Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 516 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank For Massage Therapy-Principles And Practice, 7th Edition By Susan G. Salvo All Chapters 1-30

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 516 pagina's

Test Bank For Massage Therapy-Principles And Practice, 7th Edition By Susan G. Salvo All Chapters 1-30

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank For Massage Therapy-Principles And
Practice, 7th Edition By Susan G. Salvo All
Chapters 1-30

,Table Of Contents
1. Chapter 01: history of massage-prehistoric times to the modern era and professional societies,
organizations, and associations
2 . Chapter 02: the therapeutic relationship -ethics, cultural competencies, and boundaries
3. Chapter 03: tools of the trade- tables, accessories, linens, lubricants, aromatherapy, essential oils, and
the massage environment
4. Chapter 04: career longevity-wellness, wellbeing, and self-care
5. Chapter 05: evidence-informed practice and research literacy
6. Chapter 06: massage therapy research
7. Chapter 07: body mechanics, client positioning, and draping
8. Chapter 08: massage techniques, mobilizations and stretches, endangerment sites, and contraindications
9. Chapter 09: concepts of disease, standard precautions, transmission-ba sed precautions, disinfection
procedures, and emergency preparedness
10. Chapter 10: professional standards-scope of practice, standards of care, assessments, documentation,
informed consent, treatment planning, and referrals
11. Chapter 11: special populations-massage for pregnant and
Postpartum clients, infants, children, adolescents, aging adults, and those with visual, hearing, and
mobility impairment
12. Chapter 12: hydrotherapy-clinical applications, spa applications, and spa procedures
13. Chapter 13: foot reflexology-principles and practice
14. Chapter 14: clinical massage-pain theories & pain management,
Clinical assessments, clinical application methods, sports massage & working with athletics, soft tissue
injuries
15. Chapter 15: seated massage-principles and practice
16. Chapter 16: asian bodywork therapy-shiatsu, thai massage, ayurvedic principles, and chakras
17. Chapter 17: business practices-getting started, marketing, professional development, accounting, and
planning
18. Chapter 18: introduction to the human body-medical terminology, cells, tissues, and body compass
19. Chapter 19: skeletal system, pathologies, disorders, and injuries
20. Chapter 20: muscular system, pathologies, disorders, and injuries
21. Chapter 21: kinesiology-part a
22. Chapter 21: kinesiology-part b
23. Chapter 22: integumentary system, pathologies, conditions, and injuries
24. Chapter 23: nervous system, pathologies, disorders, and injuries
25. Chapter 2 4 : endocrine system and pathologies
26. Chapter 25: reproductive system, pathologies, conditions, and disorders
27. Chapter 26: cardiovascular system, pathologies, and disorders
28. Chapter 27: lymphatic system, pathologies, and conditions
29. Chapter 28: respiratory system, pathologies, conditions, and disorders
30. Chapter 29: digestive system, pathologies, dysfunctions, and disorders
31. Chapter 30: urinary system, pathologies, and disorders

,Chapter 01: history of massage: prehistoric times to the modern era and
professional societies, organizations, and associations.

Multiple choice

1. Which method is defined as manipulation of soft tissue using
pressure and traction for clinical, therapeutic, and palliative
purposes?
a. Acupuncture
b. Ayurveda
c. Polarity therapy
d. Massage therapy
Ans: d
Massage therapy the manipulation of soft tissue using compression and
decompression/traction for clinical,therapeutic, and palliative purposes or for
wellness and self-care purposes.
2. Which origin for the word massage is greek?
a. Mashesh
b. Masso
c. Masser
d. Makeh
Ans: b
The origin of the word massage is unclear, but can be traced to numerous sources:
the hebrew mashesh, the greek masso and massin, the latin massa, the arabic
mass’h, the sanskrit makeh, and the french masser.
3. When was the earliest the term massage was used by most european-based cultures?
a. 1600s
b. 1700s
c. 1800s
d. 1900s
Ans: c
By the early 1800s, the term massage was used by most european-based cultures.
Historically, massage was referred to by its techniques such as friction or
rubbing.

4. The first written records of massage date back to 3000 bce in which country?
a. India
b. China
c. Egypt
d. Greece
Ans: b
Written records regarding the practice of massage go back to 3000 bce in

, China. Acupuncture was not mentioned in chinese writings until 90 bce.

5. Which work is commonly referred to as the classic scripture of
traditional chinese medicine?




a. Tao te ching
b. Nei ching
c. Ayur-veda
d. Corpus hippocraticum
Ans: b
At the time of hwang ti, various ideas and beliefs were compiled under the name of the
yellow emperor (died in 2599 bce) which became the classic scripture of traditional
chinese medicine known as the nei chang. The nei chang was written about 2760 bce,
and this work contains detailed descriptions of massage procedures as well as herbal
medicines.

6. What is the original massage technique in china and the precursor to manual
and energetic therapies?
a. Polarity
b. Shiatsu
c. Acupuncture
d. Amma
Ans: d
Amma is regarded as the original massage technique and precursor to all other
chinese therapies, manual and energetic.
7. Which healing method is based on hindu tradition?
a. Ayurveda
b. Shiatsu
c. Amma
d. Polarity
Ans: a
Knowledge of amma massage traveled to the subcontinent of india from china, and
massage became part of hindu tradition. Massage is described in india’s first great
medical texts, the ayurveda books of wisdom (about 1800 bce) and recommend
massage as an indispensable healing procedure.

8. Which method is japanese but based on chinese medicine concepts, and uses
pressure applied from the practitioner’s thumbs, elbows, and other parts of the
body?
a. Ayurveda
b. Shiatsu
c. Massage
d. Amma
Ans: b
Shiatsu is a japanese method based on the same traditional chinese medicine concepts
as acupuncture —energy flows in the body through streams called channels or
meridians.

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2005 ISBN: 9780721603704 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
13 juni 2026
Aantal pagina's
516
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€12,40

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
EXAMSSOLUTION
4,5
(2)
Verkocht
42
Volgers
0
Items
596
Laatst verkocht
4 dagen geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen