Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 195 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for Quick & Easy Medical Terminology 9th Edition by Leonard (All Chapters)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 195 pagina's

Complete test bank for Leonard's 9th Edition. Covers all chapters from word roots to reproductive, endocrine, sensory systems. Includes MCQs, completion questions with answers. Perfect for medical terminology exam prep.

Voorbeeld van de inhoud

Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material




TEST BANK FOR QUICK AND EASY
MEDICAL TERMINOLOGY 9TH EDITION BY
LEONARD ALL CHAPTERS.

Chapter 01: Simplified Medical Language

MULTIPLE CHOICE

1. The main body of a word is called a:
a. suffix.
b. word root.
c. combining vowel.
d. combining form.
ANS: B REF: p. 2 TOP: Word Roots and Combining Forms

2. Latin roots are used to write words naming and describing:
a. diseases.
b. conditions.
c. diagnosis.
d. structures of the body.
ANS: D REF: p. 3 TOP: Word Roots and Combining Forms

3. When written alone, a prefix is usually followed by this to indicate that another word follows the prefix to
suffix.
b. comma.
c. hyphen.
d. word root.
ANS: C REF: p. 4 TOP: Prefixes and Suffixes

4. A combining vowel is used:
a. when the suffix that follows begins with a consonant.
b. when the suffix that follows begins with a consonant.
c. when there is no prefix.
d. when there is a prefix.
ANS: A REF: p. 5 TOP: Combining Word Parts to Write Terms

5. Which word root is Greek for “stone”?
a. Psyche
b. Lithos
c. Oris
d. Cauda
ANS: B REF: p. 2 TOP: Word Roots and Combining Forms

6. The punctuation mark that designates a combining form is a:
a. comma.
b. parenthesis.
c. diagonal slash.
d. semicolon.

, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material


ANS: C REF: p. 3 TOP: Word Roots and Combining Forms

7. The most frequently used combining vowel is:
a. o.
b. a.
c. i.
d. e.
ANS: A REF: p. 3 TOPD:isC oumtiobninoif nthgisW
t rib doo
cur dm ePnat ristsillteogaW
l rite Terms

, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material


a. Word root
b. Prefix
c. Combining vowel
d. Suffix
ANS: D REF: p. 4 TOP: Prefixes and Suffixes

11. Learning the meanings of word parts:
a. is not important as long as every word is memorized.
b. is one of the most difficult tasks to master in health care.
c. should be done only if time allows.
d. eliminates the necessity of memorizing each new word encountered.
ANS: D REF: p. 5 TOP: Word Parts

12. Borrowing of medical words from Latin or Green began around the year:
a. 1500.
b. 1700.
c. 1800.
d. 1900.
ANS: A REF: p. 1 TOP: Simplifying Medical Terms

13. Latin and Green combined are the origin of what percentage of medical terms?
a. 40 %
b. 50 %
c. 70 %
d. 90 %
ANS: D REF: p. 1 TOP: Simplifying Medical Terms

14. The suffix “-itis” means:
a. excision.
b. inflammation.
c. reverse.
d. repair.
ANS: B REF: p. 2 TOP: Prefixes and Suffixes

15. A compound word is a word in which two of what are combined?
a. Suffixes
b. Prefixes
c. Combining vowels
d. Word roots
ANS: D REF: p. 2 TOP: Word Parts

16. Eponyms are:
a. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a person.
b. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a place.
c. always capitalized.
d. never capitalized.
ANS: B REF: p. 8 TOP: Proper Names

17. MD stands for:
a. modern doctor.
b. medical dentistry.
c. doctor of medicineD.ownloaded by:
d. medical derivative. Distribution of this document is illegal

, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material


ANS: C REF: p. 9 TOP: Abbreviations
20. In pharmacology, drugs are grouped into classes based on their:
a. major effects.
b. potential for abuse.
c. color.
d. method of administration.
ANS: A REF: p. 9 TOP: Abbreviations


COMPLETION

1. A plural expresses that there is more than _ of something. ( Use only numeric characters in your answer.

ANS: 1

REF: p. 9 TOP: Plurals

2. Every medical term contains at least _ component parts. ( Use only numeric characters in your answer. )

ANS: 2

REF: p. 7 TOP: Word Parts

3. Pronunciation of medical terms may vary by .

ANS: geographical region

REF: p. 11 TOP: Pronunciation of Medical Terms

4. Many nouns that end with s, ch, and sh form their plurals by adding _.

ANS: es

REF: p. 9 TOP: Plurals

5. The plural of a noun ending in nx is .

ANS: nges

REF: p. 9 TOP: Plurals

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2019 ISBN: 9780323595995 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
13 mei 2026
Aantal pagina's
195
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€20,43

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
purepassStuvia
3,9
(19)
Verkocht
130
Volgers
4
Items
1098
Laatst verkocht
3 uur geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen