fd fd fd fd fd fd




a. Granulomatous inflammation fd




b. Granulation tissue d
f




c. Phagocytes
d. Pyogens



ANS: B

A fibrous scar replaces the area of destroyed tissue with granulation tissue. Granulation tissue refers
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




to a combination of young, developing capillaries and actively proliferating fibroblasts, which
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




produce connective tissue fibers (collagen) that replace the dead tissue.
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




REF: p. 4 fd




8. Of the five clinical signs of acute inflammation, the medical term for swelling is:
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




a. Edema
b. Tumor
c. Calor

29
All information provided for reference only
fd fd fd fd fd




Join us on Facebook.com/thetopgrades
fd fd fd

, d. Dolor



ANS: B

The five clinical signs of acute inflammation are rubor (redness), calor (heat), tumor (swelling), dolor
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




(pain), and loss of function.
fd fd fd fd fd




REF: p. 4fd




9. Some bacterial organisms that produce these substances that cause damage to the tissue and incite
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




the inflammatory process are known as:
fd fd fd fd fd fd




a. Toxoids
b. Pyogens

c. Toxins
d. Abscesses



ANS: C

Some bacterial organisms (such as staphylococci and streptococci) produce toxins that damage the
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




tissues and incite an inflammatory response.
fd fd fd fd fd fd




REF: p. 4fd




10. Chronic inflammation in a localized area, which often has a centralized necrosis is called:
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




a. An exudates fd




b. A granuloma fd




c. An abscess fd




d. Hyperplasia



ANS: B

A granuloma is a localized area of chronic inflammation, often with central necrosis.
fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd fd




REF: p. 4fd




29
All information provided for reference only
fd fd fd fd fd




Join us on Facebook.com/thetopgrades
fd fd fd

Documentinformatie

Geüpload op
14 juni 2026
Aantal pagina's
334
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€12,42

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Edunursepro
4,0
(52)
Verkocht
196
Volgers
10
Items
10747
Laatst verkocht
23 uur geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen